Предколедни глоби: 2000 лв. за ракиджийница, 3000 лв. за автоморги

Не спазвали правилата на РИОСВ
6 дек 2019 17:22,
9
Предколедни глоби: 2000 лв. за ракиджийница, 3000 лв. за автоморги
Снимка: BulFoto архив

Две автоморги на територията на областите Хасково и Кърджали са санкционирани с по 3000 лева за нерегламентирано събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства, съобщи РИОСВ - Хасково. Площадките за разкомплектоване на автомобили са били в кърджалийското село Кьосево и в землището на Свиленград, а техните собственици не са изпълнили предписанията на екоинспекцията.

Още по темата

През месец ноември т. г. РИОСВ е извършила 104 проверки на 103 обекта, гласи отчетът на институцията. Дадени са били 59 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са били 16 акта и са били издадени са 7 наказателни постановления на обща стойност 10 650 лева.

С 2000 лева е бил глобен ракиен казан в с. Злато поле, община Димитровград за заустване на отпадни води в дере без издадено разрешително за заустване. С 2000 лева е била глобена и община Симеоновград за неизпълнение на предписание за почистване на нерегламентирано сметище. Винарска изба в Ивайловград е била глобена с 500 лева за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност, са други наложени санкции, пише БТА.

През месеца са били и почистени 12 нерегламентирани сметища в територията на обхват на екоинспекцията. Ликвидирани са били складовете за съхранение на негодни за употреба препарати в с. Горски извор, община Димитровград и с. Стойково, община Хасково, с което опасността от замърсяване на компонентите на околната среда е изцяло премахната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Андрешковците писали по-долу няма спасение...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В страната има закони и всеки е длъжен да ги спазва.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки занаятчия в България се падат по 3 чиновника с таргет за глобяване. За това пък икономиката отчете ръст ...на емиграцията.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак удряте по дребните,нищо ново,нагляри.Че аз ако искам, мога и в къщи да си ферментирам плодовете,да ги варя и да си прекарам медна тръба и малка вана с много лед и да си направя ракия,макар,че не пия алкохол.Я си гледайте работата,ще правим каквото си поискаме!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винарната е глобена по малко от ракиджийницата,защото инспекторите не пият опушена парцуца!
3
3
 
14
 
! Отговори
джибрата преди 4 години
Че какви отпадни води има една ракижийница?
2
3
 
18
 
! Отговори
Ежко Бежко преди 4 години
...С 2000 лева е бил глобен ракиен казан в с. Злато поле, община Димитровград за заустване на отпадни води в дере. И горските обитатели, които пия вода от дерето, сега са тъжни.
1
9
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Много хубаво! Трябват да обикалят повече инспектори.