Момиче се бори с левкемията в Ямбол, кметът дарява заплатата си

Нужни са голяма сума пари за лечението
24 яну 2020 12:29,
24
Момиче се бори с левкемията в Ямбол, кметът дарява заплатата си
Снимка: Община Ямбол

Кметът на Община Ямбол, Валентин Ревански, ще дари месечната си заплата за лечението на Роберта Христова от Ямбол, която повече от 2 години се бори с левкемията, съобщават от Общината.

Лечението на момичето преминава през две трансплантации на костен мозък, които не дават нужния резултат. Сега пред Роберта се открива нова възможност за лечение: експериментална и скъпоструваща CAR T-cell терапия, която се извършва само в Израел, САЩ и Китай.

Предстои изпращането на всички необходими документи до клиниките, което ще позволи предоставянето на конкретна оферта за процедурата, съобщават нейни роднини.

От клиниката в Тел Авив обаче са предложили предварителна цена за лечение на стойност от 816 000 лева. Тази сума е непосилна за нейното семейство, което се уповава на добрината на хората.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански всеки месец дарява заплатата си за талантите на Ямбол или в помощ на нуждаещи се деца и ученици, както беше обещал при встъпването си в длъжност.

Всеки може да помогне на Роберта тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Виж кво, 23, не дописвай неща към коментара ми, за да подвеждаш хората какво съм казал. Не бъркам ЯРМ с рентген, точно за рентген си говоря и колко струва "като за чужденци". Това се прилага в пълна сила и в Израел, Гемания и където щеш. Не си ли гражданин на съответната държава, плащаш скъпо. Това не е някакъв невъобразим за проумяване факт. Също невярно е, че съм говорил срещу лекарите. Не, просто констатирам практиката на някои от тях и опитах да обясня необикновено високите цени.
20
4
 
5
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
До ТеоТи може и да се възмущаваш, но как като идват чужденци в България и лекарите ги одират по 500 лв за рутинен преглед и рентген например? За съжаление животът струва скъпо, особено ако го повериш на чужда държава. За да може специалистите там да я лекуват с еднакъв приоритет с този на местните граждани, естествено, че трябва да се плати висока цена. Или дай щото те са богата държава да правят безплатни операции за целия свят? Комунистите нека заделят от пари за охраната и мерцедесите си!
19
2
 
20
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Направо като прочетох тея 816 000 лева извикав от възмущение и целия автобус разбра. Кво значи за да се излекуваш милионче трябва си задели всеки ?!? Бах тея еврей не се *** . 100 к или 200 разбирам ама милион , тва е непосилно за 99,9 %от населението ако не го поеме държавата (абсурд , теея от НЗОК само виждат 8 и че р 6 цифри и спират да четат
18
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 4 години
Гледах платформата за събиране на средства Хелпкарма,която е най бързата в подобни случаи и останах изумен от обявените такси:3,6% за плащане с карта ,5,8% комисионна за тях +таксите за банкови преводи.Около 12% от събраните суми отиват за такси.На фона на нещастието на хората, не знам какво да мисля.Май че избираме по малкото зло.Дано спасят детето.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С оглед как се прави, цената е доста реалистична. Това е свръх модерна терапия, но и много обещаваща.
16
2
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
До Нещо не чувам мнения относно "алчните" и "корумпирани" израелски лекари, които "само пари искат" и т.нат.?Хората си обявяват предварително цените за всички процедури за целия престой. У нас първо ни дерат три кожи здравни осигуровки после влизаме уж за безплатно лечение по клинична пътека и накрая започва да ни изнудва мафията в бели престилки и то когато сме най-безпомощни и уязвими!!! Как да не се отврати човек!
15
4
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Здравната каса няма да заплати за експериментална терапия. Казвам ти го като човек минал по този път. И така е редно. Няма как България да плати за нещо което е експеримент.
14
0
 
29
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Васил Божков Черепа на година е пестил 200 милиона от данъци!!! Да ги даде той! Да върне парите, които незаконно е присвоил!
13
0
 
20
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Споко, вдигнаха субсидиите за партиите 8 пъти, така че за тях ще има, а не за това момиче.
12
0
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
За съжаление, този тип лечения са все още нови, с доста положителни резултати, но и със странични действия, които налагат пациента да бъде в болница за наблюдение. Цените са от този порядък. Имайте предвид, че в някои страни лечението ще бъде покрито от държавата, но това няма как да стане за чужди граждани. И процедурата няма гаранция - резултатът зависи много и от състоянието на пациента.
11
2
 
41
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Тези пари, а и парите за всички, които се нуждаят от лечение, трябва да бъдат осигурени от здравната каса. Г - н Борисов, не се срещай с привърженици на футболни отбори, заради които нормалните хора спряха да ходят по стадионите и които те заплашват с безредици! Нареди на безделниците от здравното министерство да намерят пари за момичето!
10
2
 
33
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
"От клиниката в Тел Авив обаче са предложили предварителна цена за лечение на стойност от 816 000 лева.":-О Какви са тези цени бе? Явно здравеопазването в световен мащаб вече е само за милионери. Язък за красивото младо момиче
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Честно, не мога да разбера как се определя тази сума."Аз ще ти кажа, щот съм виждал. Отделението издръжката му да кажем е 10 милиона на месец, капацитет 50 човека. Сега, ти си имаш(да кажем в Китай че е) 40човека, дето ще минат безплатно, "по здравна каса", или на намалени цени. Остават ти 10 свободни места, ама от тях запази(празни) 1-2 за ВИП милионери или партийци.На останалите 8 пациента се пада честта да съберат 10 милки. Ко искат. А чакат 500 човека за 8 места. Все някой ще събере.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1:По-скоро са за под 1% на земята
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно, не мога да разбера как се определя тази сума. Невероятна, много ми е любопитна разбивката. Дано се излекува момичето!
6
4
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Първи, аз пък се чудя защо досега не съм видяла някой да се отчете след събирането и даването на тези пари. Искам да знам, че тези безумно скъпи терапии дават резултат. За съжаление не съм чула досега за успешен край. И ми е тъжно, в такива тежки моменти за болните и семействата им е грозно и цинично да се искат такива непосилни суми.
5
2
 
25
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Държавата да помогне. Нали сега ще ги съберат от суптото :)
4
0
 
36
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Супер много пари са това наистина.Дано да успеят да ги съберат и да се оправи момичето.
3
1
 
38
 
! Отговори
До 192715 преди 4 години
Господин Ревански , спокойно може да се нарече един от най-заможните хора в Ямбол. Човек с голямо сърце , който помага на спорта и обикновените хора в града, доста преди да го изберат за кмет. Желая му да превърне града в малко по-приятно за живеене място, след 3-те мандата грабене на крадеца от партията-майка!!
2
1
 
55
 
! Отговори
19 27 15 преди 4 години
айде бе, няма ли най накрая да се чуе че богаташите в България са дарили, помогнали на някой нуждаещ се човек? едно голямо БРАВО на кмета!!!