ВМРО: НПО-та опитват да създадат македонско малцинство у нас

Красимир Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор
19 ное 2019 14:00,
77
ВМРО: НПО-та опитват да създадат македонско малцинство у нас
Снимка: ВМРО

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

„Опасната дейност се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград, които имат заложени в уставите си цели и задачи, сходни със забранената у нас партия "ОМО – Илинден – ПИРИН". Сред учредителите на едното сдружение фигурират и имена от ръководството на въпросната противоконституционна организация“, пише още в позицията на патриотите.

Заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов е решил да поиска от главния прокурор прекратяване регистрацията на двете сдружения -  „Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права“ и „Антични македонци“. Такава възможност има съгласно разпоредбите на чл. 13 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

НПО-тата са регистрирани в Благоевград в периода от началото на месец август. В мотивите за учредяване им учредителите са заявили, че ще осъществяват дейност за подкрепа в различни насоки на "македонското малцинство" в Република България. И двете сдружения са регистрирани за извършване на дейност в частна полза.

В мотивите на сигнала Красимир Каракачанов посочва поотделно причините за двете сдружения, като основните са опасни сходства с дейността, извършвана преди години от забранената с решение на КС „ОМО – Илинден – ПИРИН“, опасни пропагандни дейности, които открито водят към сепаратизъм и извършване на процеси по формиране на малцинство, което е в противовес с Конституцията на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие се опитвате да създадете български малцинства из цяла западна Европа. Проядени от корупция.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, наличието на БЪЛГАРСКО малцинство в Албания (около и малко над 3 000 души) е КОНСТИТУЦИОННО ОПРЕДЕЛЕНО!Не мога да разбера тоя кадесар защо не приеме реципрочното правило, да е валидно и у нас?
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търся да купя няколко БГ паспорта, де да ги диря бе Краско?
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали си евроатлантикдебелек, в ЕС се толерират малцинставата и правото на самоопределние. Не ти пука за македностото малцинство в БГ,нито за бт народ.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
управляват ни агенти на ДС и политици и бъдещи главни прокурори от милиционерското училище чиста диктатура
51
7
 
11
 
! Отговори
Пирин преди 4 години
За сведение на Торбалан, решението на КС за забрана на ОМО Илинден - ПИИРН беше осъдено в съда в Страсбург и предвид, че международното законодателство е с приоритет пред националното, следва че ОМО Илинден-ПИРИН е напълно законна партия. Факт е също така, че България не спазва собствените си и международните закони.
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стефан Стамболовпатриот и либерал са коренно противоположни позиции.
49
5
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Шкембе-войвода, какъв "патриот" си ти бе, ...освен да продаваш БГ паспорти на бежанците!? Просто си един доносник от ДС с псевдонима ИВАН - патерицата на банкянския Главанак!
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюфтак Воевода пак налапва темата за НПО-тата за да се хареса отново на маргиналите, но дори и маргиналите са го отписали.
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хехе,а ние нямаме ли българско малцинство(мнозинство) там
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко Краси, ние с пък ще им отвърнеме със първото шкембелийско мнозинство на балканите! Учредители ще сте Ти, Боко и Цацата!
45
2
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Какво точно македонско малцинство: северно, западно, южно или източно?
44
5
 
13
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Махайте те се патриоти вие направихте съюз с ГЕРБ да сте в парламента.Но не можете да управлявате достатъчно бяхте на власт,ДОВИЖДАНЕ.Заедно с Симеонов и Сидеров никога повече в политиката предатели с ГЕРБ.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШефаНе сме ние там, нас да признаят. Няма отричане на българското малцинство в Чикаго. Никой не им забранява, да се наричат българи, да си празнуват заедно празниците и да си имат общност.
42
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕГОДНИКЪТ БЕЗ МАЛКО ДА ПРОКАРА ТЕСЛАТА С БОЛНИЧНИТЕ И ДА НИ ОЩЕТИ С ПО 1 НАДНИЦА!!!СЕГА СИ ИЗМИСЛЯ МАНЕВРИ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ ВНИМАНИЕТО!НО НИЕ ВНИМАВАМЕ И ИСКАМЕ НЕГОВАТАЯ ОСТАВКА!ВЛЕЗТЕ ВСИЧКИ В ПРОФИЛА МУ ВЪВ ФБ С ПРИЗИВ ЗА ОСТАВКА!
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия крадци не успяха да откраднат парите от болните българи и сега искат да отклонят вниманието към други проблеми.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста съм възрастен, образован, начетен.В историческите спомени няма такива ...ммм...обемни "патриоти".Вероятно съвременното понятието за патриот, означава човек, който тежи на мястото си по гравитационни принципи, не му минава през акъла да се сежертва за народа си, а се опитва да направи от остатъците от народа задължена армия, която да пази кубичния му патриотичен ...потенциал.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ е на прага на най-голямата демографска катастрофа Македония и НПО-тата нямат нищо общо, всичко е резултат от политиците крадци, национални прeдaтели.
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са същите хора,които гравитират към ОМО "Илинден".Целта им е същата,да създават напрежение в обществото и след като бъдат забранени,да съдят България в Стразбург. Интересно е дали са засечени контакти с чужди служби или е самоинициатива на местните македонисти?Работи се за засилването на СМ-ката позиция в договора за приятелство. Напразно се пънат и няма да постигнат нищо.Само българската страна ще стоне по-предпазлива и твърда към манипулаторите.
37
2
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
НПО-тата създадени по времето на Бойко са опасни, но те не са без съдействието на Каракачанов като коалиционен партньор на Бойко. Това трябва да го доуточним.