BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
1
 
! Отговори
Ще става по зле преди 4 години
Катастрофа било.. ваща лесна ще разпродадете жиповете на синчето, мутресата и любовницата ..а персоналът ви от тъмнокафявите кво ше правят. Догодина и те като заминат за дуисбург на помощи май родата ви ще трябва да слугува на евреите ПАК ви го казвам само ВИЕ АЛЧНИТЕ МУТРОХОТЕЛИЕРИ СТЕ виновни
238
0
 
0
 
! Отговори
друг анонимко преди 4 години
До Анонименможе и то много лесно. Министерството работи на база официалните нощувки декларирани от хотелиерите миналата година, това трябва да ти обяснява нещата.
237
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагъчкайте чадърите още.... даже един върху друг ги наредете по 200лв за чадър и 10 лв за вода и чакайте туристи другата година, алчна работа
236
1
 
12
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Последното ми ходене на нашето море беше 2016г.След ,което нито съм стъпил нито имам намерение да ходя.В Гърция сезона си беше много добър...
235
0
 
14
 
! Отговори
42 преди 4 години
Влайко, спасил съм се вече от такива "националисти" като тебе и децата ми няма да бъдат "националисти" каквито на тебе ти се иска. Не сме ви крепостни и няма да бъдем. С удоволстви ще гледаме агонията ви, мутри престъпни. А за почивката ми не бери грижа. Испания е хубава, и Италия е хубава, и Кипър е хубав. А Сицилия е мечта!
234
0
 
15
 
! Отговори
Хотелиер преди 4 години
Тук може да се отбележи и една грешка на самите хотелиери.След 2, 3 успешни години без никаква причина внезапно повишиха цените за сезон 2019.Като става въпрос за съшите хотели, без промяна на обслужването или някакви инвестиции по тях, Нямаше обяснение защо в един и същ хотел мин. година 10 дневна почивка струваше 1800 лв., а тази 3200 лв. Това провали ранните записвания и хората предпочетоха друго. Като тръгна сезона с по-малко хора, бяха като опарени. После същите пускаха на 59 лв.
233
1
 
15
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Бил съм в ресторанти до две звезди Мишлен. Там келнера не тича, като луд, не е слуга, той е приятел и гид, който те съпровожда... И да кажем, че в някои ресторанти на морето цените се доближават до една звезда Мишлен, но обслужването и храната нямат нищо общо...Ако ме разбирате, какво имам предвид, защо туризма по нашето море затъва.
232
1
 
2
 
! Отговори
Десислава преди 4 години
Това важи за Южното Черноморие. На Северното е отбеляззан ръст.
231
0
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Запознат съм с малко повече детайли и мога да кажа, че спадът не е бил еднакъв за всички хотелиери. Някои хотели, които предлагат качествена услуга с добро обслужване са били дори на плюс тази година. Клиентите стават все по-запознати и взискателни и хотели и курорти, които нямат нужното качество, отпадат и хората ги избягват.
230
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея в това правителство не само не живеят в тази държава а са на друга планета. Не може данните да показват едно а в министерството да приказват друго. Онова подобие на министър въобще не трябва да е на такава позиция, най-малкото след имотните скандали.
229
0
 
16
 
! Отговори
мутрю бизмисмен преди 4 години
Така-а,значи требе още бетон!
228
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ангелкова каза друго, успешен сезон с ръст от 15% на българските туристи.
227
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a kato gi napraviat dogodina kato v siria kak li ste sa togava?
226
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мой приятел снабдител ми каза,че зарежда кухните на хотели по Златните - Аз доставям свинско бонфиле,те го овкусяват с подправки и го предлагат на туристите за телешко бонфиле,което е поне 3 пъти по-скъпо..Големи артисти,на загуба били???
225
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Ердо,защо се извини и поклони наПутин.Кушадасъ и прочие,бяха 99%глътнали водичка.Вижте ги днес,окъпа-ни в злато.Даже газов поток,военнисистеми.Нашия си натърти възпитаниетот заглъхнала битна Банкя и ...фаул счервен картон.Неможе да си тръгнешс един ден по рано от простотия, от найголямата страна и да искаш мед и млекоСтрада България.
224
2
 
45
 
! Отговори
Българ преди 4 години
Само така, докато тия ла*нари не фалират и не дойдат образовани хора да управляват туризма както и други отрасли с мисъл!!!
223
1
 
45
 
! Отговори
Българин преди 4 години
жужу, само финансова смърт за тебе! При теб идват с буркани, защото това ти е нивото и бизнеса. Много българи ходим навън и харчим повече, отколкото всеки чужденец, който ти си виждал някога. Но при теб няма да стъпим, това е ясно. Лошото е, че и британските и руски *** вече не искат при теб. Ще смъкнеш още цената, ама ще разбереш, че не е до парите. Проблемът ти е, че и атомна бомба да ти падне на главата, няма да мръднеш и на метър встрани. Защото си *** и арогантен. Приятен фалит!
222
0
 
37
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Следващият сезон с още 20-30% надолу и да се завърта това колело на промяната най-сетне. Намаляването на цените няма да помогне, защото ние и в момента сме най-евтината дестинация за чужденците. Та, като започнат масовите фалити до 2-3 години, ще задуха вятърът на промяната. Трябва желание, образование, уважение... Но едно по едно
221
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарът под мен най-добре охарактеризира бг. хотелиерът,като хотелиер е условно,защото подобно отношение към гост и клиент е недопустимо . Жужу (апропо,това ник на хотелиер ли е или на жрица на любовта), с бурканите ходят хора ,които и хотел не могат да си позволят,те са по квартири. Пренебрежението и гледането от високо на гост е грешка,която ще доведе до фалит набедените за хотелиери ***,защото с коментарът си показвате,че *** сте вие. Гостът се уважава независимо какъв е!
220
49
 
7
 
! Отговори
жужу преди 4 години
Катастрофален е, защото започнаха да се мъкнат българи за сметка на чужденците. Спада може да е 1%, но ако 100 000 чужденци не са дошли и са заменени със 100 000 български ***, то катастрофата е налице. Всички българи трябва да ходят в Гърция или Турция или където там си искат, само да не е на нашето черноморие ! Тук с буркани не приемаме !