Перник иска и втора станция да мери чистотата на въздуха

Кметът: Ще поставим филтри на домовете, топлещи се на въглища
17 яну 2020 15:06, Анисия Иванова
8

Перник поиска втора станция, която да мери чистотата на въздуха в града. Днес няма превишаване на нормите за опасни газове и фини прахови частици.

"Изпратихме писмо до министъра на околната среда и водите с искане за станция, която ще се намира в средата на града, близо до индустриална зона, за да може целият град да бъде покрит и ако има завишение - то да бъде хванато и да бъдат взети мерки", обясни кметът на Перник Станислав Владимиров пред Bulgaria ON AIR.

В бюджета е заложено и поставянето на филтри за домакинствата, които се отопляват на твърдо гориво.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че Нено Димов е знаел за ситуацията в язовир "Студена" и че водоемът върви към критичния минимум, но въпреки това е разрешавал вода за промишлени нужди за "Стомана" и "Топлофикация-Перник".

Разследването продължава, ще се разпитват още служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпратихме писмо до министъра на околната среда и водите с искане за станциятва *** са странни хора - пратили били писмо на министъра да им купи станция. Ми що само една бе, а не 500 или 10 000? И като видите показанията и кво ще направите? Ще напишете писмо на министъра да ви очисти въздуха ли?Напишете му на министъра, че искате и море в Перник!
4
0
 
3
 
! Отговори
Кюмюро преди 4 години
Кога у Перник въздухът е бил кристално чист бре? През 50-те,60те,70те , се радвахте и пишехте стихове ,,Димят фабричните комини",радвахте им се ,на банкнотите ни бяха увековечени-А Зл.Панега,Кремиковци,АТЗ,,Стара Загора Станке Димитров,Комбината в Девня /всички ходеха задължително на кръста с противогази/, Химкомбината-Враца и други градове пушеха та се късаха.И интересно ,нямаше протести,защо ли ?Ако Грета беше видяла това ,щеше да се обеси сама!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като спрат да горят боклукчавите въглища на Ковачки, въздухът ще се изчисти.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как няма и Перник да поиска филтри за 4к да поставя, явно има далавера...
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филтри ли, явно глупостта е заразителна или пък алчността!