14-годишният Ванко се нуждае спешно от помощ за лечение

Катастрофа е отнела майка му и баба му, а него вкарала в будна кома
22 ное 2019 13:52,
28
14-годишният Ванко се нуждае спешно от помощ за лечение

В редакцията ни пристигна писмо с молба за помощ за лечението на 14-годишно момче от град Варна. Вижте как може да помогнете в борбата на Ванко с нелеката съдба.

"Обръщам се към всички с молба заедно да подкрепим едно дете в нужда. Иван Добромиров Тодоров  на 14 години от град Варна. Той е възпитаник на Спортно училище "Георги Бенковски" град Варна. Състезател и шампион на спортен клуб "БОИЛ" град Варна.

Животът на малкия шампион се променя завинаги след трагичен пътен инцидент през лятото. На 17-ти юни на Т - образното кръстовище за село Долище край Варна. Инцидентът е фатален за майка му и баба му. Ванко е бил откаран към болницата от преминаващ автомобил. Приет е в много тежко състояние и с опасност за живота. Съчетана травма с наранявания на различни органи, като най-тежките са на мозъка, крайниците, белия и черния дроб. Медицинските екипи са направили няколко многочасови животоспасяващи операции, които не са търпели отлагане.

Настанен е в реанимацията и е поставен на командно дишане. На 18-ти юни състоянието на Ванко остава критично и лекарите не могат да дадат никакви прогнози за изхода от битката му за живот. Малкия шампион успява да се пребори в битката му за живот, но е в будна кома.

От юни месец насам лекарите правят всичко възможно Ванко да подобри състоянието си. Нуждае се спешно от средства за лечение и рехабилитация.

С всички сили неговият баща Добромир, приятели, познати и непознати се опитваме да съберем нужните средства, за да транспортират Ванко в клиниката в Германия. За съжаление, необходимата сума за лечението му е 78 000 €. Сумата е крайно непосилна за семейството му и се нуждаят от помощ в този тежък момент.

Освен сумата за лечение на Ванко, неговото семейство има нужда от нашата подкрепа, за да посрещне всички допълнителни разходи.

Заедно можем да помогнем на Ванко да се прибере вкъщи. Да му помогнем да се изправи отново на крака. Да помогнем на това детенце да се върне пак към живота, за да може един ден да се обърне към всички нас и да ни благодари за всичко направено в негова помощ.

Нека помогнем Ванко да се прибере час по скоро при двете си братчета, които го очакват с нетърпение.

В момента Ванко е в неврохирургичното отделение и скоро ще бъде събуден от будната кома и ще бъде изписан. С това не спира борбата му за живот. Още 31 000€ са нужни за лечението му в немската клиника "Schoen Clinic Vogtareuth". Сумата трябва да се събере до 30 ноември. Всички, които могат и имат желание нека помогнат, за да може Ванко да получи шанс за бъдещето си."

Дарителска сметка:
IBAN: BG 81STSA93000026491369
Титуляр: Иван Добромиров Тодоров
При банка ДСК

IBAN: BG 72TTBB94001527219179
BIC: TTBBBG22
Титуляр по сметка: Добромир Емилов Тодоров

Можете да дарите и на платформата HelpKarma тук

Всички съпричастни с каузата "Заедно за Ванко" в дните 23-ти /събота/ и 24-ти /неделя/ ноември могат да заповядат в Гранд МОЛ Варна! Който желае може да се включи в каузата с дарение на дрехи, обувки, играчки и т.н. да са етикирани с цена и размер!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Ха преди 4 години
За летящи консерви пари има,за детето няма..
9
0
 
9
 
! Отговори
smile преди 4 години
На детето трябва да се помогне, но има много неизяснени неща. В този случай защо не се включва застрахователя на виновното лице (все пак е пътен инцидент). Моля, проверете кой е застрахователят и защо се скатава.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА И ОНЗИ САМОХВАЛКО ТИКВЕНИКА ОТ БАНКЯ ? ВМЕСТО ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА "КОСМИЧЕСКИ" ПЕНСИИ НА РАЗНИ ПЕВАЧКИ И АРТИСЧЕТА КОИТО И БЕЗ ТОВА СА ПРЕКАЛЕНО БОГАТИ, ТОВА ДЕТЕНЦЕ ТРЯБВА ДА ПРОСИ ПАРИ ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ ! В ТАКАВА ДЪРЖАВА Е ОБИДНО ДА СЕ ЖИВЕЕ ! СЛАГАЙТЕ СЕГА МИНУСИ ПЕД'АЛИ МР'ЪСНИ ГЕРБАДЖИЙСКИ *** !
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнете интервала в двата IBAN-а между BG и първата цифра.Ако се копипейстне така, няма да го приеме и хората ще се объркат.
6
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Важното е на Лили Иванова да се отпусне пенсия от 700 лв
5
0
 
12
 
! Отговори
Извинете ме преди 4 години
Не му е тук мястото, но.....за пореден път издивях.Давайте по 700 лв. над пенсията на оная лакомата Берова, дето инвалидната й пенсия от 300 лв. не й стига само за пукницата и на разни други, дето архивите били веднъж наводнени, друг път изгорели. Нищо не казаха защо след 1989 не са внасяли осигуровки.Както и да е, ще помогнем за пореден път кой с каквото може и дано се оправи детето.
4
0
 
0
 
! Отговори
Bit преди 4 години
Невалиден IBAN и на двата....
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте Paypal.
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БЪЛГАРИН 1Братя БЪЛГАРИ, да помогнем на това дете!!!Това дете не е ли гражданин на България??? България държава ли е или просто наименование??? Каква е функцията на една държава???? Аман от милиционерско родолюбие!
1
1
 
12
 
! Отговори
Симо преди 4 години
дайте paypal емайл за дарения, много по лесно е