Камион се вряза в стадо с кози, уби 22 от тях

Инцидентът се е случил на селски път в Шуменско
16 окт 2019 12:24,
22
Камион се вряза в стадо с кози, уби 22 от тях
Снимка: Pixabay

Товарен автомобил „Волво“ с плевенска регистрация блъсна стадо кози, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

Още по темата


Инцидентът е станал около 9,00 часа на пътя между николакозлевското село Хърсово и Осеновец в община Венец.

На платното е имало над 40 кози, които са били собственост на 25-годишен мъж от село Хърсово. Водачът на камиона не успял да спре навреме и се врязал в животните, убивайки 22 от тях.

Шофьорът е 24-годишен мъж от село Малчика. Той е правоспособен, тестван е за алкохол, наличие не е установено, уточниха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
rupi преди 4 години
В много от случаите операторите на млекодаващите единици са с интелект колкото самите единици. Те не осъзванат,че създават опасност за движението,а и за самите себе си, пресичайки главни пътища на места с ниска видимост и ограничено време за реакция на ППС-тата. Всеки е имал такива ситуации и знае за какво говоря. Козарят е единствения виновен в тази ситуация и би следва да си понесе последствията.
12
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ако козите не са пресичали на пешеходна пътека значи са в нарушение.
11
3
 
13
 
! Отговори
Неразбиращ преди 4 години
И защо камиона е трябвало да СПРЕ навреме?
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селски път, десен завой, храсти, скорост 60-70 км/ч. Веднага след храстите крава, едвам я избягнах, бягайки леко в насрещното. Спиране няма какКозаря първо бой, след това да плати щетите...
9
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно стадото е пресичало пътя и затова е било там. Което се случва често по селските пътища, защото поляните са разделини от пътя. Нормалното е да спреш като ги видиш, а не да се врежеш в тях с максимална скорост и да помелиш половината стадо. Тоя шофьор е за затвор за жестокост към животните. Отвратителна новина и отвратителни коментари. Очевидно са пресичали наведнъж, за да стане максимално бързо, обикновено стадата пресичат по 5 минути. И въпреки всичко това, някой ги убива.
8
3
 
17
 
! Отговори
rogo преди 4 години
Добре че е било камион, а не кола. Тогава освен козите, можеше и шофьора да е между жертвите. Няма да коментирам какво правят козите на асфалта, според мен козарят трябва да плати щетите по камиона.
7
1
 
9
 
! Отговори
Пич, преди 4 години
До Анонимен 7 : часовника ти изостава с десетилетия....със съответните гуми, АБС и прочие няма проблем от каране на мокро . Важно е и моженето !!!
6
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Димов , някъде из Закона за движение и Правилника е записано че е добре да се движиш със скорост , която ти позволява безопасното спиране. Най - ме дразнят шофьори които жулят със 120-130 по магистралата независимо дали вали, дали е нощ или вънка е -10градуса.
5
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каскети не пишете глупости, миналата седмица 4 крави ми препречиха платното след завой, а краваря беше най-отзад - типичен *** селянин. Нямах проблем със спирането, но не може и не трябва така да се излиза на платното, било от крави, кози или овци. А стопаните са с интелект като на любимците.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво правят кози на пътя те не трябвали да са на полето или в гората да пасат. Който и да е водач може да бъде изненадан и да катастрофира. Глоба за стопанина на Козите а на водача да му транжират няколко кози да си хапне пресно месце.
3
6
 
28
 
! Отговори
Чий преди 4 години
го търсят 40 кози на шосето - нагъват асфалт ? "*** народ - слаба държава !"
2
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги казвам , ако шофьорът е германец, дето никога не е минавал през Бг , може да го оправдаеш, но тукашни геврекчии , имащи се за по-по-най да ми се оплакват и да се чустват изненадани....
1
8
 
37
 
! Отговори
Димов преди 4 години
А козаря да си ги пасе на платното ли според Вас?!? Там ли е мястото на стадо?!? Как спира голям камион с товар?!?