"Рекордьорка": 11–годишна заразена със сифилис

Момичето крие кой е виновникът за заболяването
20 ное 2019 07:32, Александър Попов
96
"Рекордьорка": 11–годишна заразена със сифилис
Снимка: Pixabay

Възрастта на заразените със сифилис пада стремително, а новата "рекордьорка" е само на 11 години.

"Само преди два месеца повече от случайно гинеколог установи, че има 11–годишна пациентка с  характерните симптоми на заболяването и ни я изпрати за допълнителен преглед и лечение", съобщи завеждащата отделението по кожни болести при МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен д-р Мая Миланова.

Девойката е била заразена от свой приятел, който по думите й заминал на работа в чужбина и тя отказала да каже името и адреса му.

Заразяването е станало по полов път, истинско чудо е че момиченцето не е забременяло. След два курса на лечение то е върнато при родителите си в населено предимно от роми село край областния град, пише "Монитор". Според д-р Миланова това е била най-малката пациентка със сифилис, преди две години "палмата на първенството" е държал 12–годишен тийнейджър от същия етнос.

Средно по 4-5 нови случая на заразени със сифилис откриват специалистите от кожното отделение, броят им е намалял в сравнение с предходни години, но причината била не в по-голямото въздържание, а в отпадането на задължителния скрининг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Сливенсифилис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразяването е станало по полов път, истинско чудо е че момиченцето не е забременяло. Чудо?
52
4
 
22
 
! Отговори
законосъобразен преди 4 години
Бeли българи - бaлъци, които се скъсват от работа всеки ден за да плащат яденето, пиенето, пушенето и т.н. на великия Poмски етнoc - това е вашето бъдеще!
51
5
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Добре би било естественият подбор да решава за тоя етнос, а не медицината да се бърка къде и не е работа!
50
1
 
25
 
! Отговори
Право на информация преди 4 години
До Анонимен 2.Ти питаш защо е било необходимо да се публикува тази информация за 11-годишната, болна от сифилис?За да знаем за какво държавата харчи една значителна част от парите, които ние внасяме в хазната под формата на данъци. Родителите на тази 11-годишна, нейните братя и сестри, а вероятно и бабите и дядовците й никога не са работили и 1 лев данък не са платили. Но затова пък раждат като изоглавени, за да им се дават готови пари и други помощи.Освен това ги и церим, а те бият лекарите
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стига, че от данъците ми им плащат детски, ами и доксициклин ще им плащат. Да си го купуват те с техни пари.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тодор Живков е виновен!
47
1
 
16
 
! Отговори
I am legend преди 4 години
Из Дедовия опит - за Сливналийка си е бая възрастна за полови изпълнения, гинеколозите да не се правят на изненадани.
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЛенин е имал невросифилис в празната болшевишка крaтуна, ама ви е кумир.
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сифилис може да хванете и от здрвисване. Внимавайте на кого подавате ръка."Не знам кой те е учил да се здрависваш така, ама по принцип здрависването е между две ръце. Потърси в гугъл. На твоето му се вика по нашему "ръчка", а после е добре да си миеш ръцете преди да преминеш към "злобарка".
44
1
 
1
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Поздравления с за изказването винаги можеш да се здрависаш с моя .!.
43
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и Ленин така е хванал сифилис, здравивсал се е с неговите другари от партията на болшевиките. За него се знае, че се здрависвал предимно с мъже.
42
2
 
15
 
! Отговори
До 67 преди 4 години
От здрависване ще хванеш силифис друг път! Стига сте писали глупости!
41
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв рекорд не е това. Сифилис може да хванете и от здрвисване. Внимавайте на кого подавате ръка. Дори и бебетата имат сифилис, ако майката е сифилистичка.
40
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато им купуват гласовете няма да ги закачат за нищо. А ще им купуват гласовете докато НИЕ не започнем да гласуваме. Ако избирателната активност е 80 %, купуването на ромски гласове се обезмисля защото ще трябва да се купят огромно количество гласове за да се фалшифицират изборите. Мислете с главите си и не се оплаквайте. Сами сте си виновни.
39
1
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Единствения начин да се интегрират, да започнат да учат и да спрат да раждат деца на по 12г. започва и завършва с вменяването им на задължения нормални за всяко човешко същество.Или ще започнем да се държим с тях като с хора с равни права (а правата вървят ръка за ръка със ЗАДЪЛЖЕНИЯТА) или интеграция няма да има!Докато те са богопомазани и получават мана небесна за да се плодят, те няма да се интегрират!Трябва сами да го поискат, а за да стане това, то те трябва да се поставят в такава ситуация
38
1
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Лошото е, че тези налагат своя модел на цялото общество и никой не може да ги спре. Защитават ги всякакви организации и тормозят с просто-тиите си нормалните хора. Поджбни ценности и начин на живот вече са наложени на много места в страната и всички други са принудени да се изселят, ако не могат да приемат културно-битовите особености на етноса.
37
2
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Всички проблеми с този етнос и интеграцията им започват и свършват с 2 неща:1. ЕГН и всички граждански права да са само за данъкоплатци (работещи и осигуряващи се хора) и децата на такива + пенсионери (защото те са работили и плащали каквото държавата е искала от тях).2. Прилагане на закона еднакво за всички.Точка 1. ще накара хората от този етнос да започнат работа, за да получават помощи, а започнат ли работа ще започнат да карат децата си да учат и от там ще има промяна в манталитета им.
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен 2. преди 4 години
Интересно е ,защо изобщо е трябвало да публикуват този случай след като момичето е от ромски етнос,много добре знаят какви ще са отзивите в интернет пространството,това ли е най-важното? Оправете си мутренската държава,които пред очите ви вършат престъпление и ви ограбват,иначе за други глупости сте първи да пишете.
35
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаааа, а аз на нейната възраст си играех с Барби и слушах наставленията на мама как трябва да уча съвестно за да ме приемат в хубава гимназия. И защо? За да работя сега в офис и да взимам горе-долу същите пари, колкото ще взима тази като "самотна" майка на N брой деца!
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно, в наше време да си голям човек, възрастен и да си християнин, значи си нещо умственo изостанал. Вярваш, че Господ е белобрад старец, приличащ на Гандалф Белия и стои на трон, върху някой облак и чака хора да му се молят в църкви и да палят свещи. Другаде все едно не хваща дикиш. Вярваш, че Господ прилича на човек, щото "и създаде Господ човека, по свой образ и подобие". А Исус е "син Божи" и понеже майка му е забременяла на 11, затова ти тропат дъщерите на 11 и те лъжат че е непорочно.