Перничани на протест, искат оставката на управителя на ВиК-то

Режимът за спиране и пускане на водата не се спазва, твърдят те
Обновена: 20 ное 2019 10:36 | 20 ное 2019 10:34, Анисия Иванова
25
Перничани на протест, искат оставката на управителя на ВиК-то
Снимка: Bulgaria ON AIR

Два дни след като започна водният режим в Перник, жители се оплакаха, че ВиК дружеството не спазва режима за спиране и пускане на водата. Перничани решиха да излязат на протест и заедно да попитат кой ще понесе отговорност за създалата се ситуация.

Протестиращите искат оставката на управителя на ВиК Перник, който според тях отклонява пари и трябва да поеме отговорността за кризата.

Надя Димова, която е един от организаторите на протеста, заяви пред Bulgaria ON AIR, че водният режим категорично не се спазва. Като доказателство за това тя е заснела видеа.

Граждани показаха и справка, в която се твърди, че водата в града няма да стигне за повече от два месеца, след което Перник ще остане без вода.

Причината за това е, че след въвеждането на режима разходът на вода не е намален.

"Имаме нужда от бързи и адекватни решения. Режимът не се изпълнява, това е саботаж на предприетите мерки от страна на ВиК", казаха част от гражданите в ефира на "България сутрин".

Хората на протеста настояват за спешно решаване на проблема и за изнасяне на информация на светло. Настояват и за публична среща с управителя на ВиК дружеството Иван Витанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Дърт комунист преди 4 години
Важното е голфа да върви напред иначе,че ходят потни на кой му дреме.
23
1
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
В Добрич си имаме един Тодор Гикински, който тъкмо освободи поста шеф на ВиК-Добрич. Халал да ви е на Перничани!
22
0
 
5
 
! Отговори
Кра-Кра преди 4 години
Интересно, като изгонят шефа на ВиК-то, водата ще текне ли?И защо не го остявят този шеф да си блъска главата, да докара вода, а ще набутат някой друг да оправя на тоя бакиите!
21
8
 
1
 
! Отговори
;-) преди 4 години
Червен кмет и вот вам резултать
20
0
 
7
 
! Отговори
iii преди 4 години
Преди 25 години мултигруп източиха за производство на ток яз. Искър и София също беше на режим. Тук, ако случаят е подобен, с коя фирма е сключен договор за ток?
19
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ КМЕТОВЕТЕ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ НА ГЕРБ!
18
5
 
2
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Нали искаха промяна. За тях промяната започва с режим н а водата. Следва и н тока
17
0
 
12
 
! Отговори
Чудесен пример... преди 4 години
... ЗА ТОВА КАКВА Е ГРИЖАТА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА " ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ" СЪС "СОЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ"!!!ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ И АКТИВНО ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ РЕСУРСИ!РЕЗУЛТАТА Е НАЛИЦЕ!!!!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вода няма, защото от вода файда няма. Водата се прави на ток и се продава и има файда.Като няма вода, има ток.
15
1
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РЕЗИВИЗИЯ!!!ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ЯЗОВИРА БИЛ УМИШЛЕНО ИЗТОЧЕН С ЕДНА ТРЕТА ЗА 5 МЕСЕЦА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е ЗАРАДИ ВЕЦА ИЛИ Е ЗАРАДИ РЕМОНТИ ОТГОВОРНОСТТА Е НА ВИК УПРАВИТЕЛЯ ТОЙ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА Е УВОЛНЕН!!А РЕВИЗИЯ ДА СЕ НАПРАВИ НА ТЕЗИ 4.2 МИЛИОНА ЛЕВА ДЕТО ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ГЕРБ РАЗРЕШАВА ДА СЕ ОТПУСНАТ НА ВИК ПЕРНИК НАПЪЛНО НЕНУЖЕН ЗАЕМ ИЗТОЧЕН !! ЕТО ТУК ТРЯБВА РЕВИЗИЯ И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ВИК УПРАВИТЕЛЯ!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вождовете казаха, че един язовир се изплащал за 300 години. Язовирите и водопроводите са част от социалните придобивки и индустриализацията от социализма, които навредили на селския и земеделски народ. Така рекоха келбечевите.Отнеха от красотата на картини на моми с менци, които да радват минаващите буржоа софиянци на път за почивка в Гърция."Развалиха го този народ" - рекоха Петър Стоянов и Келбечевите.
13
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
САМО ОСТАВКАТА ЛИ!!!ТО ДРУЖЕСТВОТО Е ИЗТОЧЕНО И КАТО ВОДА И КАТО ПАРИ!И ДА Я ПОЛУЧИТЕ ОСТАВКАТА ВСЕ ТАЯ ТОЙ ПАРИТЕ ГИ ПРИБРА ВЕЧЕ!!!РЕВИЗИЯ ТРЯБВА И ТО СЕРИОЗНА НЕ САМО ОСТАВКА!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, да внесем вода от Марс. Тия от ВиК-то от скука ни правят режим. Може ли толкова елементарен народ у нас, нелепост пълна.ВиК-то доставя вода до всеки дом. Оттам нататък се иска сиво вещество, кой колко да ползва и се иска държавническо мислене от цялото общество. Ами като няма вода, няма. Внесете си от Румъния.
11
0
 
10
 
! Отговори
селянин преди 4 години
до 10вик перник е строена при бай Тошо ся след 30 години демократия не може едни тръби да се сменят а да питам може ли да се построи един нов язовир студена??????70% загуби я ако съм шеф на вик ке се удавим у язовиро ако въобще е останала капка вода
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката се виждат5,6 човека които протестират,тоест перничани нямат нищо против режима на водата.
9
1
 
11
 
! Отговори
Каква оставка? преди 4 години
70% Загуби на водопреносната мрежа - Съд за безхаберие!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Причината за това е, че след въвеждането на режима разходът на вода не е намален."Като пълните бидоните до горе, как ще е намален...
7
3
 
5
 
! Отговори
Синоптик преди 4 години
Перник ще го закриват като град.Всичко ще се бута ще правят вятърни турбини.
6
1
 
11
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ТИПИЧНОТО СОЦ-БЕЗХАБЕРИЕ, МЪРЗЕЛ И НЕПУКИЗЪМ ЗА СЪДБИТЕ НА НАРОДА!ВиК---МЯСТО ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ЗАПЛАТИ, А НЕ ЗА РАБОТА В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВИТО!ЕТО ВИ ГО И РЕЗУЛТАТА..... ХАХАХААААА
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито вода пиете нито се къпете ама вода искате!