Helpbook обобщава: Пътни неволи на шофьори, препълнени кофи за смет

Ако видите нередност, подайте сигнал към платформата!
24

Снимка: Helpbook

Сред многобройните изпратени сигнали в платформата на Helpbook.info се откроява молбата на гражданин към Агенция „Пътна инфраструктура“, относно републикански път в окаяно състояние. От изпратените снимки е видно, че пътят не е ремонтиран от години, настилката му е тясна, неравна, осеяна с ями, на много места изцяло липсва, а в допълнение почти навсякъде липсват хоризонтална маркировка и ограничители. Тревогата на нашия потребител е, че ако не се вземат мерки, пътят в този и в други сектори ще стане непроходим за леки автомобили. Също така, той отбелязва, че трасето е доста натоварено- през него ежедневно преминават обществен транспорт, товарни автомобили и пренасочени превозни средства, заради извършващ се ремонт в съседен участък. Молбата е за задействане на касателните институции, с цел извършване поне на крайно наложителни на аварийни ремонти, а по-късно за включване в инвестиционна програма за извършване на цялостна планова рехабилитация.

Преминаваме към сигнал за междусъседски отношения в общинско жилище, район Подуяне. В писмото се казва, че след проведено общо събрание на входа и взето решение за събиране на минимална сума за нуждите на входа, част от живущите удобно се правят на разсеяни. Нашият потребител се възмущава, че не само не се заплаща дължимата сума, която вече е нараснала доста, а и въпросните лица умишлено рушат и съсипват общата собственост.

За няколко уж лесно разрешими проблема ни сигнализира жител на град Варна. В единия от тях е изпратил снимки на дълбока шахта, която по никакъв начин не е обезопасена. Видимата й дълбочина е над метър, а от части е запълнена с разнообразниотпадъци. Добре скрита в тревата от всички страни, тя представлява идеален капан за преминаващите пешеходци, които попадайки в нея едва ли биха се оттървали без травми.

В друг сигнал се натъкваме на гледка на заринати варненски улици с боклук, който не е извозван с дни. „В допълнение, сега има и клони от предизборното подрязване в района“, пише нашият потребител.

В друг квартал в същия град е забелязан стълб на улично осветление с отворена електрическа разпределителна кутия, която е достъпна за всеки възрастен или дете. Молбата е да се вземат спешни мерки за обезопасяване, тъй като според нашия потребител напрежението едва ли е под 220 волта и нечие необмислено любопитство може да доведе до фатални последици.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: пътшофьориHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6И ти, и тези, които са ти сложили плюсове, сте предатели! Махайте се, по дяволите, някъде в "белите държави", ама там ще трябва да работите, а не сте свикнали и нищо не можете!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера слушах Фъндъкова - тя е на съвсем друго мнение за управляваната от нея ***! Иска още да управлява!Понеже е модно и доходно да се плюе по Русия ще ви кажа, че Москва е блестящо чиста и никаква евростолица не може да се мери с нея! Вчера един разправяше, че там чистели с пароструйки уличните стълбове. Чисто е във всяко руско градче. Традиция! А мой човек се върна от Брюксел отвратен.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Типично дрънчене на семпло момче. *** и виж Прага, Братислава, Будапеща и прави генерални изводи! Виж Клуж, Тимишоара, Крайова, че са по-близо!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типична картинка за посткомунистическите държави, управлявани от петоколончици и копейкаджии, пребоядисани като демократи.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През комунизма лошите новини бяха забранени, другарче. Затова си останал с грешни впечатления.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само преди 30 години България беше в разцвета си, дойдоха костов, чалгата и американците и разсипаха държавата
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам тука някой писал срещу народа си, но я се замислете, през комунизма не ни ли уважаваха всички европейски народи, не давахме ли на света нещо и ние... а сега костовци и плевньовци ше говорят колко скапана държава сме били
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През комунизма си бяхме една спретната държава която даваше на света, просто се появиха предатели като костов, които за собствени изгоди разсипаха държавата, най лошото е че вие гледате и нищо не им правите
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Територията, управлявана от мутри, тикви, суджуци и крадци на евросредства е така.Поради овчия народ, който я населява.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
kak e pri normalnite
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен През 1985г според Индекса на ООН за човешко развитие България беше на 27- мо място сред 250 държави. Сега знаете ли на кое сме???
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ai, ai....prilicha na bg diplomaticheski missiionerski kabineti...
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавите приличат на народите си. България е такава, защото българите са прокажен народ.Степна фшкия + славянска сволч -ето го резултатът.
5
2
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Твоят "Баце" ли е "здравата глава" бе, манекен на красотата и ума?
4
2
 
5
 
! Отговори
Магомаев преди 4 години
До 6Как ще сме измислена държава, като съществуване от 681 година бе, мур,ук!В час по история си си бъркал в носа или си бягал от час, друго обяснение нямам...
3
6
 
6
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
България отдавна копае дъното но така става когато си измислена държава получена в резултат на руска инвазия на Балканите с цел контрол над проливите.
2
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1 Тези и много други , и много по-големи, са дело на Тато, не на Баце ! Така ви отърва, внучета на Тато ! Да преписвате наследения гнилоч от болната на здравата глава ! И както се вижда на снимките (с предизборен акцент, разбира се) пътя между Долно и Горно Бунаре не ме интересува . По него я минат, я не минат 5 коли на ден. Мен ме интересува София - Бургас, преди 6-7 години беше наследен такъв и пътувах с кола по 8-9 часа. А сега - за 3 часа съм в Бургас. Така че смени си памперса
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какво заприлича наща татковина! Срам и позор!