Времето днес: Слънчево, градусите стигат до 26

В понеделник ни очаква захлаждане
22 сеп 2019 08:13, Александър Попов
0
Времето днес: Слънчево, градусите стигат до 26
Снимка: Pixabay

Днес ни очаква слънчев ден, ще се появи слаб южен вятър и с него ще започне затопляне.

Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 23°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца.

По Черноморието също ще е слънчево, максималните температури ще са между 19° и 22°, температурата на морската вода е 22-23°.

Над планините ще бъде слънчево и по-топло. Ще духа слаб югозападен, по най-високите части – запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°.

В понеделник денят също ще започне със слънце, но от запад облачността ще се увеличи и към вечерта и през нощта срещу вторник на отделни места ще превали. Максималните температури ще се повишат още малко, в повечето места ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Във вторник ще преобладава облачно време, с превалявания, на повече места и повече като количество - в следобедните часове в западната половина от страната. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат. По-късно вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в Източна България - от североизток и с него ще проникне по-хладен въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари