За 2 години: Над 1600 трошки премахнати от улиците на Варна

Акцията по разчистването им започна през ноември 2017 г.
10 окт 2019 20:44, Красимир Ангелов
15
За 2 години: Над 1600 трошки премахнати от улиците на Варна
Снимка: Булфото

Общо 1617 излезли от употреба автомобили са премахнати от улиците на Варна през последните две години, съобщиха от общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона".

Още по темата
Акцията по разчистването им започна през ноември 2017 г. Оттогава инспекторите са издали констативни протоколи за 4300 коли, 1267 собственици доброволно са преместили автомобилите си, репатрирани принудително са 350.

Екоинспекторите са маркирали общо 1141 коли със специални стикери. Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, имат стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години.

Стопаните им трябва да ги преместят на собствен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай излезлите от употреба автомобили са принудително премествани с "паяк" - на паркинга в южната промишлена зона във Варна. Там колите могат да останат в срок до три месеца.

През този период собствениците им могат да ги приберат, след като платят такса за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, от ОП "Общински паркинги и синя зона" ги предават за разкомплектоване на лицензиран оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A moreto izchistiha li si ot padnalite bombi, raketi, bg samoleti i helikopteri na pensioner prezidenta radev?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна през 2016 година е имало около 90000 лични автомобила, а сега са около 80000. Новорегистрираните са 8500, а са отпаднали от регистрация 18500 автомобила. 1600 са малка част от тях.В София личните автомобили също са намаляли и от 270000 през 2016, сега са 235000.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна хората имат около 80000 автомобила. 1600 изоставени коли са 2% от общия брой на личните автомобили, което ми се вижда много.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В големите градове на западна Европа, колите са доста повече на рдиница площ и се използват много повече от колите в София, но тези градове не изглеждат като заринати с коли. ОчевАдно е, че не колите в София са много, а проблемът е в кметове и общинари, които са некадърни да организират движението и паркирането в София.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали българина е умен или глупaв, всеки съди по себе си. Факт!
10
5
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
Възможно е там където живее ананомния колите да не достигат ОБАЧЕ София е буквално зарината с коли. Върви се към модела всеко човече с кола. До 3г. просто ще си седим в купетата и ще си дишаме газовете.Властта ще направи така че умните и красивите да се откажат от коли и да си качат на тротинетки а бедните и грозните да замърсяват с вехтите дизелови S класи.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14 км/час може да има само на няколко булеварда, на които Фандъкова наслага светофари през няколко метра и с това предузвика изкуствени задръствания, но ... според Крайчо, така било в цяла София, защото според него само той има право да кара кола.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според последното преброяване само 46% от домакинствата в България имат кола, но ... според Крайчо всеки в България има по 2-3 коли.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последните три години по данни на КАТ пубикувани в медиите автомобилите в България са намалели от 3,1 милиона на 2,7 милиона.Автомобилите са леки, товарни, специални, автобуси и влекачи.Но ...Крайчо едно си знае, едно си бае.
6
6
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Софянци са толкова свикнали със задръстванията и с тия 14 км/час. Че не си дават сметка че няма друг такъв град даже и на Балканите. Даже и Истанбул.Причината за това дивия популизъм на властта да допусне всичко що се е движило някъде , някога по света тук да се регистрира като кола и да се полза. Без значение от състояние без значение от екология без значение дали има къде да се държи.До 3-4 г. и най-сополивия жител на Факултата/Христо Ботев ще има кола.
5
5
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ежедневно в градовете ни се регистрират стотици пъти повече коли отколкото се бракуват.Средната скорост в София в момента на кола е 14 км/час.До 3г. ще е излишно да имаш кола. София ще бъде окончателно зарината в коли.Българите не са бедни - българите сме много ама много глупави.За глупостта си имаме прекалено много.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знах, че ако имаш стари регистрационни номера, автомобилът ти е трошка. Също не знах, че ако си в чужбина и автомобилът ти не е минал на ГТП, той също е трошка. Когато КАТ се изгавриха с нас да се редим на опашки, за да си сменяме номерат, знам за поне един човек, който осъди КАТ и продължи да си кара колата със старите номера.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
mnoo rajdivo jilezu raste tam v moreto
2
0
 
10
 
! Отговори
Много. преди 4 години
Непрофесионални заглавия имате."Трошки", слаба работа сте.
1
3
 
9
 
! Отговори
Статистик преди 4 години
1600 премахнати и 1700 новопоявили се трошки.