Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед

Имало спорове в лекарския кабинет дали детето да бъде прието
20 ное 2019 09:03,
100
Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед
Снимка: Pixabay

Повече от два часа са минали, докато починалото 3-годишно дете е било хоспитализирано, обясни свидетел на случката. Заради трагедията министър Кирил Ананиев назначи проверка на три столични болници.

"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията”, разказа Ясен Ничев.

Още по темата

В същия ден самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Имало е и спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано.

"В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано”, разказа Ясен Ничев пред bTV.

По думите му пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг.

"Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти”, каза още Ничев.

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях.

Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
0
 
! Отговори
Потърпевш преди 4 години
До Между друготоНай-малкото като видиш дете в критично състояние, по служебен ред се обаждаш на бърза помощ и свикваш спешно персонал, който да му окаже първа помощ, поне докато дойде линейка, за да го откарат в Пирогов. Отделно, можеш със собствен на Педиатрията автомобил да свършиш тази работа. Има начини, когато искаш и знаеш. Тая по телевизията ми се държеше като някоя ощипана мома.
78
4
 
1
 
! Отговори
Потърпевш преди 4 години
Гледах въпросната докторка в предаването "Лице в лице" и ми направи впечатление, че е много агресивна и самоуверена. От мои премеждия в детската Педиатрия ще кажа само, че там трябва да мине голямата метла. Отвратително отношение. След като закарах детето си там, ни пренасочиха към друга болница, а оттам към трета. В третата болница ни питаха защо не сме отишли в Педиатрията. Е, такива неща стават. В Педиатрията никой не ти обръща внимание, трябва да чукаш по кабинетите, за да се появи някой.
77
2
 
6
 
! Отговори
ДПП преди 4 години
Така ще е , докато няма един осъден лекар, както и един осъден политик! Ще си мрем и сърбаме това, за което търпим!
76
2
 
4
 
! Отговори
Идиотска държава! преди 4 години
При първото посещение в тази болница, детето не е прието, защото леглото било резервно!? Разкарват го по други болници докато здравето му се съвсем влоши и тогава го поставят на това легло, но вече късно. Не са ли ***? А щом и лекарите са ***, каква е държавата?
75
2
 
6
 
! Отговори
За това трябва преди 4 години
До Между друготода се РАЗСТРЕЛВА !!!алчните, корумпирани и мързеливи гадини наричаши себе си лекари затворили спешното отделение че да останат повече пари за лапане и сега ни обясняват че нямало спешно отделение !!!!!!ние за кво плашаме пари да ви хрантутим бе гадове некадърни и алчни - за да се подигравате с нас ли !?
74
3
 
4
 
! Отговори
В САЩ преди 4 години
ако минеш само с 2 часа чакане си късметлия
73
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болен, не болен - чака се с часове пред всеки кабинет ! И то не защото има много пациенти, а защото докториците са заети да обсъдят поредната клюка !!!Всеки път съм свидетел на такова безхаберно отношение ! Да не говорим, че се отнасят все едно си животно, а НЕ човек, въпреки че си плащаш като поп всеки месец от фиша за заплата !ЗА КАКВО питам аз, за какво ми вървят кървавите пари робски труд !!!???
72
7
 
14
 
! Отговори
Между другото преди 4 години
Дали някой си направи труда да чуе единия от лекарите в детската болница, който обясни, че при тях спешно отделение и спешен кабинет НЯМА. Този кабинет е консултативен и след 16:00 дори не работи. Сбъркана е системата. Там са били сигурно 20 деца и за всеки родител неговото дете е по-неотложно от другите. Как пък само един свидетел от пълна болница се появи?
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От *** народ - толкова.
70
3
 
17
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Естествено ще те изгонят с дете болно от шарка. Кой знае колко деца си изпозаразила с твоето. Не знаеш ли, че не се води в обикновена, а в инфекциозна болница, ако случаят е сериозен. Иначе при подозрения за шарка седиш вкъщи с детето и викаш лекар !Е...ти невежата. Заради тебе други страдат.
69
9
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Рано или късно всички ще ми паднете в ръчичките, плюйте сега ама после ще ревете.
68
7
 
12
 
! Отговори
До Драгомир Станчев преди 4 години
Веднъж сте имали късмет да ви обслужат бързо в Германия (и ви е обслужила сестра, а не лекар!)Аз години наред плащах държавна здравна осигуровка от 860? на месец и за специалист се взаписваш няколко месеца предварително или чакаш 3-5 часа в болницата. И лекарите масово точат здравната каса с ненужни процедури защото иначе касата им плаща мизерно. Съпоставено с бюджета който имат на разположение, здравеопазването в Германия е пълен ***. По-добро е отколкото в България само защото имат пари.
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направете проверки в Добрич. Изпратете по болниците журналисти под прикритие и вижте,запишете, снимайте. Не се правете на интересни да поднасяте новини от чуждия печат а се пораздвижете. Кой го е грижа снега в Канада и панделката на ***.
66
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да ни пази!
65
5
 
42
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Ако си в Спешното, бременни и малки деца са с предимство! В Мутроландия само един етнос е с предимство, защото бие. А българите, ако нямат кеш да платят да умират.
64
3
 
15
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Това, че здравната система, както и цялата държава,не функционира правилно е факт и е следствие на балканският ни тарикатлък! Ако мина, ама защо аз и т. н.Всичко с връзки става, само шуробаджанащина, мила родна соц картинка!!!
63
4
 
6
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Ти си е***и фашиста, честно!!! Основен принцип на демокрацията-не ти харесва нещо-махаш се!Кви пачки, кви пет лева!?!
62
6
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
Снощи, в Берлин бе намушкан с нож и убит един главен лекар( син на бивш президент на Германия). Аз съм почти сигурен, че става въпрос за отмъщение, поради умрял пациент и отричане на вина... Възмездието идва понякога много бързо! Ще ви информирам за развитието, и дали съм имал право...
61
9
 
53
 
! Отговори
кофти хора станахме преди 4 години
Няма как лекарите ни да са по-различни от изродената за 20 години маса. Тъкмо минавах покрай Медицинска академия, гледах излизащите от лекции групи индийци/пакистанци и си мислех, че в тях сигурно има повече човечност, та дано някои останат да практикуват тук. Старата генерация бяха великолепни диагностици и истински Човеци, но беше друг морал. Днешните може да са специализирали 100 години, но сърцата им са чалга, а мозъците сметачни машини. Сами трябва да се лекуваме вече, за по-безопасно.
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ирландия също се чака дълго, но Децата Винаги са с предимство!Ако пък имаш и застраховка става още по-бързо!Но, както казах в началото - и тук са доста са муднички.