Хотелиерите и ресторантьорите готвят протести, искат 9% ДДС

Искат и регламентиране на бакшиша
20 яну 2020 09:30, Красимир Ангелов
161
Хотелиерите и ресторантьорите готвят протести, искат 9% ДДС
Снимка: Булфото

Хотелиери и ресторантьори обмислят протести с искане ДДС в сектора да бъде намалено на 9%.

Управителният съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и областните ръководства се събират във Велико Търново, за да приемат обща петиция и да обявят намеренията си за бъдещи стачни действия, съобщава БНР.

Още по темата
Целта на срещата е да се приеме стратегията за протестни действия на заетите в бранша, съобщи Петър Стефанов - председател на БХРА във Велико Търново. Хотелиерите и ресторантьорите искат ДДС да бъде намален на 9%.

Настояват и за намаляване на административния произвол над малкия и средния бизнес. От БХРА искат и законови промени за регламентиране на бакшиша.

Недоволството се очаква да започне с поставяне на надписи "Протест" на заведенията. След това е възможно и да се стигне до затваряне на заведения за един ден, поясни Петър Стефанов.

Ако и това не даде резултат, от БХРА предвиждат представителите на бранша да се организират в масов протест в София, като може да има и дългосрочно затваряне на обектите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЧАК ТАКА НЕ - АМА ДА СЕ ВЪРНЕ ПРЕДИШНАТА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ , А ИМЕННО - ЖЕНИ НА 55 А ЗА МЪЖЕ 60 И ЩЕ Е СУПЕР
146
0
 
1
 
! Отговори
33 преди 4 години
До До стаматА КОЙ ДА ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ ТЕ ВСИЧКИ МЛАДЕЖИ СЕ ЮРНАХА В СОФИЯ ДА СТАВАТ БАРОВЦИ ! А И СЛЕД КАТО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ НИ ПРЕДЛАГАТ ВСИЧКО НА ЕДНО МЯСТО А НЕ КАТО НАШИТЕ СУПЕРМАРКЕТЧЕТА РАЗПРЪСНАТИ В 10 МАГАЗИНА ЩЕ ПРЕДПОЧЕТА КАУФЛАНД ИЛИ ДРУГА ВЕРИГА !
145
0
 
3
 
! Отговори
komitataе в политика преди 4 години
Те на детските дрехи ,лекарствата и храните не свалят ДДС ще свалят на хотелите
144
0
 
7
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
Проблема не е в ДДС , касовите бележки или данъците ,а в страшно раздутата държавна администрация с тъпуунгери търтеи и калинки на роднински принцип назначавана тиня и безподобен от па дък .Тази плевел трябва да бъде изкоренена и съкратена до крак и изпратена да работи в Частният Бизнес продуктивно по поточни линии и халета.Това огромно войнство от тъпоъгълници е целият проблем на България .Ако не бъдат съкратени ни очаква гражданска война!
143
0
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Да затварят всичко, морето ще си отдъхне, ще се махнат пияндетата, а ние ще ходим в Гърция и Турция.Там морето и плажовете са чисти, без чадърен рекет и любезно и качествено обслужване навсякъде.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До стаматОсвен че си неинформиран, но си и много необразован.За това те манипулират.
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да затварят, защо държавата ще ги дондурка. Га праяха зданията, кого питаха, а ся.....щяло да има фалити. Хайде геч.
140
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Аз съм за това ДДС за всичко да падне на 15%. Така хората ще имат повече пари за харчене, което е добре за икономиката. Няма да е добре само за държавните *** които разчитат на националния бюджет.
139
0
 
8
 
! Отговори
Edna преди 4 години
Защо не протестираха през август? Ахаааа, чакаха да мине сезона, преброиха печалбата, сега - на протест...
138
0
 
11
 
! Отговори
Българка преди 4 години
ДДС върху лекарства, учебници, детски стоки, хляб е 20%. Защо на тези да им намаляват на 9%? Да не мислите, че ще намалят цените си!?
137
1
 
8
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Държавата е яко мошеническа. Казала на 'бизнеса' ще плащате първите 3 дни болнични ама то ще е 'временно'. И сега никой не ще да ги плаща. А хората си вземат болнични защото контрола е слаб а и без това заплатите са мизерни. "Я да си вземем 3 дена болнични че трябва да се копат картофите." Ако заплатите бяха добри нямаше да има "болни" хора.
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия бакшиш никога не давам. Без тия. Който е будала да дава. Не знам каква е тази *** философия да му давам добавки, за това че му били малко от работодателя, аре у лево.
135
1
 
8
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Прочетох в нета че шефката на БХРА ,някоя си Вени Петрова от Ст.Загора , бивша радиоводеща и е влизала в хотел и ресторант единствено като клиент.И същата тази селска *** е основала НПО - "Фенките на Бойко Борисов" в Ст.Загора.Задължително условие е била всяка загорска УФСЬ да носи фланелка с образа на Боку под сакото си!!!Постоянно и ежедневно!!!А сега си представете какво е това БХРА и чий го търси там баба Вени Кънчева Петрова.Гнус ме е от тази дърта бабичка-бойковистка!
134
1
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
На тези хотелите им са за милиони.Дават най ниските заплати и искат нищо да дават на държавата
133
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
И 9 са много!Никакво показване на бакшиша!
132
1
 
11
 
! Отговори
яьзе преди 4 години
За алчните хотелиерчета и ресторантьорчета не 20 а 200% ДДС. Тези са най-големите измамници в плащане на данъци, заплати и усигоровки. А да и тройна дублировка на касови апарати и през час данъчи.
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
милен хотелчев ли им е председателя?
130
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да такае..но 95 процента от хотелиери и ресторантьори им работиш по 12 -13 часа а те осигуряват на минималната..как е?
129
1
 
15
 
! Отговори
селянин преди 4 години
Това тука в България не са протести а шествия. Протестите бяха вчера във Франция, където народа се пребори за ПЕНСИОНИРАНЕ НА 60 години. А ние овчето стадо ще блеем баирите.
128
0
 
24
 
! Отговори
ined преди 4 години
На който не му отърва да затваря, че и без това прекалено много хотели станаха