Борисов поиска бърза работа на институциите за язовир "Студена"

По ситуацията в Перник се работи с местните власти
40

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир "Студена" е разпоредил днес премиерът Бойко Борисов.
Още по темата
Премиерът отбелязал по време на правителственото заседание, че по ситуацията в Перник, който е заплашен от воден режим, е важно да се работи в координация с местните власти.

Той е поискал министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да разговаря с кмета на общината. Аврамова докладва на заседанието на Министерския съвет относно предприетото до момента от страна на ръководеното от нея ведомство.

Тя изтъкнала, че вече е сформирана работна група, която да направи анализ и да излезе с предложения за решения на въпроса.

"Тази работна група до 10 дни ще има доклад с констатациите и предложения за решения на въпроса, така че тя стартира работа от днес. В нея влизат експерти от ВиК дирекцията ни и от вътрешния одит на министерството", казва министърът, според стенограмата.

Премиерът Борисов разпоредил комисията да работи в по-съкратени срокове от първоначално заложените, за да може да има решение максимално бързо.

"Съкрати срока, защото ще влязат в режим на водата. Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от резервен язовир вода. Важно е да работите в пълен синхрон и в координация с местните власти, за да се реши въпросът максимално бързо", коментира Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
8
 
! Отговори
Махай се Борисов! преди 4 години
А ние всички българи искаме Борисов най после да се махне от поста си и да върви на....
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету,заповядай на дедо Господ да пусне дъждот небото.Иначе става лошо.Режим на водата ще изнерви перничани и ще дойдат с винкелите пред парламента.
26
8
 
6
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
Комунистите са майстори на дефицитките и купонните системи!Те могат да функционират , само при условия на дефицит---за да делят, разпределят и да въртят черната борса!Соц-икономиката ---върви само в условия на Дефицит, за да има и "социални грижи" от Партията!ТОВА ИМ Е "СОЦИАЛНОТО"---ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ БЛАГАТА НА НАРОДА!ЗА ВСИЧКИ "ПОРАВНО" ....НО ЗА БКП---"НАЙ-РАВНО".....ХА,ХА,ХА,ХАААААААААА
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Херо ко каза ?
24
5
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Дойдоха БКП/БСП на власт в Перник ...и нема вода!Догодина и пари в общинския бюджет нема да има!А...може и хляба да свърши за Коледа... и да почнат да раздават купони от Общината, за вода и хляб.Вече почвам да гадая и да ходя по врачки , за да видя какъв ДЕФИЦИТ ще внесат БКП/БСП!ТЕ СА МАЙСТОРИ НА ТИЯ РАБОТИ!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо тиквата криха позора до изборите
22
1
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
Г,н Бойко Борисов страда от недоспиване и е грозен шоп още от дете. Грозна душа: грозен шоп. Не се отнася за красивите шопски души. В София се е събрал отпадъка и гнусотата на България, а в Пловдив са помаци, турци и индомангали. А Бог днес отново показа небесната дъга, за да ни припомни, че нама да има Потоп. Ще има Апокалипсис и унищожение с небесен огън.
21
0
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Снимка номер 12 доказва какъв високо интелигентен премиер си имаме.Вижте я. Заслужава си.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принц бин Салман от Арабия поиска ... а не Боко Тиквата от Тиквостан поиска! И аз искам, ама нямам роби (от комунизма), тъй, че лека вечер!
19
3
 
25
 
! Отговори
ВИНКЕЛО преди 4 години
Тиквата трябва да замръкне в Перник, да яде малко винкел.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тавариш извади Шланга и напълни язовира бе. Нали това ти е професията. Или ше каеш че си сменил отдавна професията и вече не си шлангажия а Лентажия. Е това е друга бира. Само внимавай да ти не излезнат мазолчета на ръчичката че тая нее като оная.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, обади се на твоите началници от Вашингтон. Да пратят повечко от ония самолети със пръскалките дето модифицират климата със тях и да предизвикат дъжд. Те нали са специалисти по тия работи. Стига са пръскали със ония отрови за ***. Нека веднъж да свършат и малко полезна работа. За какви иначе им плащаме вноски в НАТО?
16
1
 
21
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Забравят заповедите за източване на язовирите по време на наводненията.Сега всички ще видим резултатите от назначените навсякъде неграмотни кадри "мой човек". Допълнително е страха, отгоре са казали да се източва и виждаме резултата. Сега отново заповеди отгоре..... прах в очите.
15
1
 
26
 
! Отговори
www преди 4 години
НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ НЕ РАБОТИ А ТОЯ ИСКА БЪРЗА РАБОТА ...
14
1
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Явно молебен за дъжд ще се прави.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ не може да накаже *** и с бездомните кучета има проблеми,сега занимавате с водата?
12
2
 
22
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
ГЕРБ се изложиха като Партия от Боливия .Откраднаха 32 000 000 лева и си ги разделиха .Резулатата след Управлението на ГЕРБ е Библеиски - МОР от Жажда , Спиране целия Промишлен Комлекс , в това число и ТЕЦ Перник , Спиране на Болницата , Спиране на Дребния Бизнес . Щетите са над 1 000 000 000 лева (един Милиард ) .Хората ще останат без работа и Пари .Щетите са за цяла България .Днес Кметицата и зам . кметовете на Преник - Бившите си тръгнаха с по 20 000 лева - взеха по 6 Заплати .
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов да заповяда да се напълни язовира.Ако трябва с кофи да се носи вода но да се напълни.Вариант 2 е да разпореди незабавно да напълни с вода яз.Студена славянския бог Перун, министър по точно бог на бурите гърмотевиците и дъждовете .
10
1
 
19
 
! Отговори
Джордж преди 4 години
Не ме гледай тъпо,българино!
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми да раздаде Безплатно от Банкя,Горна баня,Девин ! -Водата е на Всички !няма да обеднеят тея милиардери ,ако 3 месеца Даряват вода на ПерникНие народ не сме като другите ,и богаташите ни не са - Никаква благотворителност,само тъпчи,тъпчи пачки за оня свят...............