Цивилен патрул ще следи за нарушители по пътя за "Маказа"

Полицията в Кърджали отчита ръст на ПТП-тата, следват акции
3
Цивилен патрул ще следи за нарушители по пътя за "Маказа"
Снимка: архив, БулФото

Цивилен полицейски автомобил ще патрулира по главния път за ГКПП "Маказа" през предстоящите три почивни дни.

Той ще следи за шофьори с рисково поведение, каза директорът на ОД на МВР в Кърджали старши комисар Атанас Илков пред журналисти.

След установяване на нарушение, служителите от цивилния автомобил ще сигнализират и предават съответния водач на екипите на най-близките дежурещи патрулни коли. Засиленото полицейско присъствие на територията на област Кърджали, основно по главните пътни артерии, ще започне от 20 септември.

По главния път за граничния пункт с Гърция най-много автомобили с технически средства за скорост ще има на 23 септември, когато се очаква най-засилен трафик, каза още старши комисар Илков, цитиран от БТА.

Той допълни, че статистиката на броя на тежките пътни произшествия в региона за последните два месеца е една от причините след празниците да бъдат реализирани мащабни полицейски операции с превантивен и възпитателен ефект срещу неразумните водачи.

От началото на август в област Кърджали са станали 36 тежки пътни произшествия с трима загинали и 51 ранени. За сравнение за същия период на 2018 г. броят на тежките катастрофи е бил 25 с един загинал и 37 ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Бай *** му трябват сирени и ламби да се стресне, с тези цивилки нищо няма да направите. Искарайте няколко хамър-а с картечници дето хамериканците ви подариха.Високоговорители, ламби, сирени, и др.т
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги наредим така...полицай роднина,полицай роднина...!50%от населението полицаи!
1
0
 
3
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Добре е да има повече патрули по този път. Нашенците като минат Кърджали почват едни бесни изпреварвания, на моменти и с над 160-180 се движат само и само да изпреварят повече автомобили от колоната и да не чакат много на границата. Някакво рали се получава, защото на Маказа почти винаги се чака на опашка поради липсата на алтернативен пункт в района. На Маказа ако минеш за половин час си късметлия, обикновено през деня си трябва поне 1-2 часа за минаване.