Ученички от Нови пазар върнаха 100 лева на изгубила ги жена

Дамата изпратила благодарствено писмо до училището и кмета
10 дек 2019 21:10,
7
Ученички от Нови пазар върнаха 100 лева на изгубила ги жена
Снимка: Pixabay

Две ученички от новопазарското СУ "Васил Левски" намериха 100 лв., изгубени в магазин и вместо да ги приберат, веднага уведомиха охраната на търговския обект. Двете банкноти от по 50 лева вече са върнати на собественичката им Младенка Стефанова, а тя написала благодарствено писмо до училището на честните деца, съобщава InfoShumen.

Още по темата

Посредници на случката били полицейски служители от РУ- Нови пазар. От там стана ясно, че жената е загубила парите си на 5 декември около 20:30 часа в хранителния магазин. След като се прибрала в жилището си, забелязала липсата на двете банкноти. Жената се върнала в магазина и споделила с охранителя, след което съобщила за липсващите пари и в Районното управление.

По щастливо стечение на обстоятелствата изгубените пари били намерени от  16-годишните Мерлин Ясимова и Виктория Райчева. Те веднага съобщили на охранителя в търговския обект, а той се свързал с полицията.

Благодарна за благородната постъпка жената, освен до училището, писала и до кмета на Нови пазар Георги Георгиев. „Постъпката на Мерлин и Виктория ми връща надеждата, че подрастващото поколение е достоен заместник на нашите родители. Моля, да бъдат поощрени и посочени за пример за подражание сред останалите ученици в училището“, пише Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тука ни докара тая демокрация!
6
5
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Браво на дечицата!
5
6
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Трябва да ги наградят с грамота.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една добра новина. Добри и честни деца.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази честност, не знам докъде ще я докарат. Вероятно като много други, до никъде. А Само вижте баш суджука, глиганчето, цецко ухото с чакрите, пацко верандата и още поне десет хиляди знайни и незнайни успели крадци, мошеници и видни измамници. Едва ли и като деца са ги давали за пример.
2
5
 
6
 
! Отговори
Sssssss..... преди 4 години
БРАВО!
1
5
 
12
 
! Отговори
kiki преди 4 години
Браво! на достойните български деца!