Мечка слезе в Сопот, разби кошери

Горското в Карлово ще предложи животното за отстрел
33
Мечка слезе в Сопот, разби кошери
Снимка: Pixabay

Мечка слезе до първите къщи в град Сопот и стресна местните жители. Тя разби десетки кошери и нанесе поражения на земеделски производители в Карлово. Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на мечката.

Мечката се появила в най-горния квартал на Сопот, а къщите са близо до боровата гора.

За първи път животното е забелязано преди 10 дни да минава през ограждения в близост до лифт Сопот, за да стигне до кошери с мед.

От Горската служба в Карлово казаха пред Нова тв, че най-вероятно мечката не е само една, защото има жалби за нанесени щети и във вилна зона в града.

"Притеснява ме фактът, че всеки ден идват жалби и смятам да предложа мечката за отстрел. Процедурата не е толкова бърза, но няма какво друго да направим, защото хората вече се плашат", каза директорът на горската служба в Карлово Златю Кличев.

Преди две години, отново в Сопот, малко мече слезе от гората и необезспокоявано се разходи из детска площадка в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
бай вълчо от хисарa преди 4 години
Значи аз позвъних на мой приятел от Сопот който ми каза,че няма такова животно.Има хранилки,има кошери има насаждения с картофи и царевица.Няма безалкохолни , алкохолни и каквито и да са лакомствата на животното/животните/А , бе рахат локум не сакат ли?Имам хисарско мерло и ако требе да го добрувам за насъщното на мечкта/ите.Иначе без мезе / мед, сирене или щото имам нема проблем. Само и само без барут.А бре, що нашия премиер не вземе отношение по проблема?
26
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Очевидци от Сопот още разправят, че мечката носела блутут слушалки и слушала песента на НЛО - "Мецо яж си ти ушите, хайде чао, от пчелите"...
25
1
 
2
 
! Отговори
още едно преди 4 години
доказателство, че са-потненци са мозъчно увредени!Диви, лесно-манипулируеми, недалновидни и зли!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако климата не беше се променил по това време мечките щяха да са заспали зимен сън. Но при тази жега и суша мечките са гладни. Едно време хапваха боровинки диви круши диви ябълки гъби малини горски ягоди но от берачи за тях не остана нищо. Сега искат да ги отстрелят. Защо само Зомбираните ли да останат да живеят. Та те незаслужават да тъпчат земята камо ли да дишат.
23
0
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Проблемът е в топлият климат октомври продължителното засушаване започнало от лятото. Това не даде възможност на мечките да се нахранят добре и случаите на слизане в градове и поля ще зачестяват. Животните са гладни. За да заспят, те трябв ад асе наядат. Но един път, горещото за есента време не им дава, втори път - липсата на достатъчно запаси. Но, трябв ада се захранват далече от населените места, че захранят лис е покрай селата и градовете, нема отърване от тях. Всяко горско животно се одом.
22
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 4 години
В цивилизования свят идват едни хора с едно ремарке с клетка, товарят мечката, закарват я на място, където се грижат за нея или алтернавивно надалеч от хората, оставят храна и си тръгват. В Бойколандия се отстрелва. Толкова.Терминал 2, няма друго спасение.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Били са заградени.Ама нали е много важно да се направиш на интересенм
20
1
 
14
 
! Отговори
любител на животни преди 4 години
В Трансилвания-Румъния има изградени хранилки за животните.Действат и камери,които предават на живо 24 часа.Могат да се видят мечки,които идват да се хранят,а още диви прасета и лисици.На камерата се вижда,че мечоците се хранят с ронена царевица.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а защо *** не си загради кошерите???
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не бързат с отстрелването, то е най-лесно. След един месец горкото животно ще легне да спи зимен сън и никого няма да тормози.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пипайте мечката и не правете това което не искате на вас да ви се случва. Иначе е хубаво в горските райони, нали. Чист въздух, безплатен дървен материал, някое друго сърне или прасенце, гъби, чисти потоци...
16
0
 
10
 
! Отговори
1212 преди 4 години
"Горска служаба" - няма такова нещо. И резервати за мечки няма освен измисленият в гр. Белица.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро няма ли да си ляга за зимата?Нали имаше едни резервати за ромските, играещите мечки? Ако няма в Бг, преместете я в резерват в друга страна. Пратете я в Сибир. Дайте я на някой цирк.....Варианти много.
14
1
 
12
 
! Отговори
МЕЦАН преди 4 години
Няма да пипате Меца! Тя е моя приятелка. Дайте и едно тенеке мед и да се прибира че я чакам в пещерата да си лягаме.
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Thinkте ***.Ти умник.да ти пратим мечката да си я гледаш у вас, а?
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ?Къде и,*** специален резерват бе ***?Да ти я пратим на тебе а?
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да се отстреля целия български народ, щото е гладен и иска да яде!
10
1
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Да не би да е дошла да гласува?
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без това са останали десетина мечки в България, що да не я отстрелят?!
8
2
 
31
 
! Отговори
Think преди 4 години
Нормалното нещо е да и направите някъде захранка и да я оставите жива. Или да я упоите и преместите в някой резерват. Тя от глад е слязла, не защото няма какво да прави. Ама идиотското решение да се отстреля е най-важно. Г.Л....У...ПАЦ.И!