Задържаха шофьорa, убил дете в Русе

Мъжът е на 76 години
Обновена: 13 ное 2019 09:15 | 12 ное 2019 23:06, Петя Славова
30
Задържаха шофьорa, убил дете в Русе
Снимка: Булфото

Задържаха мъжа, блъснал с камион 5-годишно дете в Русе и избягал. Фаталният инцидент е станал на кръстопът в квартал "Долапите". Камионът е идвал от стръмна улица. Завивайки надясно е прегазил детето, съобщава bTV Камионът не спрял, а защо - полицията ще изяснява.

Още по темата

Момиченцето се е разхождало с баба си и кучето си, когато камионът връхлита. Съмненията на хората в квартала са, че камионът е на хората, които държат бившите свинарници в съседство. Затова и днес след инцидента полицията проверява първо тях.

По-късно органите на реда задържат и шофьора, който е на 76 години. Според съседи на заподозрения той транспортира хоросан и извършва превоз и пренос.

Детето загива на място. Баба му е изпаднала в шок. Детето й е било поверено, докато родителите са на работа. "Ще помогнем, но да установим първо какво се е случило и от общината каквото зависи, ще им помогнем", обеща кметският наставник на квартал "Долапите" Светлин Савов.

От полицията по-късно съобщиха, че посоченият от свидетели товарен автомобил и водачът му са намерени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: детекамионРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
1
 
! Отговори
незапознат преди 4 години
Не може да ви разбере човек, като се опитат да ви наложат ограничения -РЕВ до небесета , че видиш ли се опитват да ви ограничат слободията, сега пък ми ревете и дискриминирате шофьорите според възрастта???
25
2
 
4
 
! Отговори
Учили в дискотеката преди 4 години
Журналистите трябва да ПИШАТ ГРАМОТНО.Преди 1990беше абсурдно да се публикуват статии ,пълни с грешки.Понякога не може да разбереш дори какво искат да кажат,но точно под тази трагедия не е нужно да обсъждаме това.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да се разбере, че над определена възраст шофьорите трябва всяка година да минават психотестове, ама реално, а не фиктивно. Колко човека трябва да умрат още, за да се сетят? Често виждам дядовци на по 70-80 да карат видимо неадекватно. НИщо против хората, но умират невинни. Тези родители и тази баба никога повече няма да са същите след такъв нелеп инцидент. Бог да го прости и съболезнования на близките!
23
1
 
3
 
! Отговори
Do19 преди 4 години
СТИГА С ТАЗИ ЗЛОБА!Какво общо има кмета със случилото се?Какъв е дядото на Лиляна Павлова? БОГ ДА ПРОСТИ ДУШИЧКАТА и дълги години затвор на избягалия от местопрестъплението.
22
0
 
3
 
! Отговори
nina преди 4 години
На вниманието на неграмотните журналисти: "Задържаха шофьора...", а не шофьорЪТ! КОГО задържаха, а не КОЙ задържаха.Ако изречението беше "ШофьорЪТ, убил дете... бе задържан", тогава бихте били прави.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 76години, на тази възраст не трябва да работиш като шофьор и то на камион.
20
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 4 години
Дали има грешки статията или не,няма никакво значение.Едно невинно дете си е отишло нелепо...една майчица никога вече няма да го гушне.няма такава мъка.Сили, сили да продължат напред, за това се моля.И мир на душата на детенцето.
19
2
 
10
 
! Отговори
:D преди 4 години
"Задържаха шофьорът, убил дете в Русе" - грешно.Да се чете: "Задържаха шофьорА, убил дете в Русе"Учи се в 4-ти клас - българска граматика
18
4
 
9
 
! Отговори
. преди 4 години
Защо разрешават на възрастни хора да управляват МПС, още повече - камион!? Всеки ден по улиците виждам дараци (москвичи, жигулита), управлявани от от много възрастни мъже (понякога и жени), които според поведението им на пътя едва ли осъзнават къде се намират и още повече - че са опасни за останалите участници в движението. Наистина, нищо лошо в това - един ден и на нас ще ни се подиграват младите, но не е ли правилно, все пак, да има и някакъв по-чест периодичен контрол за здравето им!?
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кмет шумкароид от БСП, чийто дядо е колил, бесил и трепал, ще е така! Пенчо почна чистката без да има милост! Деца, майки и пенсионери ще са първите жертви.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ай сиктирКолко и да ми е непритен Местан, още в началото писах, че ще го мотаят докрая. Ще удължават експертизата без край. Защото няма за какво да го обвинят. А тук също не бързайте с изводите. Не знам дали сте карали товарен автомобил по толкова градуса наклон? Още повече газка. Да ви питам как ще видите малко дете и то при завой надясно, след като самия път е извън зрителното Ви поле. По тясна улица. Не видях тротоар. Май бабата не е невинна.
15
3
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Бре, бре много бързо действат и така трябва да бъде, но искам да попитам какво стана с Лютви Местан който също уби дете или той е от недосегаемите???
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе 5 правописни грешки в 3 реда статия си е много дори за ниските стандарти тук. Първата е още в заглавието - не го научиха тоя пълен член. Съдържанието също не е особено информативно.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРАма наистина оскотяло в жалкото си съществуване!!!!!!!!
12
15
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До Анонимен 9Ами защото доказва че народа е оскотял в жалкото си съществуване. От бедност човек може да оскотее до степен че да се заяжда за правописни грешки.....
11
4
 
11
 
! Отговори
Borgir преди 4 години
Защо човек на такава възраст изобщо му се разрешава да шофира?!
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е трябвало да се движи с висока скорост пред ромската махала.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не го е задържал.Старецът се е предал сам.
8
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички доказахте,че сте под 20 годишни. Какво ви става бе хора? 5 годишно момиченце е прегазено от камион....убито, а вие ми говирите за пълен/кратък чл*ен. Не пишете глупости ,а замълчете. Това е повече от трагедия. Бог да го прости детенцето и да даде сили на баба му и родителите му да намерят сили и продължат да живеят в безкрайната им мъка.
7
3
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Означава, че е назначен за началник на района без избори, както е в Русия за да не се харчат излишни пари за избори и да не философства населението излишно.