Helpbook през зимата: Кал, мръсотия, свлачища по улиците

Ако видите нередност, подайте сигнал онлайн
15 дек 2019 18:50, Анисия Иванова
9

Снимка: Helpbook

С настъпването на зимния сезон отново се сблъскваме с кал, мръсотия, свлачища. Днешният обзор в Helpbook.info започва с обезпокоителен сигнал по темата към община Варна.

В непосредствена близост до входа на детска градина и на новоизграден парк се е образувала дупка, която застрашава живота на всички преминаващи, особено на децата. В западната част на паркинга между детската градина, парка и близкия трафопост се вижда постоянно разширяваща се дупка, с приблизителен диаметър 3 м, която свършва в дълбоко дере. Към нея води новоизграден тротоар и според нашия потребител е цяло чудо, че още никой не е паднал вътре.

Разрушени и мръсни пътища също не липсват заради системното пренебрегване на правилата и в столичния квартал "Враждебна". Ето какво пише в сигнала: "Повече от половин година по ул. 25 и ул. 1 и понякога и през ниви в близост до тези улици рано сутрин и след обяд преминават много на брой тежкотоварни автомобили. Предвид факта, че до края на улицата няма паркинг за такъв вид автомобили следва, че те излизат накъде от частните имоти намиращи се в близост, но там регламентиран път няма, следователно тези камиони се движат по селски черни улици. Това е видно и от прахта, която се вдига след тях лятото и калта, която пренасят по улиците през зимата. Улиците и дворовете са постоянно прашни и кални. Освен това има опасност и за многото малки деца, които преминават през улиците предвид големината и броя на камионите и ширината на улиците, които според мен не са пригодени за такъв трафик."

Насред кръстовище в Казичене се е появила огромна дупка, която троши колите и създава предпоставки за ПТП. Авторът на сигнала моли общината да предприеме нужните действия за разрешаване на този проблем като остава в очакване на скорошен отговор за мерките които ще се предприемат и съответните срокове.

Окаяно състояние на пешеходна улица наблюдаваме в район "Илинден". От изпратените снимки се вижда, че това е пешеходна зона, която води от спирка Вардар на метрото до Националната кардиологична болница. В този район има магазини, аптека, банка... Оживено и натоварено място е, а преминаването е истинско изпитание, особено при дъжд и сняг.

Попадаме и на поредния сигнал за рушащата се фасада на сградата срещу Бърза помощ в район "Оборище". Поради липсата на отговор и действия от страна на общината, факт са и поредните паднали тухли и мазилка. Потребителят твърди, че са минали няколко години от първия му сигнал. Няма данни дали през това време е пострадал човек, но това безхаберие от страна на общината е недопустимо, още повече, че тази сграда е център за хора в неравностойно положение.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото нещо с което се тупат в гърдите ГЕРБ е пътищата, а 90% не са ремонтирани от бай Тошово време, преди 30 години. Крадът се пари от магистрали и това е. Тротоара пред къщата ми е бил подменян 4 пъти през соца и последено през 87-***, а сега не са останали здрави плочки.
5
2
 
2
 
! Отговори
Боко преди 4 години
Асфалта не се ядеше а сега искате асфалтНямате угодия
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо за отвратително мръсния въздух в София няма ли?Или Баце ще ви опъва пак ушите?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И по 1300 евро за квадрат голи стени!Айде на "промоциите", балъци!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай!
1
3
 
8
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Мен пък най ме е яд че са осветлени подлезите та човек като е по София няма къде да иде по нужда.