Кметът на Перник не иска драстичен воден режим

Той ще търси няколко варианта за ограничения на потреблението
12 ное 2019 21:07, Красимир Ангелов
7
Кметът на Перник не иска драстичен воден режим
Снимка: БТА

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров ще върне предложението на управителя на "В и К" Иван Витанов за въвеждане на режим на водата като недостатъчно обосновано.

Това е първото нещо, което Владимиров ще направи, поемайки управлението на Перник, след като по-рано днес положи клетва.

Още по темата
По думите му ситуацията е спешна и затова ще изиска до утре нови, достатъчно мотивирани варианти за въвеждане на режим, за да се избегне бъдеща криза и за да не е толкова драстична ограничителната мярка.

Предложението на "В и К" предвиждаше въвеждане на режим на водата от 18 ноември, като чешмите на перничани ще текат само от 16,00ч. до 22,00ч. Ако няма достатъчно валежи този режим може да продължи до края на април.

Владимиров подчерта, че ще вземе решение за въвеждане на режим, след като разгледа няколко варианта за ограничения на потреблението, подробно разчетени и аргументирани.

Водният обем на единствения питеен водоизточник на Перник - язовир "Студена" продължава да намалява и в момента е 5 261 000 куб.м при капацитет 25 519 100 куб.м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВиК са го източили за да правят ток. Вижда се как за месец-два са успели да го източат. Така че да не се правят на много хрисими, незнаещи какво се случва.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипаха я тази държава!
2
14
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Честит Нов Кмет от БСП - започна с РЕЖИМ на Водата .Подпис - *** от ГЕРБ - завинаги ГЕРБ .
1
4
 
6
 
! Отговори
Потна перничанка преди 4 години
Търся квартира по възможност в банята да има двете врътки и чучур от него течеше нещо ,но с времето съм забравила какво.