Взрив на газова бутилка рани мъж, готвел на терасата си

Приет е в Клиниката по изгаряния във Варна
20 ное 2019 12:27, Ния Христова
8
Взрив на газова бутилка рани мъж, готвел на терасата си
Снимка: Pixabay

Газова бутилка се взриви и разтърси блок в квартал „Балик” в Добрич. Инцидентът е станал във вторник вечерта, около 20 часа. Заради взрива е изхвръкнала остъклена тераса на 4-я етаж в блок 32, съобщава Нова тв.

Пострадал е собственикът на апартамента, който си е приготвял вечеря на газов котлон на балкона. 65-годишният мъж е откаран от спешен екип в добричката болница, а след това е транспортиран в Клиниката по изгаряния във Варна.

Директорът на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението комисар Дарин Димитров, съобщи, че мъжът "има наранявания по лицето и краката"

Като причина за взрива той посочва неизправен вентил, който е изпускал газ, а остъклената тераса е била затворена.

Нанесени са материални щети върху жилището и няколко автомобила, паркирани под злополучния балкон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Гръцките вентили се монтират с резбова сглобка и с коркови уплътнения, които се сменят при всяка смяна на бутилката. А българските вентили се монтират с триточков натиск от стоманени сачми.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няколко такива съм спасявал, като вземат да готвят на терасата ги целя с торба с вода. След многократни забележки на единия му загасих готвенето с торба с п---я!Това никъде го няма бивш свинепроизводител, преместен в града да си готви на терасата за сметка на 10 апартамента наоколо. Добре е станало в случая!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо. Защо готви на терасата? Българска простотя! Да вмерише всички наоколо. Второ. От къде е взел газовата бутилка? Едва ли от търговците на гориво за бита. Където се проверяват бутилките и винтилите. Трето. Къде я напълни. Сигурно в газ стания и то догоре. Ами естествен подбор. Лошото е, че ако му направиш забележка на такъв, най-малкото ще отнесеш майните и целокупния материал ще се настрой срещу теб, защото му нарушаваш правата. И съм сигурен, че и застраховка няма.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този носа ли му е бил запушен че нее усетил миризмата на газ. Този балкон до такава степен сее обгазил че само е чакал да драсне клечката и да гръмне. Ако децата му не бяха избягали в чужбина нямаше да се случи тази поразия. Но уви и моите деца са в чужбина но никога няма да ползвам газ. За 15 минути на ел. котлон ще си сготвя отколкото да ползвам бомба с закъснител.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спестил е цял 1лев като готви с газ а сега трябва да плаща колите на хората
2
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Български вентил... Жалка история е, а не копират гръцките и турските вентили и уплътнители, за да нямат проблеми с изтичането на газ и последствията. Според мен, това е нарочно, за да страдат обикновените хора, а търговците и производителите на некачествени стоки и материали да печелят от оборот.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е изхвръкнала остъклена тераса