След близо година спипаха две жени за ало измама

Успели да измамят пенсионерка от Пазарджик с 11 300 лева
17 окт 2019 20:30,
1
След близо година спипаха две жени за ало измама
Снимка: Bulfoto архив

Две жени, участвали в схеми за телефонни измами, са установени и задържани от служители на районното полицейско управление в Пазарджик, съобщaват от полицията в областния град. Арестуваните са изпълнявали ролята на мулета, които да взимат от жертвите и пренасят парите от измамите.

Още по темата

Баба "помогна на полицията" с 4200 лв. и злато под контейнера

В края на миналогодишния месец ноември, жертва на телефонна измама станала 72-годишна пенсионерка от Пазарджик. Спрямо нея била използвана добре известната схема, при която извършителите се представят за полицейски служители, които разследват подобен род престъпления. Под предлог, че ще извършат арест на телефонни измамници, те поискали от възрастната жена да им даде наличните си пари, като сумата после щяла да и бъде възстановена. Пенсионерката хвърлила през терасата на жилището си 11 300 лева и малко след това разбрала, че е станала жертва на телефонна измама.

След няколкомесечна работа по случая е установено, че паричната сума е била взета от 23-годишната Х.Г. от Троян и нейната съучастничка З.Р./20г./ от Добрич. Х.Г. е криминално проявена, разследвана е от полицаите в региона и за други случаи на участие в телефонни измами. Установени са извършени от нея престъпления на територията на Панагюрище и Пещера.

Двете жени са задържани в ареста за 72 ч. с постановление на районната прокуратура в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам сте ей.. вместо да работите като нормалните хора, а мамите възрастни хора..