Автоинструктори на протест заради новите правила

Часовете за кормуване се увеличават от 31 на 42
18 ное 2019 10:05, Петя Славова
11
Автоинструктори на протест заради новите правила
Снимка: Bulgaria ON AIR

Автоинструктори и собственици на школи за шофьорски курсове излизат на протест заради новите правила за шофьорите. Те вече са готови и съгласувани между институциите, предаде Bulgaria ON AIR.

Часовете за кормуване се увеличават от 31 на 42. За първи път се предвижда нощно шофиране, както и кормуване в силен трафик, на магистрала и в мъгла. Не се въвежда обаче задължението за кормуване на полигон.

Преди всеки час практика ще се прави селфи между курсист и инструктор, което ще става след сдвояване на двата смартфона чрез специалното мобилно приложение.

Снимките ще доведат до отлив на инструктори, предупреждават от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Според тях тази мярка ги третира като престъпници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Информиран преди 4 години
До МенАми ако се беше поинтересувал щеше да разбереш, че за теоретичния изпит тази система работи от повече от три години и системата работи успешно.
10
2
 
0
 
! Отговори
некъв преди 4 години
До МенАми че то в момента листовките протичат точно така както го описа. Аз пък искашм като се преиздава книжката човек да е задължен да държи листовка (отнема около 5-10 мин. така или иначе нямаш по- добра работа по опашките), защото съм убеден, че милите стари водачи не познават съвременния закон за движение по пътищата (или поне така изглежда по поведението им).
9
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Забавни снимки ще се появят из нета ... Ще се намеква кой от кого си е купил книжката :)
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало новоизлюпените сеяндурски инструкторчета знаете ли че един любителски курс трябва да е 3 месеца. А за професионални водачи трябва да е 6 месеца. Толкова бяха по времето на недоносеният соц. Затова по онова време от школите излизаха напълно подготвени водачи а не както сега весели самоубиици и убиици.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия с колите У"биец" изобщо не трябва да карат нито по главни пътища,нито по магистрали,нито нощем и в мъгла щото само се пречкат и са крайно опасни за останалите!Да си се учат там по полигони и поляни!Пътя не е учебен полигон!
6
2
 
13
 
! Отговори
niki преди 4 години
А тези, които нямат смартфон какво ще правят? С какво ще си сдвояват обикновенния телефон?
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХАААААААА сега ще им се налага да се снимат с НЕбългарите
4
4
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Тия да не се правят на много отворени, защото половината автошколи са за закриване. Трябва да се радват, че държавата изобщо им е дала възможност да работят.
3
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Пак е направено да се източат едни пари. Ако искаха наистина да решат проблема с издаването на книжки щяха да направят изпита електронен в слециални зали за целта с видео заснемане, като всеки кандидат ще получава различни въпроси. След това кормуването става по предварително зададен маршрут, следи се с камера и гпс. Решение за даване не книжка става от друг човек, а не изпитващият на базата на записа от видеото.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката ги тритирала като престърници..те половината са такива с купените книжки. С днешните правила шофьор не става, трябват повече часове и каране в по-екстремни условия не да въртиш из кварталчето, където има 10 коли на кръст.
1
0
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Крайно време е, не всички без диплома още да имат шофьорски книжки.