Трагедия: Деветокласник падна от прозорец на училище в Русе

15-годишното момче е починало на път за болницата
21 яну 2020 10:04, Александър Попов
89
Трагедия: Деветокласник падна от прозорец на училище в Русе
Снимка: БГНЕС
15-годишно момче е паднало през прозореца на Английската гимназия "Гео Милев" в Русе тази сутрин, съобщи bTV. Инцидентът е станал преди да започнат учебните занятия.
 
Тийнейджърът е загинал от нараняванията си при транспортирането му от спешния екип към болницата. 
 
Полицията е на място, за да установи дали деветокласникът е бил бутнат или е скочил сам.
 
Момчето е било от добро семейство, не е имал притеснително поведение, заяви директорката на училището Маргарита Янакиева.
 
С децата в училището ще работят психолози.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: Русезагинал ученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Ум.... преди 4 години
...ниченце-шестаченце предубедено, преди около три години същото това момче се е хвърлило от балкона на семейния апартамент. Някакъв компетентен твой коментар за семейството ще чуем ли?
59
4
 
1
 
! Отговори
6 преди 4 години
До Шестакът..Защо детето се е самоубило в училището ? За да накаже със смъртта си бездушните "педагози " , съученици ...То е адресирало виновниците ! Било е самотно , било е нещастно , страдало е от неразбиране на макар и своите фантастмагории ,както пише исамата майка . а ако е било от друг град ...не ми се говори ! Класът колектив ли е бил ? Той имал ли е място в общуването съссъучениците си ? Никакви хапчета , никакви психиатри не помагат , ако социалната среда е пуста , празна и егоистична
58
0
 
3
 
! Отговори
Шестакът.. преди 4 години
...продължава да настоява, че дете, което се лекува при психиатър след опит за самоубийство и има назначена медикаментозна терапия, е грижа главно на директорите на училищата, в които учи - те са отговорни, ако с него се случи нещо лошо, а не онези, които експертно са разрешили обучение по общия ред.Ид.иотизмът няма край
57
3
 
1
 
! Отговори
6 преди 4 години
До Анонимен Нищо не можеш да ми " светнеш " , защото явно си някаква маша на директорката ,която сега се мъчи да избяга от отговорност . Драги /а/ ,приемът в езиковите гимназии е след 7-ми клас , а то е в девети в ново училище! Как ? Има само два начина - идва от друг град или е положил приравнителни изпити по учебния план на тази езикова гимназия .В неговото състояние вторият вариант е невъзможен.Остава вероятността-само в чужд град!?Как се е чувствало ? И този психиатър...?И това семейство ..
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шестобалният, да те светна -психически болните ги лекуват психиатри, а не даскали. Фактът, че детето е записано да учи редовно означава, че е налице официално разрешение от лекуващия психиатър / детето вече е скачало!/.При положение, че във външното му поведение няма обезпокоителни признаци - как точно даскалите да го лекуват? Та нали детето ходи на периодични прегледи,пие хапове, какво повече са могли да правят училищните власти? Да накарат учители и ученици да стоят под прозорците превантивно?
55
3
 
1
 
! Отговори
6 преди 4 години
До АнонименНещастници и неграмотници отричат възможността училището и психиатрите да си сътрудничат, по уреден от закона начин , в интерес на здравето на детето !? И трагичният резултат е налице - студения труп на детето ! Никой не носи нито морална , нито законова отговорност ! Всички са невинни , а мъката и загубата остава единствено за родителите ! Това ли защитавате ,неуважаеми "пишещи "?
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номер 6 много симпатично се заблуждава, че лечението на психичноболните се извършва от директорите на училища, а не от психиатрите, които ги лекуват. Поради което сънува ситуация, в която директорите осведомяват лекуващите лекари за състоянието на пациентите им, вероятно препоръчват и лечение!Смях с кре.тените в този форум, пълен смях;)
53
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Пореден смях - не директорите уведомяват институциите заети с грижата за хронично болни деца, а институциите - директорите. При дете, претърпяло суициден инцидент, е задължително да се представи официална експертна оценка, удостоверяваща годността му да бъде обучавано по общия ред. Отговорността е на лекуващите психиатри, а не на администрацията, която няма компетентности в областта. Няма как ***, който продължава да тропа с крак в полза на "ученикА", да осъзнае тази истина...
52
3
 
1
 
! Отговори
6 преди 4 години
До Анонимен Сигурен съм ! Щом се пишете на голям граматик как ще напишете например в мн. ч. думата "човек" ? " Човеци " ли ? Ако сте чували в граматиката има и т. нар. "дублетни форми ". За "грамотността Ви дотук . Директорът и упоменатите лица са длъжни да се запознаят със здравното състояние на всеки ученик ,още повече с това на новоприети, и да изяснят причините за преместването им ,както и да сезират съответните здравни органи за случай като този за компетентно професионално съдействие.Там с
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Били сте директор толкова години, а не знаете, че не се пише "1200 ученика", а "ученици"?Бравос!Сигурен ли сте, че директорът и класният имат права за достъп до конфиденциална информация от здравния картон? Без ЗК и портфолио - не биха го записали? Сигурен сте и за невзетите мерки? Кои точно мерки? Вие какви мерки / освен викове из нета/ бихте взели при подобен казус, грамотни даскале? Та?
50
2
 
1
 
! Отговори
6 преди 4 години
До Анонимен Сигурен съм ,защото детето има здравен картон и портфолио , които вървят с него при преместване в друго училище . Допускате ли , че те няма да бъдат прочетени от директора , мед. лице и класния цял учебен срок ? Задължени са на това основание и да вземат някакви мерки , които са точно упоменати в съответните документи . Ако не го направят стават подсъдими .Бил съм директор на училище 12г. със 1200 ученика и би следвало да знам тези подробности .Прокуратурата следва веднага да влезе в
49
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 57 Алооо , тук става въпрос за загиналото дете в Русе. Каква ядрена катастрофа те гони ? И кои сте вие, дето искате руснаци и руско гориво ? След Чернобил трябваше да ти дойде акъла , ама нейсе.
48
3
 
15
 
! Отговори
ха преди 4 години
В училищата има псевдо психолози, имитиращи дейност. Учителите са незаинтересовани , а за директори слагат кухи лелички-политически угодни простакеси! Е те това е, а вие се питайте още защо на детето не било обърнато внимание...
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 Ето, появи се един напълно сигурен . Ако трябва да обоснове сигурността си, вероятно ще каже "Сигурен съм, защото съм сигурен, че съм сигурен!"...Познава ли сигурният някой родител, който размахва плакат с надпис " детето ми има психологически проблеми, суицидно е - пазете ги и се пазете!" в училище? Може би самият той го е правил за детето си? Дори при по-малък проблем, например такъв, изискващ надпис "Детето ми страда от нощно напикаване, проявете разбиране!"?Та?
46
8
 
7
 
! Отговори
8 преди 4 години
До АнонименСигурен съм , че са знаели състоянието на детето си и са уведомили директорката на новото училище , но тя се прави на ударена , за да избегне отговорност.Всички сазнаели защо се е преместил , но са пасували ,че няма да се повтори суицидното поведение .Има ли психолог в това училище и защо мълчи сега ? Не бива да отминаваме с едно "Бог да го прости !" , а да разтърсим цялото общество да се събуди за подобни случаи , за да не вървим след събитията , когато вече нищо не може да се напра
45
1
 
15
 
! Отговори
Хора... преди 4 години
..нека успокоим страстите, отиде си дете, българско дете! Да проявим уважение към паметта му, като не използваме трагедията за политически или емоционални цели!Бог да го прости това момче!
44
5
 
11
 
! Отговори
dk преди 4 години
стига сте хвалили ка к е в чужбинавече имаме наблюдения как е там и мога да кажа ,че проблемите са еднаквидаже нашата система е по добра ,но още по-добра беше тази до 90г и трябва да се върнедаже швейцарците не могат да ни стигнат в областта на предучилищното възпитаниепроблеми има най -вече при нас с голямата свободия
43
0
 
18
 
! Отговори
Жалко за... преди 4 години
...момчето, нека почива в мир!Страшна трагедия, съболезнования на близките му!
42
7
 
7
 
! Отговори
8 преди 4 години
До АнонименА ти за какво пледираш ? Никой на никого да не обръща внимание особено в тази опасна възраст ? Всеки за себе си -Господ за всички ! Това е демокрацията -отчуждение , алчност и беднота !Правил е опити и по-рано и това задължително е трябвало да се знае от директорката и учителите , а не да се правят на изненадани , че "нямал притеснително поведение "! Ти какво искаш -да каже на всички , че утре ще се беси !?Егати неграмотниците !
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
47- ТИ НАВЛИЗАШ В ЕДНА МНОГО ДЕЛИКАТНА ЗОНА- СЕМЕЙСТВОТО. ДЕСЕТКИ ПРОТЕСТИРАТ ДА НЕ СЕ ИЗЗЕМА РОЛЯТА НА СЕМЕЙСТВОТО, А ТИ УПРЕКВАШ УЧИТЕЛИ И МОЖЕ БИ ПРИЯТЕЛИ, СЪУЧЕНИЦИ, ЧЕ НЕ СА УСЕТИЛИ ДЕТЕТО КОГА Е ГОТОВО ДА ВЗЕМЕ ПОДОБНО РЕШЕНИЕ. ТРАГЕДИЯТА Е ОГРОМНА, И НЕКА НЕ СЕ ОПИТВАМЕ ДА НАВЛИЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО НЕ НИ Е МЯСТОТО. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ.