Съд: 80 000 лв. на жената, паднала в дупка с вряла вода

„Топлофикация Русе“ беше осъдена да плати обезщетение
13 дек 2019 07:42, Елка Василева
7
Съд: 80 000 лв. на жената, паднала в дупка с вряла вода
Снимка: архив, Булфото

„Топлофикация Русе“ беше осъдена и трябва да плати 80 000 лв. обезщетение на жена, паднала в изкоп на фирмата с вряла вода.

Окръжният съд в Русе уважи изцяло предявените искове и осъди топлофикационното дружество в града да плати на 45-годишната Наргиз Юсеинова обезщетение за имуществени и неимуществени вреди, предаде БНР.

Случаят е от 1 декември миналата година, когато жената пропада в необезопасен изкоп с вряла вода в квартал „Здравец-Изток“. Благодарение на бързата реакция на съпруга ѝ е извадена жива от ямата, но с множество изгаряния по тялото.

Още по темата

Седем оперативни интервенции са претърпени от Наргиз Юсеинова, а болките и страданията ѝ продължават и до днес. Това е причината съдът да уважи претенцията ѝ към „Топлофикация Русе“ в пълен размер.

В мотивите си съдът коментира всички доказателства по делото и установява, че е налице бездействие на служителите на топлофикацията, които не са обезопасили изкопа и въпреки инцидента мерки са взети едва на следващия ден вечерта.

Магистратите допълват, че дори  към настоящия момент не е променена тази практика и организация на работа, лишена от логика, отговорност и ангажираност към опазването на здравето и живота на гражданите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Американ преди 4 години
80000 лева само за 7 операции зор!??Баси говеждата държава!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За страданието на жената от една страна и богатствата на престъпната група от друга, тези 80 000 са нищо
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За хората на ДПС правосъдие има.За другите не е ясно.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до1И да го постригат нула номер с каишка на врать да го разкарват в центьра на градь заради платената си диплома.
2
5
 
24
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Само в България е възможно, ако някой непозволено увреди сериозно здравето на друг, или дори причини смъртта му, да се присъждат подобни смехотворни обезщетения! Браво на съда, че е присъдил обезщетение и е осъдил топлофикация, но истината е, че за подобни случаи обезщетенията трябва да са в пъти по-големи!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Топлофикация Русе би трябвало да има отговорник със задължения, които не е изпълнил след изкопните работи. Той трябва да плати .