В сряда светват коледните светлини във Велико Търново

Започва коледната програма на старата столица
18 ное 2019 20:50,
5
В сряда светват коледните светлини във Велико Търново
Снимка: Pixabay

Коледните светлини във Велико Търново ще бъдат запалени на 20 ноември със спектакъла "Коледна въртележка" на Театър "Весел" и празнични илюминации, съобщи на пресконференция Нелина Църова, директор на Дирекция "Култура" в община Велико Търново.

Със запалването на коледните светлини ще бъде дадено началото и на богатата програма, посветена на светлите празници. Предвидени са множество концерти, спектакли и изложби, пише БТА.

Концертът "На 8 рояла" за 16 пианисти и 32 ръце, с диригент Григор Паликаров, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, ще се състои на 21 ноември в ДКС "Васил Левски".

На 28 ноември зрителите ще могат да видят спектакъла "Лебедово езеро" и "Лешникотрошачката" на Руския държавен балет на лед от Санкт Петербург. На следващия ден на същата сцена ще започне благотворителният спектакъл "Шоу без име"на трупата на Нешка Робева, в който ще участват и млади спортни надежди от Велико Търново, а средствата от билетите ще бъдат предназначени за детските спортни школи.

В предпразничните дни са предвидени и много изложби. Сред тях е експозицията "Дипломация и изкуство", посветена на 140 години българска дипломатическа служба, както и изложба на преподавателите от Факултета по изящни изкуства към Тракийския университет в Одрин.

Традиционният коледен базар ще бъде открит с изпълнения на учениците от Джуниър бенд в парк "Марно поле" на 29 ноември, посочи Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов". Той уточни, че на 8, 25 и 30 декември спектакълът "Звук и светлина" на Царевец ще бъде подарък за всички жители и гости на града.

В новогодишната нощ в празничната програма в центъра на града ще има лазерно шоу с участието на Графа, дует "Инилия" и ПФК"Искра".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за къде бързат? Елхите винаги се украсяват на 6 декември /Никулден/, когато започват Коледните и Новогодишните празници и се развалят на 8 януари /след Ивановден/, когато свършват. Това е старата българска традиция и който я тачи я спазва. Предава се от уста на уста от бабите ни.
4
0
 
2
 
! Отговори
80128 преди 4 години
Ами да ги светват от юли месец! Тея направо прекаляват. Но така е- за тях е важно да има заря и лакардии всеки ден.
3
5
 
8
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ! преди 4 години
Накичиха града рано-рано с коледна украса, за да скрият, че от ден на ден Търново запада.По улиците само възрастни хора и роми.Нищо ново не се прави вече в града.Туристите са трета цедка *** и бедняци. По-висок клас туристи градът просто не може да привлече поради ред причини като липсата на места за паркиране, тесни, стръмни и криви улички, особен студен нрав на местните хора и др.Студентите не посещават лекции и не стоят в града. Идват, взимат изпита и бягат.ГЕРБерясъл град е Търново.
2
1
 
8
 
! Отговори
4 тона сожук преди 4 години
За нас всеки ден е празник. Всеки ден е урожай. Новогодишната украса ще блещи целогодишно.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия полудеха ли кое времее че докараха коледа. В началото на ноември да се кичат като новогодишна елха това е лудост. Ей само ненорма, лни ли сте останали на онази територия бе. Вах макяму.