Уволниха шофьора, хванат пиян зад волана на училищен автобус

На директорката не й направило впечатление да е неадекватен
14 ное 2019 10:14,
12
Уволниха шофьора, хванат пиян зад волана на училищен автобус
Снимка: архив Булфото

Шофьорът на училищен автобус, засечен да вози деца пиян, вече е дисциплинарно уволнен, съобщи зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

Вчера шофьорът бе засечен да кара пиян. Проверката с дрегер показа 1,99 промила.

Още по темата

55-годишният водач преминал медицински преглед преди да седне зад волана, но не е бил тестван за алкохол преди работа. Причината е, че в училището не разполагат с дрегер, пише "Нова тв".
 
След инцидента от общината обещават да засилят контрола над шофьорите на училищни автобуси.

"Шофьорът е служител на Община Вълчи дол. Той е коректен, дисциплиниран, отговорен и ситуацията, в която той изпадна за нас наистина е много голяма изненада. Имам информация, че той е дисциплинарно уволнен", каза зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

"Не съм говорила с него. Вчера разбрах от кмета за ситуацията. Той е шофьор, който беше предпочитан за екскурзии. Децата го харесват, учителите го предпочитат", каза още тя.

"Лично аз го видях. Не ми направи впечатление да е неадекватен. Държеше се съвсем нормално. Изглеждаше изморен, но в никакъв случай не е бил неадекватен", коментира зам.-директорът на училището Пенка Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре бе, толкова ли не може да устиска до довечера, като знаеш че ена работа, вози деца и тнсега ще си порка до несвяст, алкохолика му с алкохолик
10
0
 
8
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Журналистите, питайте на кого е роднина шофьора и ще ви стане ясно, защо кара ПИЯН ДЕЦА.Представяте ли си този как е миришел на алкохол, но на никого не му е направило впечатление. Не просто никой не се е впечатлил от състоянието му. Отговорност трябва да носи и този, който е подписал пътният лист и е разрешил да вози децата.
9
0
 
8
 
! Отговори
D преди 4 години
Как да й направи впечатление, че е неадекватен, като на него това му е нормалното състояние. Или и тя му е партия и не прави разликата. С каква съвест си посволяваш да возиш деца, ако ще и глътка да си опитал само?!! На гилотината!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кусаличко карало рейса, голям праз.То тавряз всеки може.....
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само уволнение!?А няма ли да иде в затвора?Баси държавата!
6
0
 
12
 
! Отговори
Нинджа инвалид преди 4 години
Шофьорите на автобуси обикновено са любовници на директорките...
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия училищните шофьори май всеки ден ги хващат пияни...които ги проверят де!Ужас!Важното е фаровете да светят и зимни гуми с 4 мм грайфери в жегата...и най важното-глоба и прав ти път!
4
2
 
1
 
! Отговори
До2 преди 4 години
Даже и "двеста" можеше да отнесе!!!!!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
питанка преди 4 години
Тия що не ги трепете на място ?
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя, ако го бяха спипали в САЩ или кравария както обичате да я наричате и плюете, щеше да има поне 5 обвинения и сумарно да му се съберат към 100 години в панделата, ама *** нали е експерт по всичко, обича само да плюе и реве. И затова ви трепат като пилци и наказани няма.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чи то тоз жиот тавряс жувей ли са?