БДЖ отменя влакове, защото няма локомотиви

Подготвят се процедури за поръчки на нов подвижен състав
18 сеп 2019 14:33, Анисия Иванова
15
 БДЖ отменя влакове, защото няма локомотиви
Архив: Булфото

Липсата на достатъчно локомотиви е причината за отменянето на влака от Бургас за Карнобат, тръгващ в 16.50 ч., през последните дни. Това съобщиха от БДЖ, след като потърпевши пътници сигнализират за проблема в БНР.

Според тях информация за отменянето на линията е пускана в последния момент. Не е бил осигурен и алтернативен транспорт за пътниците.

Пътническият влак от Бургас за Карнобат в 16:50 ч. не се е движил по технологични причини на датите 22, 23 и 27 август, както и на 10, 11, 13 септември, уточниха от БДЖ. Оттам посочват, че причините за това са свързани с недостига на локомотиви в движение.

При възникване на аварийни ремонти дружеството изпитва затрудения за осигуряването им и затова се налага отмяната на някои влакове.

От БДЖ посочват, че отмяната точно на този влак е свързана с това, че след него по разписание в 17:50 ч. има друг по същия маршрут. Поради тази причина не е осигурен и автобус.

Относно това какви мерки ще бъдат предприети за отстраняването на проблема, от дружеството посочват, че в момента се подготвят процедури за поръчки на нов подвижен състав, както и в ход са такива за извършване на ремонти.

В локомотивните депа на дружеството също се извършват ремонти, но те са с ограничени възможности и не могат да поемат целия процес по наваксване на забавената ремонтна програма през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
ами ще пази границата например. че утре ердоган като пусне 1 милион пришълци с пояси на кръста, ще се усетиш защо ти е армия. на олигарсите не им бери грижа. техните хотели мутри ги пазят. не разсъждавай само за твоята ко.чин.ка.......съществува още и България !
13
3
 
1
 
! Отговори
днес преди 4 години
Сега има американски самолети F 16 пътниците ще лятят с тях,парите ги няма или ще играем футбол на новия стадион бистренски тигри ФУТБОЛА и спорта развиват ГЕРБ.
12
0
 
20
 
! Отговори
Краят е скоро преди 4 години
Ликвидацията на БДЖ започна от министър Краус. Лобито за автобусният транспорт победи. А при Ники Василев какви простотии станаха, не Ви е работа.
11
1
 
8
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Има локомотив само за София метрото до Банкя и стига толкоз.Това е политиката всичко в София,ГЕРБ строи само там,селендура глад с каруците АЙДЕ марш,Тези проблеми са от 30 г.РЕТРО влакове Живков ги беше купил
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 8Чакай малко бе човек, изпусни парата (не от локомотива)!Всяко нещо си има причина.Какви са според теб днешните мутри?Извънземни нашественици дошли от Марс нападащи Земята ли?Или са повечето бивши комунисти и деца на комунисти, тия извършили преврата срещу старата мутра, любимия ти Тодор Живков?Кинтекс и Маимекс бяха държавни фирми чрез които мутрата Живков търгуваше с оръжие и дрога на държавно ниво!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали чухте как Бивол разкри далавери за източване на млн лв от ремонти на локомотиви ... или не сте чули защото мафията покрива всичко докато овцете спят. Поразровете се и вижте как се ремонтират ремонтирани вече локомотиви за млн левчета. Няма отърваване от мафията.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е най големият ремонтен завод за локомотиви и вагони в София бе. Нарязахте го за скрап. Работил съм в този жп завод 30 години. До последно ремонтирахме локомотиви. Бай Тошо беше купил резервни части за всички локомотиви и вагони. Но дойдоха мутрите изпродадоха частите а локомотивите ги нарязаха за скрап. Хиляди локомотиви и вагони заминаха за скрап. Сега нямало локомотиви. Е как ще има като отидоха за претопяване а мутрите станаха милиардери. Всички са за бесилката. Времето наближава.
7
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До 1234Инфраструктурата не е подходяща за ICE, също експлоатационните разходи са твърде високи и цените на билетите ще доближат самолетните, ако не ги надминат съответно ще има много малко желаещи да пътуват.
6
1
 
16
 
! Отговори
До 4-тият анонимник преди 4 години
И какво ще пази тази армия? Хотелите на олигарсите ли? На мен няма какво да ми вземат.
5
1
 
18
 
! Отговори
Машинист пенсионер преди 4 години
БДЖ няма вече работници. От там започват част от проблемите. Но при това заплащане и малкото останали специалисти ще избягат. Сега поне има алтернативи.
4
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според тебе не трябва да имаме армия или как?
3
5
 
28
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Но имаме 8 самолета с доставка някога.... За тези пари можеха да се купят 71 бр'!!!! ICE 2 всеки с по 6 вагона и машина, 368 места, 205 метра обща дължина, по 35 влака за северна и южна България напълно достатъчно за 30 г напред!
2
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Представяш ли си да я пуснат онлайн... веднага ще се намери някой "хакер" да ги свали за нула време :)
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А билетната система от Информационно обслужване кога ще е достъпна онлайн ... всеки момент, нали? Това от 10 години го слушаме