Семейството в Кардам ползвало забранена за продажба отрова?

Неквалифицирани хора сами приготвят отрови за гризачи
22 ное 2019 09:00,
43
Семейството в Кардам ползвало забранена за продажба отрова?
Снимка: bTV

Вероятно забранена за продажба отрова за мишки е използвана в дома на семейството от Кардам, смята Явор Гечев от "Четири лапи". Властите вчера разкриха, че това е основната версия за смъртта на 9-годишния Стефан.

Според Явор Гечев не е единичен случай, а подобен препарат може да убие човек, дори той да не е в пряк досег с него.

"Проблемът е комплексен, дължи се на липсата на контрол при придобиването на такива препарати и употребата им. Всеки човек има достъп до подобни препарати", уточни Гечев пред bTV.

Още по темата

Експертът обясни, че подобни отровни вещества се продават "под масата" в аптеки и фирми, които се занимават с растителна защита.

"Хора, които са неквалифицирани, сами си приготвят отровите, въпреки че законът е много строг. Масово обаче този проблем се неглижира от институциите, защото винаги жертвата е животно, а когато в животно някак си има едно отношение, че е прекалено скъпо да се разследва", допълни той.

Гечев каза, че са очаквали подобна трагедия да се случи, защото все по-често хора са използвали забранените препарати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
сравнение-2 преди 4 години
Отровите с които се избиват гризачите в складовете не се продават никъде по селскостопанските аптеки.С тях работят хора специално обучени и облечени.Не се разчита гризачите да ги ядат,а отделят токсични газове които те вдишват и от това умират.Информация за тях няма никъде.Дори и за рицина има информация,но за тези отрови-не!От цялата история единственото добро е,че е открита причината,защото след като се върнат оцелелите деца е могло пак да пострадат.Откъде са намерили такава отрова е загадка.
35
0
 
0
 
! Отговори
сравнение преди 4 години
Преди 44 години българин вървял по улицата и усетил звук от прелитащо насекомо и болка в крака. Когато отишъл в болницата той попитал дали там имат стършели или оси.Отговорили му,че нямат.След 3 дни умира в болницата,без никой нищо да открие.След 15 дни разбират ,че починалият е дисидент избягал от България и го ексхумират.Тогава намират сачма 1,5 мм куха с отвори и разбират,че е бил отровен.От отровата не еимало и следа вече,но се досещат,че отровата може би е рицин.
34
0
 
7
 
! Отговори
1111 преди 4 години
Нищо не се казва за доктора поставил инжекция на детето. При толкова починали от лекарски грешки деца , отровата за мишки май е по добър вариант . Жалко за хубавото дете.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трагедията е огромна, мизерията при която са отглеждани децата е втрещяваща, не знам какво се е случило, едно дете го няма, а другите бяха в интензивно отделение. Дано държавата помогне на това семейство да изплува от мизерията и да се пребори с вината за загубата на детето- животът на другите деца продължава и всички около тях трябва да ги подкрепят.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вероятна вероятностзащото на теория съдът е този който отсъжда каква е истината. Дори някой да застреля друг пред камерите на БНТ докато върви директно предаване, пак се води "главен заподозрян", а не "убиец" докато тече следствието и делото срещу него и съда не се произнесе. В днешно време журналястите много обичат да съдят хората още преди съда и естествено масите вече са с промити мозъци, възприемайки думи като "вероятно" неестествено
31
0
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Теория на вероятностите-ми да викнат Айнщайн !
30
10
 
7
 
! Отговори
Версия, не значи преди 4 години
доказателство. Що за ***..оти са управляващите, отрова забита в стената може да отрови чове!? Пълна ***..отия, пак искат да оправдаят некадърни доктори. Даже майката обвиняват, че тя е отровила детето. Тази отрова била сложена преди много време, до сега трябваше всички да изтрови, а и този кучкар това чака, чуе ли за отрова направо се изприщтва. Отрова трябва за тъпите управляващи, защото подлудиха народа!
29
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Отново въпросителен знак след твърдение в заглавието! Отново най-отявлена неграмотност!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продавам отрова за мишки в едно с аспиратор за проветряне.Във всички магазини за хранителни продукти има задължително отрова за мишки и плъхове в открити кутии.До сега не е констатиран случай на отровени продавачи и клиенти , но ако се доверим на хипотезите на прокуратурата,купете си аспиратори....котка!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е па,стига с тая отрова за мишки. Кажете каква е отровата и кой е вносителят? Отровата за мишки не може да убие котка,съобразно кг живо тегло при поглъщане.В случая отровата е пусната в отвори в стената и затапена с кал! В деня на изборите стана трагедията.Да не би да са раздавани пакети с храна предизборно от БСП?
26
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
В БГ законът от байтошево е много строг, ама се прилага срамежливо, ако изобщо.
25
2
 
8
 
! Отговори
Знам!!! преди 4 години
Абе, ползвали са ........... НОВИЧОК ! Мноо яко действа!
24
1
 
20
 
! Отговори
До 24 Анонимен преди 4 години
Ами като гледам тя вече вас лично ви е убила.Как е възможно 4-*** души едновременно да се отровят с отрова за мишки ?! Утре ако ви кажат, че са отровени с Новичок и това ще повярвате !
23
10
 
16
 
! Отговори
Отвратен съм преди 4 години
Глупости! Постоянно тия убийци в бели престилки са все невинни-все нищо не знаят, все нищо не са направили,все не са виновни! Такова бездуши и безхаберие,корупция, наглост! И сега -правят хората на ***! Мерзост!За съжаление- изчезваме като нация-предатели големи сме.Предаваме децата си като вкарват "стратегия за детето", избихме животните си, съсипахме промишлеността си, перат парите за енкадърни ритнитоковци с екипи от Афганистан, убиват децата ни -и то не къде да е,а в болниците! ГНУСНО!
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам мръсотията, в която живеят съм склонна да повярвам.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОСТОТИЯТА УБИВА! СЕГА ТОЗИ КОЙТО ИМ Е ДАЛ ОТРОВАТА ДА ХОДИ В ЗАТВОРА.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се сещам за още един по-виновен от всичко упоменато по темата, който най-вероятно изобщо не и разглеждан като версия от разследващите. Това е бедността!Защото когато си броиш стотинките, евтиното остава е единственият и меродавен критерий. И никакви предписания и предупреждения няма да бъдат взети под внимание...
19
7
 
26
 
! Отговори
До 18 БгЛекар преди 4 години
Деган антидот ли е? Иначе поздравления за бг.докторите,защото от случващото се в последните месеци разбрах,че най-живото застрашаващо състояние в България е счупена ключица.Защото само тогава хвърчат хеликоптери.Вчера един друг доктор специализант,ни убеждаваше,че за смъртта на тригодишното дете в София са виновни родителите,защото не са извикали линейка.Тогава детето шдше да бъде прието и всичко щеше да е цветя и рози.Но тези в Кардам са извикали линейка и резултатът е същия -СМЪРТ.
18
7
 
13
 
! Отговори
До 18 БгЛекар преди 4 години
Е да де, признал си, че се прилага само на територията на здравни заведения. Прокуратурата изобщо не ви помага с тази версия. Отрова за мишки и Деган инжекционно, за да не повърне отровата. От обикновено хранително натравяне на 4-*** се е стигнало до трагедия. Въобще не е трябвало да викат Спешна помощ. При отравяне с отрова за плъхове в повръщаното трябва да има кръв. Сега се чудите какво да измислите.
17
7
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Първоначално9съжаление за крайната бедност, в която живее семейството! Но от последвалите репортажи по телевизията за дома и двора им съм гневен! Как дядото , бабата и майката не са направили и най-малкото по оправяне на дома, почистване, подреждане на двора? Може да си беден-но с чист, подреден дом и двор! Къщите на индийците в България вече не са такива! В такива случаи , децата трябва да се вземат и да се спасят от техния мързел , с който дома им е в това състояние!