Шофьорът на камион не разбрал, че блъснал дете в Русе?

Мъжът е със седем предишни наказания, камионът - стар
Обновена: 13 ное 2019 15:43 | 13 ное 2019 11:03, Петя Славова
27
Шофьорът на камион не разбрал, че блъснал дете в Русе?
Снимка: Булфото

Изясняват версиите защо шофьорът на камиона, помел 5-годишно дете в Русе не е спрял след инцидента. Една от предполагаемите причини, по които се работи е, че водачът, завивайки по улицата, не е разбрал какво точно се е случило.

Още по темата

Момиченцето било оставено при баба си, докато родителите му са на работа. Двете излезли да разходят кучето по улицата пред къщата, когато камионът връхлетял върху тях. Съседи чули виковете за помощ.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи пред БТА, че сигналът за инцидента е постъпил на тел. 112 в 11.32 часа. Камионът блъска и убива на място пресичащото ул. "Бяла черква" петгодишно момиче. Шофьорът не спира и напуска мястото на произшествието. Около два часа по-късно 76-годишният мъж и товарният камион "ГАЗ-53" са открити от полицията в централната част на Русе. Той е задържан за 24 часа.

Стилиян Станев - началник на група в сектор "Пътна полиция" в Русе, обясни, че шофьорът е с категория "C" от 1962 година. Има наложени седем предишни наказания, които са за стар период. Нарушенията са за неизползване на обезопасителен колан, за непредставен автомобил на технически преглед и закъсняла регистрация.

Станев обясни, че пробата за алкохол на възрастния шофьор е отрицателна. Камионът се използвал за превоз на вар до строителни обекти. Оказало се, че превозното средство, което е много старо, не е преминало годишен технически преглед.

По този повод е взето отношение от служители на агенцията "Автомобилна администрация". Станев коментира, че разследването ще установи как точно е настъпило произшествието, защо шофьорът не е спрял след инцидента и дали е забелязал детето на пътя.

"Шофьорът е местен. Не мисля, че е карал с превишена скорост заради неравния терен. Поставили сме легнали полицаи, за да ограничим максимално инцидентите", заяви пред Нова тв Светлин Савов, кметски наместник на квартал "Долапите".

"След като разбрахме за инцидента, веднага проверих броят на децата. Установихме, че всички са в клас. След приключване на часовете направихме извънреден инструктаж на учениците, за да им обясним за пореден път как да се движат безопасно”, поясни Румяна Георгиева, директор на ОУ "Христо Смирненски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
5
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Шофьорът по принцип не носи вина ако е сгазил някой при завой и ако не се е качил на тротоара.вина има, когато блъснеш някой с предната броня или при движение назад. Иначе пешеходецът сам си е виновен ако е слязъл на платното и се навре под задните гуми.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газка натоварена с вар в завой се движи с 10-15 км/ч масимум. Родителите сега да си скубят косите. Ще оставиш ти невръстно дете и куче на изкуфяла бабичка...
18
2
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Кантонер на 60 год. забравил да спусне бариерата, шофьор на 75 год. не видял пешеходци ...... Какво очаквате скъпи ГЕРБ-аджии ? Вместо да помагате на работещото население ще вкарвате *** в училищата? Ама електорат. Какво да ги правиш?
17
5
 
7
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
... камиона малкото е скочило след него и трагедията се случва.... тук не искам да оневинявам шофьора, но не се е правил на Шумахер и наистина може да не е разбрал какво е станало и да не е бягал след инцидента
16
5
 
6
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
до анонимен 7 - какви писъци и викове? то ако го е ударил детето при изнасянето например (детето е малко и ниско съответно значи примерно с нещо стърчащо под каросерията и след това то пада и той минава през него? а и за какъв слух говорим: на 76г., в кабината му бръмчи и вибрира( стара газка) и младеж няма да чуе нищо.по принцип когато се движиш до шосе с малко дете би трябвало да го държиш за ръка и то да е от вътрешната страна, а не откъм движението, тук вероятно кучето е мръднало към...
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова по бай Тошово време на хора навършили 60 години им даваха заслужена пенсия и ги пращаха да пазят леглото. Караха си москветата и жигулетата и всичко беше ок. А сега трябва да работят до 65 г. А докато дойде времето аз да се пенсионирам след 25 години сигурно ще искат навършени 75 г. За да ме пенсионират. Но до тогава тези които сега са на власт ще са гушнали букето така че може и на 60 г. Да се пенсионирам.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Каква кариера брате?! Нали трябва да се яде нещо и съответно да се работи. Масовия човек не може да си позволи детегледачка между другото и опира до бабата.
13
6
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Тази ситуация няма нищо общо, ако говориш за колата блъсната от влак и пияния кантонер... При катастрофа с кола е нормално не всички да са еднакво ранени - зависи как е ударена и сгъната колата. При пешеходци, говорим за коренно различна ситуация. Много от коментиращите тук, са подобни безотговорни родители, опитващи се да оправдаят и себе си. Ако утре се случи на вашето дете разхождано от недовиждаща и недочуваща баба, не се правете на изненадани!
12
6
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
3-мата на прелеза не са били баби с деца, а трима възрастни, които се движат през големи разстояния. Примера ти е мало умен!
11
8
 
9
 
! Отговори
mr преди 4 години
факт е, че човек около 76 години не би трябвало да разхожда 5 годишно дете. А тази специално - не си е взела хапчетата, не си е преглеждала очите от 10 години и е 5 диоптъра назад. Разхожда се ей така, по навик, нито гледа, нито чува, а детето кучета го яли и камиони го газили!Жалко за детето, трагедия!
10
3
 
13
 
! Отговори
rm преди 4 години
факт е, че човек на 76 години не би трябвало да управлява 5 тонен камион.А този специално - не минал преглед, колани, скорости. Завива си ей така, по навик, нито гледа, нито чува.Жалко за детето, трагедия.
9
9
 
10
 
! Отговори
Въпрос: преди 4 години
Как така детето е брутално прегазено, а бабата е непокътната?!? Когато разхождаш 5 годишно дете по улиците, би следвало да го държиш за ръка в крачка до теб. Това изключва варианта, детето да бъде сгазено , а на теб да ти няма нищо!!! Явно въпросната свръх отговорна и кадърна баба, го е пуснала да тича наоколо като кученце (впрочем и кученце не е правилно да пуснеш така). Не отричам вината на шофьора, но нормалните хора си държат децата на 5 години близо до себе си!
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си давате децата на изкукуригали баби, които не могат себе си да опазят така е! Не може да имаш деца, но да градиш кариера! Ако все пак смяташ, че работата ти е по-важна от децата, наеми си професионална детегледачка, а не 1000 годишна баба безплатно! После шофьорите са ви виновни, че не знаете на кой свят сте , особено баби с деца! Нито сме 60-та година ,нито живеем в Пхенян - има много коли по улиците! Подобни нафталини са неадекватни да полагат грижа за малко дете. Родителите са виновни!
7
5
 
12
 
! Отговори
do 8 преди 4 години
До Бабата е виновна!!!Много си проста жено...
6
15
 
10
 
! Отговори
Бабата е виновна!!! преди 4 години
Постоянно виждам подобни майки и баби, чакат на тротоара а количката е пред тях на пътя без да има пешеходна пътека. Отделно баби се разхождат а деца тичат покрай тях на главен път! Имам чувството, че някои майки използват детето за щит и шантаж на шофьорите да ги пуснат да пресекат, където не е предвидено да се пресича. Полицията освен да дебне в храстите някой да почерпи е добре да обърне внимание на поведението на пешеходците и най вече подобни баби! Бабо,ако четеш това ти затри внучката си!
5
9
 
13
 
! Отговори
man преди 4 години
тоя камион е карал с не повече от 10км/ч, завивал е в момента на инцидента. Това дете как се е хвърлило под него е въпроса, баба му къде е гледала??
4
5
 
9
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
може и наистина да не е разбрал, в София имаше един случай млада жена чака на тротоара ( със нисък бордюр), при завиването хармониката я подбира и я влачи до следващата спирка мисля около 1.5 км.; фактически чакащите на спирката я виждат под колелата и сигнализират но вече е късно.
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За убийство на дете няма оправдание!Всеки водач на МПС е ДЛЪЖЕН да се съобразява с обстановката на пътя!При "градско каране" периферното зрение "гледа" в огледалата на 50-60%!!!!При скорост от 220 до 280 км/ч - зрението на водача се "стеснява" до 35-45 градуса в направление на движението!
2
4
 
12
 
! Отговори
БЕДЕН и ГРОЗЕН СМОК преди 4 години
Добре бе ГУЩЕРЕ, купи си ти нов камион и го оплесках със вар.Аман от "специалисти".
1
17
 
8
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Колко трябва да си осkотял да караш камион ГАЗ от 1953-та година? Ей ги има нови камионета за 5000 лв.... Ама нА,пуста сиромашия тресе и бездруго осkотялия ни народ. Оня е мислел че бабата е изкyкуригала и няма да забележи номерата на камиона.....