Стомана: Водата сме я плащали по две тарифи - по 2 лв. и по 13 ст.

Използвали под 0,8 млн. кубика вода, а не 7 млн. за 2019-та
17 яну 2020 15:13, Анисия Иванова
17
Стомана: Водата сме я плащали по две тарифи - по 2 лв. и по 13 ст.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От пернишкото предприятие "Стомана индъстри" отхвърлиха твърденията, че са плащали водата, която са ползвали от язовир "Студена", по по-ниски тарифи от гражданите на Перник, както твърди прокуратурата в обвинението срещу бившия екоминистър Нено Димов.

В съобщение до медиите от "Стомана индъстри" уточняват, че са плащали количествата вода по две тарифи, утвърдени от КЕВР и правителството.

Още по темата


Питейната вода, която предприятието е потребявало, е била на цена от близо 2 лв. за куб. метър, каквато е и за гражданите на Перник. Водата с непитейни качества действително е заплащана по 13 стотинки за куб. метър, уточняват от "Стомана", цитирани от БНР

Оттам допълват, че "Стомана индъстри" е консумирала през миналата година малко под 0,8 млн. кубика вода, а не 7 милиона, както обяви прокуратурата. Допълва се, че това е 3% от консумацията на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: перникводастоманацена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде се изпокриха "честните" разследващи журналисти ,които подробно описаха как бабата гледа ка.на..бис....я, момчета го дайте по- простичко- пишете кои са шефовете на "Стомана" и най- вече кой стои зад тях и ще стане ясно какво се е случило с водичката
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горките ,нямат така да ги разиграват с различни тарифи , не е като нас , обикновените риб..ки , знаем си - твърда тарифа 3.00 лева
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...и продължават да наглеят,както се разбра,централния кран изобщо не е работел и са получавали максимално количество,а те са си го смятали по техен си начин,тоя кубик ми трябва,а тоя не ми трябва,хахахахаха
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха, да, има и два вида дъжд. Питеен дето пълни язовир Студена и непитеен дато пълни Пчелина
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това повсеместно оглупяване, неминуемо ще се затрием като животински вид! Това, че не е само нашенски синдром - не ме прави по-щастлив, уви. Страшна заблуда е, че посредствеността и неграмотността е управляема ...Що да не се включа пък и аз - ето и от мен:Стомана - на скрап!Замърсяват водата - за бога, две/трети от нея е вече водорода във всяка молекула!Високото запрашаване спира притока на електрони, а то оскъпява тока - долу, оставка!
12
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Боко да вдига барикадите пред парламента щото Перник идва.
11
3
 
8
 
! Отговори
неспециалист преди 4 години
До Анонимен 10 - допускам че си прав, не знам как е осъществено захранването на завода. Но се чудя защо са взимали вода от язовир за Питейна вода, а не от специално изградения за тях (Пчелина май се казва) с НЕпитейна вода? Сигурно не е била по 13 стотинки? А защо ли?
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Естествено че е така. В момента от главната тръба е захранен завода, а завода е преди пречиствателната станция. ;)
9
2
 
6
 
! Отговори
слтци преди 4 години
Константинов твърди, че трябва да се реши за живота и здравето на хората ли ще се тревожим, или за парите на предприятията. "Ние *** ли сме, или само така изглеждаме - попита той. - Това просто трябва да се прекрати, това е безумие и не може така да продължава. Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят. И с право, ако така продължава. Трябва да си напълно ненормален първо да го направиш това нещо и второ да настояваш още да го правиш (б.р. - визирайки "Стомана"-Перник, който поиска, въпреки празн
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При поливна или индустриална вода, цената е ниска. В другата вода има цена за кубик доставена пречистена на входа вода и цена за кубик преминала през пречиствателната станция .
7
5
 
12
 
! Отговори
минувач преди 4 години
"Питейна вода" - тази която се пие - по 2 лева. "другата" - за миене, къпане, пране - по 13 стотинки!Средностатистически човек (дори да е Перничанин) не може да изпие повече от 3 литра на ден! Мисля че след това обяснение на Стомана - всеки Перничанин (а и не само жителите на този град) трябва да поискат сериозна 'ревизия' на сметките които са плащали до сега!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3 - Викаш значи след 'пречиствателната' вече тръбите са две? Да бе!А по коя тарифа сега плащат Перничани за мътната течност която им тече от чешмите, а?
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНПодозирам, че стомана плащат за водата по 13ст от доста преди ГЕРБ.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглеци
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха ха!!!Тръбата е една от язовира до пречиствателната станция.В тая тръба водата е непитейна по 13ст.След пречиствателната станция става питейна по 2лв.
2
8
 
32
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Трабата е една - как така по нея тече ту питейна, ту непитейна вода? А ако това по някаква магия е възможно - тогава защо перничани плащат само за 'питейна'?
1
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО ЗА СТАТИЯТА!!!НАЧИ ТЕЦА ВЕРНИШКИ ВЕРОЯТНО Е ДЪРЖАВЕН И ТАМ ДА ПЛАЩАТ ВОДА ПО 13 СТ ВОЖЕ ДА СЕ ВЪЗПРИЕМЕ ЩОТО ТАКА УЖ СМЕТКИТЕ ЩЕ СА ПО МАЛКИ ЗА ТОПЛА ВОДА И ПАРНО!НО СТОМАНА ДО КОЛКОТО ЗНАМ Е ЧАСТНА И ТЯ ДА ПЛАЩА ПО 13 СТ ЯВНО ОТ ГЕРБ СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДЯТ!