Респираторен вирус не е причината за смъртта на ученичката от Враца

Окончателното заключение ще има след вирусологична експертиза
11 дек 2019 18:22,
5
Респираторен вирус не е причината за смъртта на ученичката от Враца
Снимка: BulFoto архив

Изпратеният за изследване материал от белия дроб на починалото момиче от Враца е отрицателен за респираторни вируси.  Това съобщи проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, пише „24 часа“.

Още по темата
 

"Току-що ми съобщиха, че материалът от белия дроб на детето е изследван за 11 респираторни вируси чрез амплификационни генетични методи (PCR) и резултатите са отрицателни, добави той.

Скоротечна белодробна пневмония е причинила внезапната смърт на 13-годишната ученичка от врачанското училище "Христо Ботев", съобщиха вчера от окръжната прокуратура, позовавайки се на първоначалните заключения на патоанатомите след извършената аутопсия на момичето.

Окончателното заключение обаче ще бъде представено едва след назначената вирусологична експертиза, казаха вчера от врачанската болница. В отговор на свидетелските показания на близките на Нели, че тя не се е оплаквала в дните преди смъртта си и не е боледувала, местните специалисти смятат, че болестта може да се е развила мълниеносно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Анонимен 1Нещо зачестиха тия внезапни пневмонии ...
3
1
 
5
 
! Отговори
ДокиДок преди 4 години
Що са се хванали в тия бели дробове на това дете, не знам.
2
4
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Това е ритъмно-проводно нарушение. Ако има стара ЕКГ да се измери QTc интерваала, който е предпоставка за тежки аритмии.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си хас! Ами хеморагичната пневмония?