Перник остава на воден режим, ако не вали обилно

Прокуратурата проверява местното ВиК дружество
16
Перник остава на воден режим, ако не вали обилно
Снимка: БТА, архив

Перник остава на воден режим до март, ако няма обилни валежи през зимата. Това съобщи кметът на града Станислав Владимиров.

Той получи уверение от главния прокурор Сотир Цацаров, че държавното обвинение започва спешна проверка в местното ВиК дружество.

Още по темата
Според кмета редица обстоятелства в годините са били подценявани, като най-важно от тях било това, че притокът в местния язовир е бил много по-малък, отколкото оттокът.

Водата, която се подава към перничани от пречиствателната станция за питейни води, е безопасна и чиста, съобщи на БТА началникът на станцията Даниела Костадинова. По думите й тя се контролира непрекъснато както в лабораторията, така и посредством онлайн прибори.

Влошаване на качеството на водата се появява при честите аварии по водопроводната мрежа, които при режимно водоподаване се увеличават драстично, обясни Костадинова.

По думите й при наличие на скрити аварии при спирането и последващо пускане се засмуква кал през пробива на тръбата и оттам за известен период, но не непрекъснато, е възможно при потребителите да тече мътна вода.

До техническите ръководители на райони са изпратени инструкции за дезинфекция и промиване на водопровода след всяка авария, също и да се предотвратява обратното засмукване на вода.

Чрез контролен мониторинг, независимо от водоснабдителното дружество, органите на Държавен здравен контрол инспектират съответствието на подаваната към потребителите питейна вода, допълни Костадинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
АЛКОХОЛИК ЛЮБИТЕЛ преди 4 години
КАТО НЯМА ВОДА ПИЙТЕ БИРА
13
2
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
За Перник не знам , но във Враца вали обилно.Дъждовете ще решат проблема.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНТролеско, следвай си опорните точки и не импровизирай, че не ти се получава особено добре. Явно следствие на недостатъчно количествен пълнеж в горния завършек на тялото ти.
11
0
 
1
 
! Отговори
Снабдител преди 4 години
До ахаааАз предлагам, да зпочнем да зареждаме магазините с велосипеди. Така ще има храна само за 15% от населението, но зметка на това цената й ще бъде около 200% нагоре.
10
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Станислав РангеловСмешко, кога имахте вода и кога НЯМАТЕ вода? Последните години имахте ли вода? Да, имахте! А сега, когато Перник се управлява от БСП имате ли вода? Не, НЯМАТЕ ВОДА! Където управляват комунисти няма ток, вода, храна, горива и к'вот се сетиш.
9
3
 
1
 
! Отговори
ахааа преди 4 години
До Станислав Рангелов. Абе ***, прочете ли статията? Точно кмета от БСП казва, че проблемът е по-високия разход от приток в язовира. Какво значение има от колко дни е на власт? Какво значение има от коя партия е! Резултатът е един и същ. Намаляващ обем и воден режим.Лепи си над ауспуха на дизеловия голф "F... YOU GRETA" и стой вмирисан. Кофтито от цялата работа е, че подобни цикли на засушаване ще се увеличават в следващите години.
8
3
 
5
 
! Отговори
Станислав Рангелов преди 4 години
До ахаааето го и другия смешни!!! Кметът е от няколко дни на пост, за разлика от ГЕРБ, които бяха досега!!!
7
4
 
6
 
! Отговори
Станислав Рангелов преди 4 години
До АнонимеНабе ***!!! Кметът е от няколко дни на поста, последните години кой беше на власт???
6
4
 
3
 
! Отговори
Снабдител преди 4 години
Добре де, нали колегите им закара'а вода у туби? Кво реват ся?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или ако не избухне гражданска война.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ахааа Какви градинки сънуваш недорасло лапе? При нас има само асфалтови площадки и извънблокови простраснства с липи.Градинка на село при баба и дядо, ако си имаш такива.
3
13
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
В Перник управлява БСП. Въпрос на време е да им въведат и режим на тока. При БСП с тяхната "Визия за България" е така. Режим на водата и на тока, празни магазини и купонна система.
2
4
 
6
 
! Отговори
Поп Ставри преди 4 години
Молете се чеда,божии молете се!
1
15
 
4
 
! Отговори
ахааа преди 4 години
Според кмета редица обстоятелства в годините са били подценявани, като най-важно от тях било това, че притокът в местния язовир е бил много по-малък, отколкото оттокът.И това го казва новия кмет от БСП!? А защо уволнихте шефа на ВиК? Той какво общо има с притока? Лятото беше много сухо и се хващам на бас, че всички обилно са си поливали градинките от чешмата. А сега "защо няма вода?".