Екшън в планината: Туристи срещнаха вълци, паднаха в пропаст...

Двамата мъже са оцелели като по чудо в Балкана над Калофер
65
Екшън в планината: Туристи срещнаха вълци, паднаха в пропаст...
Снимка: Pixabay

Млади мъже оцеляха по чудо след като близо денонощие бедстваха в Стара планина над Калофер. Те са преживели истински кошмар – срещнали са вълци, паднали са в пропаст и са зъзнели часове наред в река.

Екшънът като на кино се е разиграл в нощта срещу вторник.

Още по темата

Няколко планински спасители са участвали в акцията по издирването им.

Мъжете, на 25 и на 26 години, са потеглили от град Калофер към връх Ботев в неделя около обяд в мъгла, влага и вятър.

Те са се движили по зимната пътека към върха.

"Тръгнали са към връх Ботев. По пътя, в посока заслон Маринка, до един изоставен трафопост се натъкват на вълци. Панически започват да бягат назад. Така те попадат в улей, който минава през много пресечена местност", каза  кметът на Калофер Румен Стоянов, който е научил за случилото се от спасителите.

"Единият от тях успява някак да се задържи. Връща се по маркировката и се качва до връх Ботев. Другият полита надолу. За радост, той успява да падне до реката. Тръгва по нея и стига до хижа Рай. Обадил се е оттам и е казал къде точно се намира и нашите спасители са го открили", каза още той пред Нова тв.

"Другото момче, което е било на Ботев връх, след подаването на сигнала, на другия ден тръгва за хижа Рай.
Минавайки оттам съобщава на хижаря за случилото се. Той информира мен. Аз се свързах със спасителите и тогава той е слязъл при колата си и е разбрал какво се е случило с приятеля му", разказа Георги Князов от туристическо дружество "Калофер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
наркоманска история преди 4 години
...и един мармот завива шоколад в станиол...
56
1
 
2
 
! Отговори
сара преди 4 години
Значи единият първо се качил до върха, а после вече се е поинтересувал от приятеля си. Вълча солидарност .
55
1
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
Явно си гледал много фирми с вълци, а и сигурно и приказки са ти разказвали с вълци като малък , но очевидно не си прочел нищо което е научно обосновано и реално,ако все пак решиш да го направиш започни с поведение по сезони. Спокойно не си единствения ето и нашите герой горе също знаят много за вълците от приказките които мама и тате са им чели.
54
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Това ми напомня за историята на Тартарен Тарасконски и приятелят му Бомпар,които изкачват Монблан вързани с въже.В един момент двамата са от различни страни на билото,въжето се опъва и...бива срязано и от двете страни!После всеки се прибира по различен път, а и версиите за случката са различни.
53
0
 
12
 
! Отговори
хм преди 4 години
Напушляци някакви, срещнали вълци и се разбягали в разни посоки... единия се сетил после за другия след известно време...
52
1
 
7
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
И ний тъй един път с бажанака в гората дръва брахме и нещеш ли мечка с мечето насреща и ний-айде на най-близкото дръво отгоре.Онуй малкото обаче на надуши и са спря отдоле и вика: Мамо ***, тия ша ги ядем ли, или ша ги оставим кат ония другите, дето каза, че ако ги изядем, ша са разболеем от алкохолизъм...пък тя на поогледа отдоле и му рече: И тия са от същото село-остави ги! Ейййй отървахме са бе
51
0
 
8
 
! Отговори
Швестер Велко преди 4 години
Оле, майна... Направо съ изпотих... То кът Холивуд в Балкана!
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аххххх....Много вълнуващо!
49
2
 
12
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
Да се направи филм!
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди доста години имаше случай пак там около Калофер,вълци бяха изяли една ученичка която тръгнала сама да се прибира от училище във виелица.Било е студена зима тогава.Има много истории за вълци и мечки които са изяли хора в онзи край.
47
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
При нас е пълно с вълци под формата на бездомни кучета.Те са не по-малко опасни от вълците в планините.
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бегом да изкачиш вр.Ботев е за мъж на годината.
45
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
потеглили от град Калофер към връх Ботев в мъгла, влага и вятър ... вълците са доста по-умни от тях.
44
1
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Ауу, Ами ние сме сред природата, те къде да ходят вълците!? Когато ходиш там където не познаваш терена, първо го проучи: Сега имате интернет, някога беше просто да попиташ в селото.
43
2
 
29
 
! Отговори
Ник преди 4 години
Вълците са много важни животни в системата. Мисля, че не нападат хора ей така си.Образовайте се.
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може да са видели ония бизони, дето щяха да ги разселват в Родопите
41
43
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Много силен и смелВълците обикновено се движат в глутница и са много хитри животни,нападат жертвата си по план от няколко страни,човек не може да се справи в такава ситуация ако няма някакво оръжие,ако избият всички вълци,няма да липсват на никого тези хищници, досътатъчни са чакалите и лисиците по планината.Мечките също са много опасни и трябва да се съкратят
40
20
 
32
 
! Отговори
Много силен и смел преди 4 години
Аз ако бех там на тия вълченца с по два шута щях ги пратя при Хелзинския комитет да пишат жалби. После Боко Тиквата ще ми реве за истамбулски конвенцйи. Аман от ***, съсипаха я тая държава ей.
39
1
 
63
 
! Отговори
Тръгване към... преди 4 години
...връх Ботев "около обяд"? Във ветровито и "мъгливо", влажно време? При край на светлата част от деня някъде около 17:00?Смелчаги! Мало.умни смелчаги! Чийто мало.умен подвиг е отразен от мало.умна репортерка...Добре, че им се е разминало, това за вълците, най-вероятно, е партенка!
38
4
 
33
 
! Отговори
Цура преди 4 години
Изгубени са два пекинеза - Шуши и Пипи. Големи сладури, тоест много са сладки, иначе нямат и три кила с мокри дрехи. Забелязани са последно край трафопост по пътеката от Калофер към заслон "Маринка". Дъщеричките ми много тъжат за тях, постоянно им обличаха розови рокли и фльонги.