Отстреляха диви прасета с африканска чума

Случаят е от Котленско
5 дек 2019 17:38, Петя Славова
8
Отстреляха диви прасета с африканска чума
Снимка: Pixabay

В Котленско са отстреляни две диви прасета, които са дали положителни проби за "Африканска чума по свинете". Това потвърди  инж. Златка Азманова, директор на Регионална дирекция по горите - Сливен.

Още по темата

Едното животно е отстреляно от ловната дружинка в котленското село Нейково, а другото - в дивечовъден участък "Осенец" по време на лов, миналата седмица, съобщава БТА.

Със заповед на инж. Азманова, издадена вчера, се ограничава достъпът в т.нар. подзона "А" - в участък от 3 кв.км, където се забранява ловът, сечта, брането на билки и гъби. В подзона "Б" е разрешен ловът, но без ловни кучета. В подзона "В" ловът е разрешен, но при спазване на всички мерки за биосигурност.

Това е втори случай на установени животни, заразени със заболяването АЧС в област Сливен, като при първия бе открито мъртво диво прасе в края на септември в близост до село Сотиря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко дни бяха писали,че ловци видели някакви хора да товарят живи диви прасета в някакъв пикап и още тогава предположих,че ще ги заразят с авриканска чума и пуснат в гората,за да убият диви прасета с африканска чума...и предположението ми се потвърди!Сега да стане ясно на овцете,откъде се появява тази африканска чума - от изкуствено заразяване на диви прасета,за да започне поредната хайка по унищожение на домашните прасета!!!Ама сме стадо,стадо на квадрат!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Чичо Пънч преди 4 години
А, Тиквата - кога?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжат!
5
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и нещо друго,което СИГУРНО ще прозвучи грубо за някои,но:-Ако медиците ни се стараеха да установят проблема на болния със СЪЩАТА БЪРЗИНА,с която "бабхъчъсите" ЛЕПЯТ "диагнозата "АЧС" за секо отстреляно прасе,то....ТРАГИЧНИТЕ случаи като оня с онова детенце преди няколко дни щяха да са минимум!....Но,къде е свинята,къде е детенцето?........Грубо ви звучи,нали?..Е,задайте тогава ДРУГ въпрос!
4
0
 
1
 
! Отговори
не вервам преди 4 години
А "некви жени" направо ги газят с Пежата си и после Свинете "дим да ги няма"..?
3
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
мамка му!...Как па един път не отстреляха диво прсе БЕЗ "африканска чума"?!...Създава се впечатление,че сичките ни диви прасета идат от..Африка..."ЗАРАЗЕНИ"...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бива,бива,ама спрете с тези фейкове.Даже вече не се носят прасета,напред назад.Дойде зима,хората ще си направят суджуци и никой няма да купува свинско на френци,испанци икой ли не.Даже и картофи.Купих немскии ми идва да ги хвърля.
1
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
ама първо са ги тествали и после са ги разстреляли или първо са ги отстреляли, а после се е оказало, че са чумави?