НАП продава евтино атрактивни имоти по Черноморието

Цените са твърде ниски за свободния пазар
19 окт 2019 14:15, Петя Славова
50

Недвижими имоти по Южното Черноморие на изключително атрактивни цени, продава на търг Националната агенция за приходите в Бургас. Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване на просрочени задължения към републиканския бюджет.

Собствениците на 10 апартамента в Ахелой, курортите "Слънчев бряг" и "Елените", Несебър и Свети влас, ще се разделят с тях . Цените за квадратен метър са твърде ниски за свободния пазар.

"Тук в най-големият ни черноморски курорт и в централната му част продаваме апартаменти на изключително атрактивни цени като за кв. метър цените варират между 400-600 лв. на кв.м. 42 квадрата апартамент е с цена обявен от 18 000 лв.

След първия търг , на който не са се явили купувачи, цените падат на 75%. При трета тръжна процедура имотът може да се закупи на половин цена", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на НАП - Бургас Христо Узунов.

НАП Бургас е поставила под постоянно наблюдение близо 1300 фирми, всяка от които със задължения от над 50 000 лева.

Междувременно стана ясно, че Спецпрокуратурата и  ГДБОП провеждат акция в Несебър, съобщава Нова тв. Претърсват се домови е офици на хора свързани с местната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Само за Бургаско ли се отнася. Очакваме разширение на тази акция. Нормален човек не може да си обясни как се издържат собственици на десетки хиляди "луксозни" имоти, които не си плащат задълженията.
39
0
 
5
 
! Отговори
Без име преди 4 години
Всичко над 1000лв на квадрат е безмислено.
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поне не показвайте такива статии да плашите бизнеса , така всеки като знае че трябва да инвестира с кредити и после държавата да му вземе всичко пък заради данъци едва ли ще се намерят инвеститори за в бъдеще
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като дойде новата глобална финансова криза имотите в София ще станат по 100лв кв. м.. А в провинцията ще ги подаряват само за да се отърват и да им плащат данъци.Това ви казвам съвсем сериозно. Не е майтап. Напълно реално си е. В големите градове хората са затънали във дългове до ушите! При една по сериозна криза ще има масово разпродаване на имоти на безценица.
36
0
 
10
 
! Отговори
ГЛУПАВ БИЗНЕС преди 4 години
САМО 2-3-МЕСЕЦА. В ГОДИНАТА!ОСТАНАЛАТА ЧАСТ Е..... ДАНЪЦИ. ТАКСИ И ПАРИ ЗА ПОДДРЪЖКА С "РЕКЕТ", ЗА " СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА"!!!!!АЙДЕ, НЕМА НУЖДА..... ХАХАХААААА...
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА-ХА-ХАТая оферта излиза за кой ли път в последните няколко месеца.Очевидно купувачи ЙОК....
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
правят таксата поддръжка на затвореният комплекс непоносима.а то една бариера с мутренска фирма един райграс и по 200 кинта на месец.честито.
33
1
 
5
 
! Отговори
свеж полъх преди 4 години
Мутрите започнаха да губят почва. И КН вече не ни я навират. България се освобождава от хватката на комунистите.
32
0
 
17
 
! Отговори
пецата преди 4 години
купуваш за 500 лв на 1 кв.м и после идват дебеловрати момчета и казват че трябва да плащаш такса поддръжка по 1000 евро на година
31
0
 
11
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Без пари да ми ги дават, не ги ща!Яма за кукуригач с безочетни пари!
30
0
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
КОЙ ШЕ КУПИ ТИЯ "ВРЕМЕННИ ЖИЛИЩА", БЕ.. ХАХАХААААА...ЗА "ЕВЕНТУАЛНИ" 2-МЕСЕЦА В ГОДИНАТА??!!! ТРЕБВА, ДА СЪМ ЛУД, ЗА ДА ДАМ ТОЛКОВА ПАРИ.... ЗА НИЩО!!!!
29
1
 
7
 
! Отговори
брокер преди 4 години
Имотите на НАП са лоши, от брокерите са хубави.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП организира хуманитарна помощ за руски бежанци по черноморието !
27
1
 
12
 
! Отговори
Не е така преди 4 години
До Анонимен 2690 процента от строителите на "затворени комплекси" са или бяха неграмотни. И ползваха евтини юристи. В нотариалния акт за покупка няма клаузи свързани с поддръжката. Даваше се отделен договор. Ако искаш го подписваш, или не. Имаше голяма конкуренция. А пък, щом купуваш имот от първоначалния собственик НИКОЙ не може да те задължи да си плащаш поддръжката, ако сам не сглупиш да подпишеш договор за това. Казвам го от опит.Ако нямаш изричен договор - въпрос на твоя съпричастност.
26
1
 
7
 
! Отговори
Хубави са имотите преди 4 години
Ама ако са заплюти... И заради това не смее никой да припари. Ако име е казано да мируват, щото иначе...Ама били в лошо състояние, ама били отдалечени... Четиристотин лева е цената на квадрат груб строеж ако ти сам си строителя и знаеш какво правиш.Те тия цени идват като за гол парцел.
25
1
 
10
 
! Отговори
До26 преди 4 години
Викаш да се"хващаме"на хорото по 1100-1200? че не остана,и с 200-250 заплати да ставаме"собственици"Ами съвсем скоро тия които те послушат ще реват яко на умряло!
24
1
 
7
 
! Отговори
Не си наясно преди 4 години
До Анонимен 20Продажбите на НАП ги правят Държавни съдебни изпълнители. Не Частни съдебни изпълнители.Не си играл, не познаваш играта.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евтино ще се хфанеш на хорото но много трудно ще се пуснеш. Тезе имоти със сигурност са в затворени комплекси и таксата за потдръжка многократно ще надвиши покупната цена. Ако имот е много изгоден власт имащите отдавна щяха да вложат джобните си парици.
22
1
 
9
 
! Отговори
Мирси за инфо-то... преди 4 години
Чакам трети търг и ще си взема. С петдесет процента обезценка. На база данъчната оценка.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай крадльо си купува три апартамента в Софето. Има такива доста. Дори ГООРАНОВ му дадоха апартамебт, но не може да го изпере и затова му е подарък. ОТ МАФИЯТА!!! Лицето на Мафията всеки ден с Боко Мафиозо откриват магистрали и заводи.Я се ееебете бе скапани ГРОБАДЖИИ.