Ангелкова хвали Велико Търново: Пример за туризъм!

Все повече чужденци идват в страната ни за културен туризъм
22 сеп 2019 15:35, Красимир Ангелов
19
Ангелкова хвали Велико Търново: Пример за туризъм!
Снимка: БТА

Велико Търново е изключително добър пример за развита и позната туристическа дестинация, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която посети старата столица по повод честванията на 111 години от обявяването на Независимостта на България.

По думите й качеството на услугите, които се предлагат в града, е на много високо ниво.

Ангелкова подчерта, че културно-историческият туризъм е във фокуса на работата на Министерството на туризма. Тя добави, че в националната стратегия за туризма в страната до 2030 година специално внимание е отделено на културно-историческия туризъм с конкретен план за действие и специално финансиране. Стратегията е в процес на обществено обсъждане, което ще приключи до края на септември, уточни тя.

От януари до юли чуждестранните туристи, посетили страната ни, са над пет милиона и сто хиляди, като от тях 25 процента са декларирали, че са посетили България заради културно-историческото й наследство или в комбиниран вариант с морски туризъм. За сравнение през миналата година туристите, посетили България с цел културно-исторически туризъм, са 20 процента от общия брой на чуждестранните туристи, които са били над 9 милиона, посочи тя.

Около 15 процента е ръстът на българските туристи, които са избрали да посетят различни краища на страната и са нощували в базите за настаняване, като интересът е бил към културно-историческите забележителности и малко познатите места в България.

В края на летния сезон Николина Ангелкова посочи, че нарушенията, установени през отминалия летен сезон в цялата страна, са по-малко в сравнение с минали години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
До СтамбУлов:Тебе не те ли секоха като пиле насред София бе серсемм...?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Top kurbandjiata kak e nalial tumbaka...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаххх Ангелковааа как беше сезона на морето? В гъзо нали, благодарение на теб калинке
9
0
 
6
 
! Отговори
ити преди 4 години
Ако ДНЕС не хвали, то кога тогава?!Честита Независимост Българи!!!!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мумията се завръща 4
7
4
 
6
 
! Отговори
Стамболов преди 4 години
До Анонимен "...в последното десетилетие градът е изцяло преориентиран към туризъм, защото няма никаква икономика"Глупости!През последното десетилетие във Велико Търново изникна цяла нова промишлена зона, но откъде да го знаят такива като теб. Като не пушат комини, значи нищо не се произвежда.
6
0
 
11
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
С какво ще стигнат туристите до музея,РЕТРО бдж нема да издържи,пътя го няма ???Търново е откъснат от инфрастуктурата там ..не стигнаха парите отидоха за басейна на софиянци
5
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Между другото много софийски батета са яли боя във ВТ.
4
4
 
7
 
! Отговори
До1 преди 4 години
Бой скоро ял ли си в това село?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубава, но в последното десетилетие градът е изцяло преориентиран към туризъм, защото няма никаква икономика - не остана и едно предприятие. Резултатът - навсякъде космически цени, не можеш да изпиеш една минерална вода кято бял човек.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тая Красавиц с Малкия Нос докога ще ни стресирате с нея бе. Тази като я видя и после една седмица не се сещам за кекс. Като си помисля за кекс и тази веднага ми се явява и немога да вдигна самолета. Докога ще ни стресирате бе.
1
10
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Абе това село скоро център ще има ли?Втора улица явно няма да има ама поне център....