По-добре са децата, приети в болница заради натравяне

Проверяват дали причината е храната в училище
6

Децата, приети в болницата в Ямбол, вече са в стабилно състояние и се подобряват. Те постъпиха в спешното отделение късно снощи със симптоми на хранително натравяне.
Още по темата
Всички са от ямболското село Хаджидимитрово, но посещават училище в съседното село Дражево.

"Вчера са обядвали 100 деца, само при тези има симптоми", коментира директорът на учебното заведение Марина Николова, предаде Bulgaria ON AIR.

Една фирма доставя храната за над 1000 ученици във всички 10 училища на територията на община Тунджа. До този момент не е имало оплаквания.

Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция проверяват дали храната в училище е причина за състоянието на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
И аз съм шок преди 4 години
Направо *** удари ток
3
2
 
9
 
! Отговори
аз съм шок преди 4 години
тоя едва си извади фаса от устата сигурно го е яд че заради детето са си прекъснали вечерното пиене. Друг един обясняваше по радиото как "лапето почнало да повръща и той се обадил на шелфердката" - лапето е 9 годишната му дъщеря, която била яла "мисо с червен сос"
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте само как звучи заглавието: По-добре са децата, приети в болница заради натравяне (отколкото заради... нещо друго)А колко по-добре би било заглавието да е: Децата, приети в болница заради натравяне, са вече по-добре.
1
1
 
13
 
! Отговори
ИЗИ преди 4 години
КАСВО СТАНА С ДЕЦАТА ОТ КАРДАМ-ОТ КАКВО СЕ РАЗБОЛЯХА ?? ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ??