Нова индустриална свинеферма в Пазарджишко, хората на бунт

Защо техните прасета не бяха избити, питат се жителите на Юнаците
17 яну 2020 16:52,
13
Нова индустриална свинеферма в Пазарджишко, хората на бунт
Снимка: БГНЕС

В подписка до Министерския съвет, до екологичното министерство и до агенцията за безопасност на храните, жителите на пазарджишките села Величково и Юнаците протестират срещу започналото изграждане на нова индустриална свинеферма в непосредствена близост до населените места, съобщава БНР.

Още по темата

Според местните хора е недопустимо да се отглеждат прасета в промишлени количества в район, където десетки стопани бяха принудени да ликвидират животните в „задните си дворове" заради африканската чума.

Кметът на село Юнаците Стоян Кузев коментира случая като заяви, че се готви гражданско неподчинение и затваряне на пътища в района. „Не знам кой и как им разреши в населено място да правят свинекомплекс, тъй като върлува африканската чума. Аз като физическо лице не мога да гледам едно прасе, а той ще гледа пет хиляди прасета. Защо? Питаме ние управлвяващите и чакаме отговор естествено от  тях", категоричен е кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обезправяват ни и ни заробват. Искат да не си отглеждаме храната, да сме зависими, да сме безпомощни. Ако кажат да гладуваме, да сме гладни. Ако поискат да ни продават по 100 лева килото, да могат. Заплашват ни с умопомрачителни глоби и затвор. Те са ДЯВОЛИ! САТАНА управлява Европейския съюз. НПО-та всеки ден ще отнемат деца, или най-малкото ще тормозят и стресират хората.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
местан закри всички жетеринарно медицински институти още преди да сме влезнали в Евросюза. А доколкото животните отглеждани от обикноженни хора то те нямат ваксина и не живеят в подходящи услвия. Естествено е да има зарази.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
виж ти,промишлено може да се отглеждат,домашно не.Корпорациите настъпват,личността се обезличава,свободите ги няма,човек няма право да се грижи сам за себе си и прехраната на семейството,трябва да работи за някой друг и да купува произведеното от друг.Независимост не е разрешена,такива хора са опасни,търси се контрол върху всичко и всеки,принудително се създават консуматори,не чрез качество а чрез забрани
8
2
 
9
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Любе Никола,Никола.Да станеш любе да видиш.Твоите дребни дечиня.Твоите дребни дечиняНА ЧУЖДИ ПОРТИ...АРГАТИ...
7
4
 
3
 
! Отговори
sa6o преди 4 години
kmeta dava 50 leva koito iska da vika sabira hora
6
5
 
4
 
! Отговори
селянин преди 4 години
4...Къде е таззи черна каса, че да си платя вноската?Дай адресче, телефонче, имена на касиерите....или една жена ти каза...
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е цената да си европеец.Тоест робна Европа.Всичко унищожиха и ще продължат.Който не скача е червен. Сини кар...т у ни
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от радост! От 30 години са ни наддупили ни се радват, радват... голяма радост пада аман вече!!!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато внесеш в черната каса на ГЕРБ можеш да правиш всичко.
2
5
 
7
 
! Отговори
бай хараламби преди 4 години
Аз на терасата в Лозенец до хотел Хемус си гледам 3 прасета.Обаче моите съседи са много завистливи и злобни и постоянно ми правят забележки и пишат жалби до полицията и до общината.
1
50
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето за това говорим.Злоба завист омраза . Ние не сме народ а св......ч. Работи народе и не гледай в чуждото канче. Вместо да се радвате че някой работи и печели не скражба а струд вие плюете. Всеки народ си заслужава съдбата.