Helpbook алармира: Глутници от кучета, дупки по пътищата

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата
19 ное 2019 13:13, Анисия Иванова
26

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info отново ще обърнем внимание на проблема с бездомните кучета. От получените сигнали става ясно, че темата не е регионална, а национална.

Ето какво ни пише наш потребител от Ловеч: "Пиша ви с надежда, че ще обърнете внимание на това писмо, отнасящо се за безопасността на гражданите в града. Става въпрос за една група бездомни кучета, които се подвизават на входа на квартал Дръстене (точно след кръстовището до детската градина). Тези кучета са особено агресивни, склонни да захапят почти всеки колоездач, преминаващ оттам. В момента, в който те видят колоездача, те като един тръгват да лаят и да го гонят, като при това положение може да предизвикат ужасна катастрофа с моторно превозно средство. Аз бях потърпевш два пъти вече и добре че засилих скоростта, за да им избягам с риск да катастрофирам! Моля ви да придвижите сигнала по съответния ред до съответните органи, които да приберат тези кучета, където им е мястото - в някой приют и да бъдат използвани за охрана или нещо по-полезно. Със сигурност с това им поведение там те са много опасни! Нека да не се чака да се случи нещо много лошо и чак тогава да бъдат предприети мерки!“

Не по-различно е положението с бездомните животни в столицата. На последната спирка на автобус 58 в район "Витоша“ се подвизава необезпокоявано глутница от над 15 кучета, които също често са агресивни.

В друг сигнал наш редовен потребител от Варна ни писа за половинчато свършена работа от общината, по повод вече подаден от него сигнал. На тротоара на улиците "Македония" и "Шар" се намират няколко шахти, като в първия сигнал авторът е описал състоянието им. От изпратените снимки става ясно, че от двата саморазрушени капака е възстановен само единия. Авторът на сигнала резонно се пита защо ремонтът е извършен избирателно.

Получихме и сигнал за огромна дупка на кръстовище в район Слатина. Ето какво пише гражданинът: "От лятото до момента на натоварено кръстовище за квартала има огромна дупка, която заема цялото кръстовище и няма как да се заобиколи, без да влезеш в нея. Преди около месец я посипаха с чакъл, но той слегна и отново острите ръбове на дупката се показаха. Снимките за съжаление са правени вечерно време, но въпреки това се вижда колко е голяма."

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook. Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В градовете върлуват глутници кучета,пътищата само дупки и вълни,в горите и планините мечки нападат де що има,абе мила родна картинка.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй са расиийски ценности, когато бездомните кучета от Масква изчезнат, тогава и суфийските ще изчезнат, нали все още копираме моди от там- хиперинфлации, батки, мутри, кифли, псевдодиктатори всичко е едно към едно. Преход ли, кога бе?!?!?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжете ГЕРБ каза всичко е наред няма корупция,ромите вече не крадат само обикалят.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стопаните на домашни кучета не почистват след любимците си и не посягат да събират в торбички кучешката воняща гадост.И никоя имституция никога не контролира това положение. Тревните площи в паркове, градинки, между блокове са територия за кучета ? Там децата са застрашени от кучешката мръсотия. На кого му пука? Общините пет пари на дават за хигиената в квартали и райони. А това е проблем номер едно в цивилизованите страни! Тук грижжата е само за "актуализиране" нс заплатитена наЩе хора
7
0
 
10
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
абсурдна държава!
6
1
 
9
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Това пак е подривна,шумкарска дейност на партизаните!!!В страната наДругаря Борисов,такова нещо,като дупки по пътищата НЯМА!!!
5
1
 
16
 
! Отговори
Kiki преди 4 години
Кучкарииии где сте бре ?
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и коне има по пътищата които стават причина за тежкотранспортни произшествия.Това го няма никъде в Европа освен в държава управлявана от ТИКВА.
3
8
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Абе хората вуци ги гонят вие от едни кучета се опикахте
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен Фермерски стил бързай бавно.Много работим нищо не вършим.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в цялата страна.