Созополски селища на протест заради вода, боклуци и имоти

Жители на Черноморец, Присад и Атия се събраха тази сутрин
20 сеп 2019 17:45, Анисия Иванова
1
Созополски селища на протест заради вода, боклуци и имоти
Архив: Булфото

Жители на три созополски селища протестират за имотите си, боклука и водата. Десетки жители на Черноморец, Присад и Атия се събраха сутринта в центъра на Черноморец.

Представителите на Атия не желаят изграждането на площадки за опасни токсични отпадъци близо до селището. Считат, че това е опасно за тях. Това не е първият им протест. През август на друг такъв те повдигнаха въпроса.

Пристигналите хора от село Присад пък имат проблем с водоснабдяването. Преди време се ползвали за поливни нужди водата от язовир Мандра. Сега подаването оттам е прекъснато. Хората поливат с питейна вода и това води до проблеми с дебита, а и продукцията им се оскъпява.

Жителите на Черноморец, излезли днес на пореден протест, са поставяли и преди по този начин своите въпроси. Те са наследници на земи в местностите "Акра", "Таласакра", "Аклади" и "Червенка", пише БТА.

Земите са им били отнети, след това са попаднали в активите на Министерството на отбраната. Необходимостта от тези земи за министерството към този момент е изгубена. Хората си искат обратно имотите, но се опасяват, че те ще бъдат продадени на трети лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари