За студентския празник - студ в 4-звезден хотел

Потърпевши се оплакват от неработещи климатици
Обновена: 16 дек 2019 10:10 | 16 дек 2019 09:54, Петя Славова
19
За студентския празник - студ в 4-звезден хотел
Снимка: Кадър, Нова тв

Ледени стаи, счупени врати и неработещи уреди в хотел 4 звезди. Това заварва група студенти в хотела си във Велико Търново на 8 декември.

Вместо в 4-звезден лукс, студентите били настанени в студени стаи - без топла вода и отопление. Обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, твърдят пред Нова телевизия потърпевшите студенти, които празнували 8 декември в старопрестолния град.

За да отбележат студентския празник, младежите капарират по 108 лева. Когато пристигат обаче реалността се оказва далеч от звездната категория.

За проблемите и лошите условия единствен от компанията пред камерата се осмелява да разкаже едно от момчетата.

"Имаше климатик, но той не работеше, много хора искаха духалки от рецепцията, за да се сгреят. Като цяло навсякъде в хотела, в механата беше студено, а банята беше адски студена – там водата беше хладка и не ставаше за къпане. Някои хора се наложи да спят с връхни дрехи", разказа още потърпевшият.

Студентите се оплакват и от лошо обслужване. Възглавниците и матраците в стаята били мръсни. Имало изпочупени брави на врати, като за една от тях се наложило почиващите да викат ключар и сами да му плащат за услугата.

"В моята стая не работеше телевизора, нямаше интернет, освен на рецепцията.", обясни още студентът.

Експерти обясняват, че отоплението и топлата вода е основна услуга за всяко място и не е екстра. "Стаите трябва да отговарят на конкретен размер. Трябва да има отопление, течаща топла и студена вода", обясни още специалистът.

На място в хотела отива инспекция от Комисията за защита на потребителите и Министерството на туризма. След проверката им става ясно, че определени стаи не отговарят на изискванията за 4-звезден хотел и не са отоплени, има и стърчащи кабели, мухлясали места, както и мръсни матраци.

От хотела твърдят, че на въпросната дата е имало топла вода и отопление. "Нямахме никакви оплаквания към момента", отбелязва служител на хотела.

Проверяващите пък са категорични, че са правили проверка и през септември след сигнал на туристи. От Комисията за защита на потребителите ще помогнат на студентите да потърсят правата си и да получат обезщетение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
2
 
! Отговори
СТАЛИН преди 4 години
при минус 15 климатиците не работят кво реват да ги пратят по лагери
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите се сбъскали с българските хотелиери и българската действителност.. Да бяха питали родителите си, защо не ходят на почивка в България..
14
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ако наистина става дума за Интерхотела , той ОТДАВНА не е това , което е бил , пълен крах в ръцете на мутри !! Най- правилно е - тотален генерален ремонт или бутане !
13
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До ЛчИнтерхотел ВТ
12
15
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Четиризвезден хотел, но на цена като за хостел. За 30 лв. толкова. Всеки голям хотел има стаи за бедняци, на цени като за бедняци. В стаите по 100 лв. всичко е на 6.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва по сериозен контрол за звездичките, пишат им ги по желание.
10
0
 
17
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 1Ами не е малка когато си дал 108лв.Защо такива хотели не ги затварят до отстраняване на забележките но не по малко от година
9
16
 
8
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Айде бе студено им било. За кво да пускат отопление като ги знаят онея че цяла вечер пият и се загряват.
8
0
 
24
 
! Отговори
ас преди 4 години
това ако не е Интерхотел ВТ пък на! точно там преди 7 години на такава греда ударихме че не е истина просто.... на 99% мога да се обзаложа, че е той!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като бях студент си взимах винаги с мен една "духалка" и всичко си беше ОК!
6
0
 
9
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да подадат жалба срещу хотела до епископ Датев Акобян по установения ред, за съжаление Негово Преосвещенство е претоварен да приема и разглежда жалби от България и Румъния и се чака дълго.
5
0
 
19
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Мутри туризъм и хотелиерство ще развиват, пък какъвто и да е друг бизнес.... Да отиват в Гърция и Турция на обучение, та да разберат как се прави!
4
0
 
11
 
! Отговори
Лч преди 4 години
Как се казва хотела?
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Като се пишат 4 звездни, да се държат като такива. Това драги е фалшива реклама. Ако студентите искаха да ходят в хотел с 1 звезда, щяха да се там. Тогава оплакванията им нямаше да са на място. Тук обаче, елементарни неща като ТОПЛА ВОДА И ОТОПЛЕНИЕ са били неизправни. Интернет връзката пък е толкова елементарно разпространена услуга през 2019, че да го нямат е пълен провал. Критиката предизвиква промяна, иначе сме си дръжлива рая дето я мачкат за всичко, а ти си и на постера.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де какво общо има Нова твс тоа ваш третокачествен сайт
1
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В моята стая не работеше телевизора, нямаше интернет, освен на рецепцията."Драмата е голяма.