Helpbook алармира: Опасен участък от "Хемус" се нуждае от ремонт

И още сигнали: глутница кучета, нагло паркиране, обсебване на имот
Обновена: 6 дек 2019 14:56 | 6 дек 2019 14:26, Анисия Иванова
9
Helpbook алармира: Опасен участък от "Хемус" се нуждае от ремонт
Снимка: Helpbook

От сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info през последните дни, започваме с молба към община Варна.

Сигналът е за нуждата от ремонт на опасен участък от магистрала "Хемус" при входа в града. Надлъжният разрез на асфалта и в трите ленти е с ширина 25 см и дълбочина поне 10 см, който създава предпоставка за ПТП поради високата натовареност и опита на водачите на автомобили да избягват дълбоките дупки, се констатира в сигнала.

Преминаваме към жалба от наш потребител за наглото и редовно навлизане в имота му, който се намира в кв. "Драгалевци". Собственикът е подложен на постоянен тормоз и обсебване на частната му собственост. Въпреки че теренът е на името на фирмата му, същият регулярно се насипва с камъни, отпадъци и го превръщат в незаконно сметище, където ежедневно се паркират автомобили.

Въпреки отделянето с ограда на  имота, с цел прекратяването на това незаконно сметище в рамките на границата на парк Витоша, нещата ескалират. Съвсем скоро колчетата на оградата били избити - премахнати или откраднати, а навлизането с коли в имота и ползването му  продължило. Молбата е нарушителите да бъдат санкционирани, насипът и токсичните отпадъци, които са заровени под камъните, да се премахнат, както и да бъде прекратено своеволието, самоуправството, обсебването и разпореждането с този частен имот.

За нужда от съдействие ни писа наш потребител. Той се оплаква от поредния нагло паркиран автомобил в пешеходно пространство: "Автомобилът е паркиран така, че изцяло блокира участъка за преминаване и пешеходците са принудени да слизат на натоварения булевард, за да заобиколят. На фона на сутрешната мъгла, вероятността за инциденти е в пъти по-висока. Моля за вашата намеса!“, се твърди в оплакването.

Продължаваме с проблем в столицата. В квартал "Западен парк“ са се образували няколко групи от бездомни кучета. Животните са постоянно между блоковете и хората се страхуват да минават. "Често се случва да лаят и тръгват всички заедно към преминаващите“, описва нашият потребител.

Завършваме днешния обзор с молба за възобновяване на уличното осветление в столичния квартал "Младост" 3. На спирка в посочения район лампите не работят повече от седмица, а в тъмницата е много вероятно човек да изпадне в неприятни и опасни ситуации.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
Лъжи! Имаме най-дългите, най-твърдите, най-правите, най-широките, най-безопасните магистрали в света.
5
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Е, те това вече е не спящ, не легнал, ами вдлъбнат полицай.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Краля СлънцеНе бонус малус а бонус фалосЗастрахователите ще излъчват катаджия на годината този който е губил най-много хора и е допринесъл за най-много приходи на застрахователя
3
3
 
3
 
! Отговори
Краля слънце преди 4 години
Кви са те ремонти-мримонти, ае за вас тол такси и бонус малус, като многоо знаете!
2
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Сигналите се изпращат за разглеждане към компетентния служител епископ Датев Акобян, но Негово Преосвещенство отговаря за Румъния и България едновременно и е претоварен с жалби и неизбежно се чака за разглеждане.
1
0
 
6
 
! Отговори
driver преди 4 години
Анис, в едно платно може да има три и повече ленти, но в една лента не може да има много платна! научете в края на краищата що е лента и що е платно!