Перничани ще протестират заради кризата с водата в града

Жителите на града искат оставки във ВиК дружеството
18 ное 2019 19:30,
38
Перничани ще протестират заради кризата с водата в града
Снимка: БТА

Община Перник е разрешила провеждането на граждански протест на 20 ноември, сряда от 9.00 ч. пред сградата на местното "В и К", съобщи общинският пресцентър.

Още по темата
Проявата е организирана от недоволни граждани. Те са подготвили писмо до кмета Станислав Владимиров с настояване да бъде сезирана прокуратурата относно ситуацията с водната криза.

Инициаторите обявиха, че по време на протеста ще бъде поискана оставката на сегашното ръководство на ВиК дружеството. Гражданите също настояват да бъде потърсена отговорност на бившия кмет Вяра Церовска и на областния управител Ирена Соколова.

В сряда ще започне подписка в подкрепа на тези искания. С нея целим да заявим решителността си за търсене на отговорност от всички виновни за кризата с водата, заявяват организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
ГЕОРГИ ДИНКОВ,СОФИЯ, преди 4 години
Язовира "Студена" пресъхнал?Кой е виновен?Обеснява е,че няма дъжд Кой е виновен да няма дъжд?Когато населението е било религиозно,са правили молебен и религ.шествие за дъжд.Може би не ВиК,а премиерът Борисов спешно ще рареши въпросът.Попитайте го как и той ще покаже емпирично!
33
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
искахте герб купуваха ви гласовете хаиде сега не пискаите и си купуваите водаот магазина наред е русе и софия с мръсния въздух
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кво протестирате... Природа... Скоро ще завали и готово. Певтетр водата вече. Не виждате ли, че климата се промени. Вече години наред дава сигнали за суша. Научете се да честите водните ресурси, защото ще става по зле. Самата ванга е казала водата ще изчезне и златото ще се появи. Ама злато не се пие.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тук явно разни политически агитки си разменят реплики, но каква по точно е разликата за обикновените хора между бкп и бсп и герб и сдс и дпс и тн? може би партийните връзкари бизнесмени са различни хора? или може би са същите хора? дали има голяма разлика след като великия връзкар чорбаджия е партиен бизнесмен в общество от връзкари шуробаджанаци?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A vaglistata i derveto suhi li sa im?
29
0
 
1
 
! Отговори
Киро Киров преди 4 години
Е как никои нищо не каза до сега! Поне го изчистете и отремонтирайте!
28
5
 
1
 
! Отговори
Винету преди 4 години
БСП взе властта в Перник и режимите започнаха. Знам, че новият кмет няма никаква вина, горният, но аналогията е стряскаща.
27
1
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До ***. Ай, спри се малко, ще ти се изприщят пръстите. Твоето антигербаджийско мнение го ЗНАЕМ много, много отдавна. За всичко и против всичко. Просто си напиши ника и не пиши коментар, ние знаем какъв ще е.
26
0
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До Анонимен. Айде разбери се с другите. Ти викаш защото си избраха ОС от ГЕРБ, другите - защото си избраха кмет от БСП. Или на кой както му е угодно, а?
25
7
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМИ ДА СТРАДАТ ,БЕ...!ЕГА , НОВИЯ КМЕТ ИМ НАПЪЛНИ ЯЗОВИРА.....АМА НА КОМУНИСТИ НЕ ВЕРВАМ..ХА,ХА,ХА,ХА,ХАААА....ЗНАМ САМО , ЧЕ ШЕ КАРАТ С ТОЯ ВОДЕН РЕЖИМ ...ДО ЗАВРЪЩАНЕТО НА Т.ЖИВКОВ!
24
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СТРАДАТ ПЕРНИЧАНИ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ !! ТЕ СИ ИЗБРАХА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ОТ ГЕРБ КОЙТО ПОЗВОЛИ ВСИЧКИ БЕЗОБРАЗИЯ СВЪРШЕНИ ВЪВ ВИК ПЕРНИК!!!ВИК ПЕРНИК Е ИЗТОЧЕНО НАПЪЛНО И КАТО ПАРИ И КАТО ВОДА !! ОТНОВО ГРАЖДАНИТЕ И ДЪРЖАВАТА БЯХА ОБРАНИ ОТ ГРУПИРОВКАТА ЗА ЕДНОЛИЧНО РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С БОРИСОВ!!!
23
2
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМИ ВиК , СИ ПРИЗНАХА ПО БТВ!ВОДАТА Е ИЗТОЧЕНА ЗА РЕМОНТА!ИЗЛИЗА , ЧЕ...ВиК Е СПЕСТИЛО ОТ НОВАТА ТЕХНОЛОГИЯ ....И ВИ Е ГУШНАЛО ПАРЕТАТА ХА.ХА,ХАХАХААААААААА...ОСТАНАЛИ СТЕ НА СУХО , И СЕГА СЕ ВЪРТИТЕ КАТО ОБРАНИ ЕВРЕИ...!!!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 20 А млъкни де! Разбрахме те и без главни букви. Голям писател се извъди! Това което се случва рано или късно щеше да стане. Сега е времето л..ната да се разбутат. Тогава ще се види кой кум кой сват. Другото са празнословия като тези на твоего брата.
21
6
 
4
 
! Отговори
ДА ,БЕ.... преди 4 години
БОРИСОВ ВИ Е ИЗПИЛ ВОДАТА...ХА,ХА,ХА,ХА,ХААААААААА..А , КОЙ ВИ Е ИЗПИ АКЪЛА , КАТО ИЗТОЧВАХТЕ ВОДАТА ОТ яз.СТУДЕНА ЗА РЕМОНТ??!ЩО НЕ ПОМНИТЕ , БЕ...??!/...или помните ,като маймуните и комунистите до 5-мин.../
20
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааКОГО ЛЪЖЕШ ТИ *** ГЕРБЕРСКА ПОДЛОГО!!!РЕМОНТА НА СТЕНАТА МИНИСТЪРА ОТ ГЕРБ ОБЯВИ, ЧЕ СЕ ПРАВИ ПО ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА РАБОТА ПОД ВОДА КОЯТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!
19
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА СА ИЗТОЧЕНИ ПРИ ГЕРБ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ!!!НУЖНА Е САМО ЕДНА ДОБРА РЕВИЗИЯ И УПРАВИТЕЛЯ НА ВИК ПЕРНИК ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА ПОНЕ 10 ГОДИНИ!
18
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЕРБ Е ГРУПИРОВКА ЗА ЕДНОЛИЧНО РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ИЗТОЧВАНЕТО НА ЯЗОВИРА Е МНОГО ЛЕСНО ДОКАЗУЕМО А ЕДНА РЕВИЗИЯ ВЕДНАГА ЩЕ ИЗОБЛИЧИ, ЧЕ УПРАВИТЕЛЯ НА ВИК ПЕРНИК ЛЪЖЕ, ЧЕ ВЕЦА НЕ БИЛ РАБОТИЛ :D
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 15За пореден път се убеждавам, че за някои хора няма спасение. Просто едни рупори на една партия. Проблемите с водата не са на Герб, или поне не са само негови.Тези ВиК дружества функционират в този си вид от години и на никой не му мина през ума да ги разбута и да види какво става вътре в тях.Както и за много други неща, впрочем. Въпросът с водата е жизнено важен.И ако някой смята да спекулира с нея или да печели той е най - големият престъпник, който може да съществува.
16
5
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМИ НАЛИ ИЗТОЧИХА ЯЗОВИРА В ПЕРНИК , ЗА ДА МУ РЕМОНТИРАТ СТЕНАТА...??!!КВО СЕГА ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ ...И ПРОТЕСТИРАТ??!!ЗА КАКВО ТОЧНО ....И СРЕЩУ КОГО??!ЧЕ НЕ ВАЛИ ДЪЖД ЛИ...ИЛИ ЧЕ Е ПРАВИН РЕМОНТ...ХА,ХА,ХА,ХААААААААА??!АМАН ОТ ГЛУПОСТИ И ***...!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте, тук се правят намеци за частни водно - електрически централи. Ако е вярно, това е престъпление аащото по този начин няма да се напълни нито един язовир, а поредните гуши. Частни електроцентрали - да, но не и водни такива. Този който иска да печели от електричество трябва да намери друг начин да го произвежда. И дали ще се намери някой истински смелчага за да разплете тази мистерия докато е време? Защото положението може да стане трагично. Ето че и аз станах черен гарван, ама нейсе ....