Близки на убития Алек: Защо да се борим за справедливост?

Момчето бе убито от мъж, получил само 3-годишна присъда
9 дек 2019 12:23, Петя Славова
44
Близки на убития Алек: Защо да се борим за справедливост?
Убиецът Валентин Маринов. Снимка: архив, Булфото

Роднини, колеги и приятели на убития 18-годишен Алекс от град Бяла излизат за трети път на протест. Този път те ще се се съберат пред Апелативния съд във Велико Търново с искане за справедлива присъда.  Там отново ще се гледа делото за убийството.

Първоначално нападателят Валентин Маринов получи 20 години затвор. На втора инстанция обаче присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Роднините на Алекс определят решението като "скандално ".

Още по темата

Случаят е от преди 2 години. Тогава, пред дискотека в града, група мъже поискали цигара от Алекс Алексиев. Той им отговорил, че не пуши. Завързала се разправия, след което момчето е нападнато. Два дни по-късно то издъхна в русенската болница.

"Има направена тройна експертиза. Днес ще сме в Търново, за да изразим гражданска позиция в подкрепа на едно по-дългосрочно и справедливо наказание", отбеляза близка на починалото момче.

Две години вече са минали, а 3-годишната присъда почти е приключила.

"Когато убият детето ти, трябва да си сигурен, че убиецът ще получи справедлива присъда, а не да се бориш за нея. Очакваме справедливо решение, защото никой не заслужава подобен край. Алекс беше изключително добро и възпитано дете", заяви още лелята пред Нова тв близките и приятелите на убитото момче.

Учителката на Алекс също бе сред протестиращите и разказа, че познава Алекс като изключително добро и тихо дете.

Всъщност убиецът Валентин е получил 3-годишна присъда, защото се смята, че убийството не е станало по хулигански подбуди, а заради непредпазливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Bon преди 4 години
Жалко за момчето, но справедливост в тази *** няма, тя е само за *** и милионерите.
36
2
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Българи, стига с това купуване на ромски гласове! то е типично еврейска пропаганда - да обвиняваш уж в нещо, а периферно се пробутва че има броене на гласове?! Няма, - има назначения на които им трябват. В цялата история на демокрацията е имало само едно броене - когато Хитлер печели, оттогава такъв пропуск не се допуска. А при комунизма се брояха, за да се види процента на псувни върху бюлетините, и действа според упътването.
35
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
А холокоста е бил неволен, по невнимание, - газ бил пускан, но азербайджано-тюрките сами са си го дишали. А пък откъде газ за 6 милиона във военно време при свръхтежка война? - който не може да си го обясни, да се върне към първоначалното си становище - холокост не е имало. Доказателство? - ако евреите бяха избити (след войната се оказват повече от преди), сега цi$?$?те щяха да си стоят по катуните. И също доказателство - ц****и е мр***а дума, а евреи не е?!
34
0
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Така е за нормалните хора. А този от снимката е свикнал само да иска и да му се дава. Впрочем на тях започна да им се дава още преди да са поискали. Ако нещо не им се даде, те си го вземат.Една цигара ли струва животът на това дете, което учи и после работи, за да има помощи за убийците. Не 3, 30 са малко за този....непредпазливия.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че и на тоя примитив след като излезе от клетката също може да му падне нещо на главата по непредпазливост !!
32
0
 
2
 
! Отговори
МУНЧО преди 4 години
Аз искам да съм на нивото на сайта, за това казвам, че присъдата е по-голяма!!!
31
1
 
10
 
! Отговори
.....А преди 4 години
ако някой може да прочете мислите в главата на това същество ??????какво ли ще излезе оттам 0 0 0 0 0 0 0 ----щедра е природата след като създава такива индивиди храним ги , коткаме ....уфф
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По прекрасната магистратска логика, ако бутна някой от 10-тия етаж, аз съм невинен. Умрял е от удара в земята, а не от бутването - убийство по непредпазливост.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на снимката 100% гласува за ГЕРБ
28
0
 
19
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Много ми се иска тези от втората инстанция да бъдат срещнати в тъмното от *** като Валентин Маринов. Тогава ще прогърмите света, че е нападнат магистрат.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък винаги за смъртта на бития е виновен я бордюр, я случаен камък, а не убиеца.
26
1
 
26
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Бащата трябва да го хване като го пуснат от затвора, да го убие и после пред съда да каже, че е било без да иска и да поиска същата присъда като на убиеца - 3 години! Дреме му за тия 3 години, ще си заслужава отвсякъде! И 6 да му дадат пак ще е по добре от това убиеца да се разхожда свободен! Още по отвратителното в цялата ни система е, че тия 3 години в затвора убиеца е на издръжка от данъците на почернените родители! Затвора трябва да е трудова каторга, а не безплатен спа комплекс с храна!!!
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До gioНяма случаи на вендета.Наказание няма да има защото извършителя е от защитения вид. За толкова скандална присъде може да е виновна и добре подложена сума.
24
0
 
25
 
! Отговори
Държавен Разпад преди 4 години
България определено задмина дъното във всички човешки сфери... Не знам как сме в Евросъюза още
23
0
 
31
 
! Отговори
gio преди 4 години
след такива присъди после човек се чуди защо хората не вярват на полиция, държава и съдебна власт и вземат нещата с свой ръце.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук има два фактора - хомосексуалисти и шведи - две от най - пазените прослойки в днешно време! Справедливостта е само и единствено в наши ръце!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терминал 2
20
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато спреш някого на улицата да му искаш цигари това те прави отговорен разговора да приключи в добър тон и без да обиди, заплаши или нарани заговорения. В този смисъл в случая не може да се говори за непредпазливост, а за умишлено причинена смърт и то след вербални провокации и агресивно поведение, все утежняващи вината и увеличаващи присъдата обстоятелства. Поне 25г затвор трябва за нещото от снимката. А съдията от втората истанция да го разследва ДАНС!
19
0
 
24
 
! Отговори
- преди 4 години
Да се върнат старите закони - убиваш - умираш това е. Крадеш - без ръце. Да видим дали после ще се посегне пак.
18
0
 
17
 
! Отговори
някой преди 4 години
Стъпка 1: непредпазливия;Стъпка 2: съдията.