Не забравяйте чадъра утре, ще вали, ще застудее

В сряда облаците ще с разкъсат, но в четвъртък отново идва дъжд
4
Не забравяйте чадъра утре, ще вали, ще застудее
Снимка: Pixabay

През нощта и утре над страната ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд.

Значителни и на повече места ще са валежите в следобедните часове в Западна България. Почти без валежи ще се задържи в югоизточните райони от страната.

Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, а дневните ще се понижат и максималните ще са предимно между 19 и 24 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ.

По Черноморието облачността ще е значителна, но само на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 19 и 21 градуса, температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от дъжд, значителни и на повече места - след обяд в масивите от Западна България. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

В сряда в повечето райони валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. Минималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса. В четвъртък ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява дъжд. В Източна България ще духа до умерен югозападен вятър, а в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да прониква по-хладен въздух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Прав(а) си. Агроном ли си?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Септември тези температури и дъжда са в нормата. Даже дъжда е слаб трябваше да е в по голямо количество. Едно време есенните култури вече бяха засяти и дъжда ги поливаше. Ноември месец падаше снега и ги затрупваше като ги пазеше от измръзване чак до пролетта. Април месец снега се топеше и всичко избуяваше. Богата реколта богат народ.
2
0
 
0
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Мирише на нафталин
1
1
 
0
 
! Отговори
Зевс преди 4 години
Все пак навреме се е отказал 😄