Повишено внимание! Пътищата в София и Кюстендил са заледени

Пътните настилки се обработват срещу обледяване
Обновена: 7 дек 2019 09:39 | 7 дек 2019 09:07, Елка Василева
30
Повишено внимание! Пътищата в София и Кюстендил са заледени
Снимка: архив, Булфото

 Шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища. Пътните настилки в района на София и Кюстендил са заледени вследствие на падналия леден дъжд и ниските отрицателни температури.

В момента настилките се обработват за движение при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

На столичния бул. "Цариградско шосе" е станала верижна катастрофа. Няма пострадали.

Временно е ограничено движението на АМ “Струма” в посока ГКПП “Кулата” (движение в една лента) и на АМ “Тракия” в посока София поради пътно транспортни произшествия.

Поради обработване на пътната настилка срещу заледяване е ограничено движението в проход “Гълъбец”, път II-16 Нови Искър – Елисейна и по път I-6 Пирдоп – Елин Пелин.

Временно беше ограничено и движението по пътя Нови Искър - Елисейна за МПС над 12 т поради обработване на пътната настилка срещу заледяване. Временно е ограничено и движението при прохода „Гълъбец” поради обработване на пътната настилка и катастрофа.

Временно е ограничено движението по пътя София - Самоков в района на Златна рибка в двете посоки заради катастрофа. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщават още от АПИ.

Всички машини са в пълна мобилизация за почистване и обработване на пътните настилки.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.