Бургас на път да остане без хематологично отделение?

Няма кой да го оглави, а кандидати от други градове не идват
20 яну 2020 21:35, Нели Христова
18

Хематологичното отделение на най-голямата болница в Бургас е изправено пред риск от затваряне. Причината е, че няма лекар, който да го оглави. Специалист се търси повече от месец, но резултат няма. От ръководството на болничното заведение дори предлагат апартамент на този, който се съгласи да работи в отделението.

Заради липсата на хематолог на щат, пациентите на държавната болница в Бургас се налага да пътуват за животоподдържащи процедури до Варна.

"Лошото е, че сме областен град с толкова много болници. Срам ме е да кажа, че съм от Бургас – град с над 10 болници и без хематолог – нито за възрастни, нито за деца", каза пациентка пред Bulgaria ON AIR.

Към момента ръководството на държавната болница в Бургас поддържа основните дейности на хематологичното отделение. Има обаче реален риск то да бъде напълно затворено, ако не се намери специалист преди подписването на договора за изпълнение на дейностите със Здравната каса в края на януари.

"Няма как да намерим специалисти. Обърнахме се за помощ и към клиниките по клинична хематология в Стара Загора, Варна, но и там нямат колеги, които могат да командироват при нас", сподели Изпълнителният директор на УМБАЛ – Бургас, д-р Бойко Миразичйски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
един преди 4 години
До Наблюдател---------------------------Няма да остане, ако предложат заплата колкото шефа на БНБ.
14
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 4 години
До Логика----------------------------Това е евросикаджийство!
13
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Няма да остане, стига търсихте сензации.
12
3
 
2
 
! Отговори
висок преди 4 години
Ха, нали Рибов прогонваше всички млади лекари, за да пази място за сина си!!! Що сина му не стане шеф? Няма специалност?
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да СПРАТ да дават държавни пари на частно болници от Здравната каса. Арабите измамници като оня Семир Абумелих да си търсят клиенти. Ако няма клиенти да се маха. Всякакви фирми фалират. Ням да е ново ако някой арабин- измамник фалира и избяга ОБРАТНО към Турция.
10
1
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
На този изпълнителен директор на УМБАЛ Бургас му трябва отдел ,,Народно здраве,,от соц.време,за да му ,,откомандирова,, някой лекар,от някой Медицински Университет и да му реши проблема.А къде спа д-р Миразчийски докато беше жив многоуважаваният 78 годишен хематолог д-р Рибов/вечна му памет на колегата/?Каквито са критериите в България за мениджърите на МБАЛ,такива са ни и акредитациите те да се наричат УМБАЛ/без достатъчно по профил лекари- специалисти,да не говорим за хабилитирани професори/.
9
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Либен преди 4 години
Нали са университетска болница? Вярно е за завеждащ отделение държавна болница 20лева.Цели 20 лева.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам познат хематолог. Заплащането им в държавните болници е около 1200лв. Той си би шута в частна. Работи 3 дена седмично и получава чисти над 6к.Сега си отговорете на въпроса защо няма да има хематолог в Бургас, а няма такива излишни и в Пловдив и Стара Загора...
7
2
 
7
 
! Отговори
филянкишията преди 4 години
Бай Киро Ананиев е спец баш министър на бат'Бойко и е пенсионер , като му дойде времето ще дойде да лекува бургаските *** защото гласуваха за ГЕРБ и го избраха за министър на здравеопазването , ако не е лекар , а само пенсионер счетоводител и кърлеж , разбиращ по-малко от медицина даже от Мюмюн санитарчето , което учи за парамедик.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Не е до отделението, а до човека. Има и честни лекари, колкото и да не ви се вярва. Кой ще си причини доброволно такова мъчение - ниска заплата, постоянно недофинансиране, липса на апаратура, изнервени подчинени, агресивни пациенти. И ти да носиш отговорност за цялото това безобразие.
5
1
 
19
 
! Отговори
Видими резултати преди 4 години
Сега в Бургас, скоро и в други областни градове!
4
6
 
4
 
! Отговори
asd преди 4 години
Бургас е хубавия град, дано си намерият специалист, хората го заслужават
3
5
 
10
 
! Отговори
Логика преди 4 години
Ако Коминизъм = съветска власт + електрификация, то Евроатлантизъм = банани + тоалетна хартия.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБGroup нямат почивка
1
4
 
22
 
! Отговори
Ийон Тихи преди 4 години
Е нали управлението е стабилно а Бургас е най добрият град за живеене