Helpbook потребител се оплаква: Катаджии ме спряха, за да ме глобят

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
16 окт 2019 07:00, Анисия Иванова
32
Helpbook потребител се оплаква: Катаджии ме спряха, за да ме глобят
Архив: Булфото

В постъпилите през последните дни сигнали в платформата на Helpbook.info един от тях алармира за проверка от страна на катаджии. Според автора на сигнала липсвала адекватност от страна на проверяващите.

Ето от какво се оплаква нашият потребител: "На 27.09.2019 година в 18.20 часа бях спрян на кръстовището на ул. "Раковски" и ул. "Рачо Димчев" от моторизиран патрул. Движех се с мотоциклет Триумф, при пълно спазване на изискванията на закона. Само за този сезон имам над 5500 км по републиканската пътна мрежа, неколкократно съм бил спиран и проверяван.

Този патрул на Пътна полиция бе озлобен и очевидно бях спрян с цел да бъда глобен. Заядоха се, че в средата на буквата „А“ на регистрационния ми номер имало черно петно и ме заплашиха с Акт, после "от тях да мине" ми написаха фиш #Н-0907139. Водещият патрул използва и психологическия похват, че съм му набор (на 50 години).

Докато ми пишеха фиша, на кръстовището даде на заден ход тъмносив автомобил Ауди, което явно нарушение не предизвика реакция у патрула. Гражданин дойде и пред мотопатрула обиждаше на висок глас мен и всички мотоциклетисти, че сме "малоумници". На полицаите не им направи впечатление, защото явно се считат за такива, но аз останах с впечатление, че задачата за деня им беше наказателна операция срещу мотоциклетистите в София, а не контрол върху реда и движението.

Моля за отговор - има ли специално указание, което да изисква установяване на нарушения и налагане на глоби специално на мотоциклетистите в София. Искрено се надявам, че районът е снабден с камери, които могат да потвърдят ситуациите“, пише в сигнала.

От друга част на столицата ни сигнализираха за "смели" граждани, които пресичат на необозначени места натоварен шестлентов булевард, където някой услужливо е премахнал пътните ограждения. Авторът на сигнала апелира към отговорните органи отново да бъде поставен парапет, тъй като е въпрос на време да се случи инцидент с неприятни последици.

За голямо количество боклуци в Суходолската река сигнализира наш потребител. На територията на Западен парк, точно до частен имот, се валят разнообразни отпадъци, като най-фрапиращата гледка представлява изхвърлено скеле на билборд. Нашият потребител моли общината да се погрижи за почистването и отстраняването на замърсяванията.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
НеПази Моториста преди 4 години
Айде айде, кой знае как е пърдял тоя мотор. Повече мотористи сте много нагли зовете само "пази моториста" а карате като на 2 линии, после другите са ви виновни, че не са ви видели в огледалото, когато сте ги настигнали за 0.025 от секундата.
18
3
 
3
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
видите ли моторист, спирайте го веднага и му пишете глоба!Ако не знаете за какво, то той си знае!
17
1
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Все си мислех че из Територията не се спазват правилата, докато не пътувах през Италия, там на входа на града колите директно се движат плътно в ляво и дясно като оставят коридор където моторите си фърчат.По междуградските пътища същата история- пресвятка ти бай Корлеоне и тръгва да изпреварва колона използвайки някакво несъществуващо платно по осевата линия.
16
3
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Не знам дали усещата, но в последно време е направо ужас!НЕ се търпи това полицейско присъствие, "контрол" и дебнене.Аз, като гражданин се задушавам от тези постоянни проверки.Никога не е било, чак така. Не знам на какво се дължи. Ужасно е.
15
2
 
5
 
! Отговори
Живи донори преди 4 години
90% от мотоциклетистите плачат за акт.Който кара мотоциклет дълго не живее.
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е мотоциклетист е виновен, той си знае защо. Те правила и закони не спазват.
13
1
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
До самиОт една страна - наистина КАТ трябва да глобяват неправилно паркиралите. От друга - след като Общината не си е мръднала пръста да направи паркинги и построи обществени гаражи, къде да паркират хората?! Единственото, което правят е да слагат навсякъде забранителни знаци, че да дерат гражданите и с глоби, освен, че не им осигуряват паркоместа! Безобразие!!!
12
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че е спазвал правилника в конкретния момент по никакъв начин не изкупва стотиците дребни нарушения, които е правил през останалото време. Но най-лошото е, че мотоциклетите вдигат ужасен шум дори да спазват правилата, та един да си направи кефа страдат хилядите около него! Трябва да бъдат забранени в населени места, включително миксерите и всякакви барутници с разбити и преправени гърнета.
11
3
 
8
 
! Отговори
До Мария Гаргамел преди 4 години
За моя огромна изненада преди няколко дни проблем за който бях сигнализирал чрез helpbook (изоставен автомобил зад блока) всъщност се разреши и дори получих официален отговор от районното.
10
2
 
17
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 4 години
Да попитам,досега на колко хора е помогнал Хелпбук. Виждам, че през няколко дни промотирате това сайтче, явно е на днес. бг. Ама файда за тия дето са оплакват там има ли нещо решено?
9
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами *** сте всички мотоциклетисти!!!! Докато не спрете да минавате метър като преминавате между колите сте такива!!!!! Когато започнете да се редите наравно с всички участници в движението тогава ще се промени мнението за вас!
8
11
 
29
 
! Отговори
Водач на МПС преди 4 години
Абе как пък мене никога досега не са ми правили проблем катаджиите! Спирали са ме за проверка много пъти - преглеждат ми документите и ме пускат по живо, по здраво. Държа се с тях вежливо и те са вежливи с мен. Като им се репчиш - ще се заяждат - и те са хора, не са роботи.
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ми се да чуя и другата версия - на полицаите. Тоя явно е карал опасно, щом не само полицаите, а и минувачите е възмутил.
6
3
 
4
 
! Отговори
Prokuror преди 4 години
Bruksel trebva da okage sadeistvie na balgarskoto naselenie v borbata my za po-dobar givot.Samo Boiko Borosov me e dostatacen,polizia,prokurori I sadii se cuvstvat nedosegaemi I sa protiv naroda,te izpalnyavat poracki,a me se interesuvat kakvo kazva ZAKONA.
5
1
 
16
 
! Отговори
сами преди 4 години
KAT не работят по сигнали от 112 ! Куп неправилни паркирания на ул. Майстор Алекси Рилец София , както паркирали след знак Б27 и дошли в насрещното!На никой от кат не им пука , защото явно има неписана заповед да не пишат глоби на неправилно паркираните. Питам: ако някой паркира пред кооперацията на г-н Цацаров въпреки поставен пътен знак Б27 така ли щеше да ги оставят ?
4
8
 
18
 
! Отговори
ined преди 4 години
На тея шумните бръмчалници трябва да им забранят да влизат в населени места, мотористите като толкова им се кара да си вземат електрически мотопеди и тротинетки
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така да се оплаква. В хелпбук във фейсбук Инстаграм Вайбър майспейс ... В Гугъл да се оплаква това е репресия. До Брюксел да отиде с мотора. И там да се оплаче . Да наеме адвокат, чуждестранен, да ги съди. А и на арменския поп да се оплаче, там най вече
2
4
 
29
 
! Отговори
😀&#1 преди 4 години
Имам видеорегистратор с микрофон в автомобила. При всякакъв контакт със служители на държавата включвам телефона на запис и ги уведомявам. Преди да комуникирам моля служителите да се се представят и си записвам имената им. Спирали са ме за проверка няколко пъти без проблем.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този май още не е чувал за прословутия виц с катаджиите - "Ама само теб хванахме"